Inlägg från: Carro04 |Visa alla inlägg
  • Carro04

    Byta barnmorska? 9 veckor kvar

    Anonym (sjg forskning) skrev 2018-06-20 23:09:13 följande:

    Det är viktigt att röra på sig TROTS foglossning, det lindrar att röra på sig och ökar cirkulationen, läs på 1177, det verkar som de flesta gravida med foglossning tror att de ska gå hem och ligga på soffan så fel och gör det hela bara ännu värre, det är säkert så din nya BM menar. 


    Absolut MEN jag fick promenadförbud (dvs gå så lite som möjligt och undvika trappor så långt det går) av min sjukgymnast på MVC som är specialist på foglossning. Däremot fick jag ett träningsprogram anpassat till mig och foglossningen. Så det gäller att "röra sig rätt". Och jag skulle definitivt byta barnmorska! Jättekänsligt, det förstår jag, men en bra relation till bm är ju jätteviktigt för det är en så speciell situation man är i. Har också 9 veckor kvar och det är vårt fjärde barn, men relationen till vår bm är fortfarande lika viktig. Lycka till!
  • Carro04
    Mollymums skrev 2018-06-24 02:09:31 följande:

    Vad menar du? Gör inget utfall alls, detta var som sagt bara ett exempel på alla dumma kommentarer hon get.. o problemet var väl mer att hon så de till min partner som att jag skulle vart en hund eller liknande.

    Dessutom hade min bror och hans partner samma bm i början av deras graviditet men bytte pga dumma kommentarer. Så att jag är extra känslig är ju lite skumt att säga. Dessutom tycker min partner mer illa om henne och han är inte "extra känslig".

    Om du vill ha exempel på mer kommentarer så visst.

    Första gången vi var där berättade vi att min partner har autism och de första hon så va "kommer ni verkligen klara detta", bär hon inte ens känner oss?. Ett annat är när jag berätta att jag slutade röka i v12 då var hennes svar "NEEEJ NEEEJ NEEEJ!". När jag berätta att jag va förlossningsrädd fick jag "de kommer ändras".

    Sen finns de många fler exempel men de kanske räcker för att du ska förstå att kommentaren om "du måste motionera henne" inte va "välment" mot min foglossning, som hon för övrigt glömmer att jag har varje gång vi kommer dit.


    Åh, jag hoppas verkligen att du ringer MVC och byter imorgon! Du behöver ju inte gå in på detaljer, bara konstatera att det inte fungerar mellan er. Är det ert första barn? Barnmorskans roll är ju (utöver det rent medicinska) att stötta och peppa och svara på alla tre miljarder frågor man har utan att man känner sig jobbig eller dum. Din barnmorska får dig att må dåligt. Så byt!
  • Carro04
    Mollymums skrev 2018-06-28 23:11:58 följande:

    Om de är nog om som undrar så har jag nu bytt barnmorska! Och min nya barnmorska är betydligt bättre! De både jag och hon förvånades över va dock att den gamla barnmorskan hade ?glömt? Vissa tester, som visade sig nu var väldigt viktiga då en av dom va lite högt.. men som tur va är de fixat nu! Så allt har löst sig! :)


    Åh, vad skönt att det blev bra! Lycka till med resten av graviditeten!
Svar på tråden Byta barnmorska? 9 veckor kvar