Inlägg från: Noralinnea |Visa alla inlägg
  • Noralinnea

    Gå inte ur Svenska Kyrkan!

    Jag håller med om att det finns ett enormt värde för vårt land att Svenska kyrkan finns. Det är SÅ många som plötsligt upplever en livskris: dödsfall inom familjen, uppsägning, sjukdom, och först då BEHÖVER de verkligen kyrkan.

    Jag arbetar inte för Svenska kyrkan och har genom åren då och då besökt olika kyrkliga sammanhang. Men jag finner en trygghet i Svenska kyrkan som jag inte hittat i nån annan teologi. Prästerna har lång och gedigen utbildning och det predikas en jordnära teologi.

    För att inte tala om musiklivet i kyrkan. Jag har i många år haft ont om pengar men har ändå kunnat ta del av jättevacker musik. Detta tack vare alla härliga konserter som erbjuds där entrén är vad en förmår ge i kollekt.

  • Noralinnea
    oanonym skrev 2018-07-11 14:38:28 följande:

    Ja, och apropå Jesus vilja: ?Om någon kommer till mig utan att hata sin far och sin mor och sin hustru och sina barn och sina syskon och därtill sitt eget liv, kan han inte vara min lärjunge. Den som inte bär sitt kors och följer efter mig kan inte vara min lärjunge? Luk 14

    Jesus sade även mycket strunt, enligt mig.


    Min kommentar till ovan är att det behövs bra undervisning för att förstå innebörden av det som står i Bibeln. Citatet du nämnde betyder för mig:

    om så din far eller mor eller dina syskon menar att du ska leva ett liv där du förtrycker andra tex genom att inskränka deras mänskliga rättigheter, då vill jag att du väljer mig = den kärleksfulla vägen. Alltså, vänd dig då bort ifrån de människor som vill förtrycka ÄVEN om de är din familj. Eller handla åtminstone inte som dem, kämpa för mänskliga rättigheter. Om man får en upplevelse av Gud nör man läser Bibeln ser man att Jesus beskrivs och enligt Kristendomen är kärleken.
  • Noralinnea
    oanonym skrev 2018-07-11 17:21:16 följande:

    Guds bok till mäsnkligheten ska naturligtvis vara lätt att förstå, samt väldigt klar i vad som gäller. Att göra som du, säga att vad det betyder för dig, anser jag är en farlig väg att gå, då det lätt blir tusentals tolkningar av världens viktigaste skrift. Ungefär som det är nu alltså...

    Hur Gud kan låta så många författare ändra, lägga till och ta bort ur bibeln är inte trovärdigt.


    Ja det blir tusentals tolkningar och det är därför jag förespråkar att lyssna på en präst och själv läsa Bibeln.

    Finns olika delar av Bibeln, mer eller mindre lättbegripliga.

    Från 1 Korinterbrevet:

    Kärle­ken är tålmo­dig och god. Kärle­ken är in­te strids­lys­ten, in­te skryt­sam och in­te upp­blåst. Den är in­te ut­ma­nan­de, in­te självisk, den bru­sar in­te upp, den vill ing­en något ont. Den fin­ner in­te glädje i orätten men gläds med san­ning­en. Allt bär den, allt tror den, allt hop­pas den, allt uthärdar den.

    Enkelt och fint och sammanfattar mycket av Bibelns budskap.
  • Noralinnea
    oanonym skrev 2018-07-11 17:41:47 följande:

    Vilken präst? Inom Katolska kyrkan, SvK, Missionsförsamling, Livets Ord, Jehovas Vittnen, Laestadianism, eller. .....

    De som tror på bibeln kanske inte är helt opartisk? När dessa är överens kan jag lyssna.


    Jag rekommenderar präster i Svenska kyrkan. De har gedigen utbildning. En alphakurs kan vara bra intro. Jehovas har inga präster och frikyrkorna har väl bara pastorer vad jag vet.

    Opartisk? Förstår inte riktigt vad du menar med det? Varje gudsrelation är unik på sitt sätt. Personligen kunde jag inte för mitt liv tro på Jesus förrän jag med hejdlös kraft fylldes av en villkorslös inre kärlek. Jag förstår att man inte tror på Jesus och Bibeln om man inte upplevt den djupa kärleken.
  • Noralinnea
    oanonym skrev 2018-07-11 18:12:39 följande:

    Ja, i så fall är det nog kört för mig. Jag kan heller inte tro på saker utan belägg.

    Hur bibeln ska tolkas är irrelevant ur det avseendet.

    Om du hade bott någon annanstans på jorden, hur hade du tolkat denna djupa kärlek då, tror du? Du hade knappast varit kristen, om inte det var den största religionen där.

    Gudstro och religion har mestadels med geografi att göra.


    Så kan det va! :)
Svar på tråden Gå inte ur Svenska Kyrkan!