Inlägg från: Friger |Visa alla inlägg
  • Friger

    Kan jag få högre lån vid husköp än vad huset kommer kosta?

    Du kan om banken godkänner det få något som heter blancolån för att rusta men då är det en helt annan ränta och avbetalningsplan på det hela.

  • Friger
    Joben skrev 2018-06-26 19:06:58 följande:
    Grejen är att huset vi just nu fastnat lite för behöver en badrumsrenovering, annars är risk för fuktskador då golvet inte är tätt. Tror att en renovering av badrum skulle öka husets värde, men det är ju inte säkert.
    Tack för alla snabba svar, jag ska nog ändå ringa banken imorgon igen, hoppas på bättre köstatistik och spela lite dum! Fråga kan man ju alltid göra! :)
    Spela inte dum hos banken... ett råd i all välmening! :)

    Läcker badrummet i en kåk så är det som du säger klokt att åtgärda denna sak. Säg som det är till din bankman. Du vill köpa huset, huset ser bra ut men att badrummet behöver renoveras för så och så mycket. Går det att lösa?

    Säger dom nej så kan ni chansa och hoppas på att det går att lösa efter köp den eller en annan bank. Men då riskerar ni att hamna i trångmål om badrummet VERKLIGEN behöver åtgärdas.
  • Friger
    Joben skrev 2018-06-26 19:20:32 följande:
    En renovering är nödvändig och det styrker vårat besiktningsprotokoll, så behöver inte ens ljuga. Tar vara på ditt tips, tack så hemsk mycket!:)
    Inga problem! Lycka till med husköpet, jag hoppas att allt blir bra för er! :)
Svar på tråden Kan jag få högre lån vid husköp än vad huset kommer kosta?