• Teresa B

    Letrozole plus ovitrille

    Hej!

    Jag vill egentligen bara önska lycka till, och njut av resan!

    Själv behöver jag gå ner i vikt innan jag får börja med min Letrozole/Ovitrelle-resa för en FET återföring. Recepten är utskrivna och ligger bara och väntar. Jag försöker vara positiv och förstår ju logiskt att det kommer att öka chanserna, men det känns lite surt att det är olika BMI-gränser beroende på klinik.

    Kram????

  • Teresa B
    Längtar efter en bebis skrev 2018-06-30 14:08:52 följande:

    Jahaa så surt . Hur lång är du och väger om man får fråga?

    Själv är jag 155 och väger runt 88 kanske tkr att jag själv är övervikt men men dom har int3 sagt något


    Jag är 164 cm och när jag var på kliniken vägde jag 85 kg så BMI 31,6, gränsen går vid 30 i BMI på kliniken. Självklart vill jag öka mina chanser så mycket som möjligt och så behöver ju kroppen vara i form för både graviditet och förlossning. Jag är glad över att jag har, vad jag anser, en sund inställning till vikt för att höra att ?gå mer i vikt snabbt för du har ju ganska hög ålder också? kanske skulle kunna knäcka vem som helst... Jag har kontaktat kliniken igen efter det samtalet för att höra efter när vikten behöver vara under 30 i BMI och hur Letrozole kan inverka på vikten. Jag har nämligen gått ett kort protokoll tidigare inför en IVF och då drog jag på mig ofantligt mycket vätska mellan 1-3,7 kg/vecka så jag ville veta vilken marginal jag behövde i så fall. Men de meddelade att om jag har gått mer 7kg till starten var det okej och att Letrozole inte påverkar alls på samma sätt som hormonsprutorna. Så jag tänker att jag är redo till hösten!

    Det skulle vara intressant att veta vilken klinik du går hos om du vill berätta det!
  • Teresa B
    Längtar efter en bebis skrev 2018-07-01 01:18:59 följande:

    Jaså Aah Okej..Med första barnet gick jag till Örebro sjukhus vanlig landsting, då var jag yngre och vägde runt 76 kg dom så att de var mellan gränsen. Men fick börja med behandlingen då fick jag perotime inte Letrozole blev gravid på första försöket ,sen dess har gått upp mer och mer bebis nr 2 gick till privat blev gravid med Letrozole på andra försöket .. gick till privat för de är så länge vänta tid sen är dom.mer nograna där tex om de risk med tvillingar så vill dom avbrutta hela eller man får ej ha samlag bla bla... Men nu går jag till privat igen fått.ut på recept igen Letrozole och sprutan ovitrille sen går jag till ultraljud osv.. Och han sa tvillingar klarar du men om de blev fler ägg så kan vi avbryta men tvillingar är normalt bättre bli gravid än tex riskera chansen kmr dröja flera år eller förstöra kroppen med massa tabbleter och andra grepp så gillar hur han tänker haha vi satsar på privat


    Mmm det måste vara oerhört tufft med en flerbarnsgraviditet. Känns bra att det kommer att bli en FET återföring i mitt fall så inte så hög risk eller chans till det. Intressant att de privata klinikerna var mer generösa med BMI-gränsen.
  • Teresa B
    Trullis82 skrev 2018-07-16 17:14:22 följande:

    Men neeeeej, så tråkigt. Jag har själv några kg över men har inte haft problem med att få hjälp.

    Vart bor du o hur mycket måste du ner innan dom hjälper dig?


    Jag är knuten till RMC i Linköping, då jag var på kliniken hade jag BMI 31,6, gränsen går vid 30 där så jag behöver gå ner i alla fall 7 kg.

    Stort lycka till efter sommaren!
Svar på tråden Letrozole plus ovitrille