Inlägg från: Ninin |Visa alla inlägg
  • Ninin

    BF mars 2019 - stannar på FL

    Hej! Jag hoppar också in här, bf 20/3, tredje barnet.

    Jag mår pyton, kräks inte men nära på. Är trött trött trött, doftkänslig och illamående. Provat postafen som iofs tar bort det värsta illamåendet men gör mig tröttare. Och tröttheten triggar illamående.

    Förra graviditeten var jag halvtidssjukskriven i början pga illamående och slutet pga foglossning. Nu har jag nytt jobb och vill verkligen inte vara sjukskriven. Som tur är har jag semester några veckor nu. Hur gör ni andra? Kan ni leva på som vanligt? Min man får ta barnen jättemycket och jag känner mig som världens tråkigaste mamma som bara ligger i fosterställning i sängen/soffan/på stranden för att illamåendet är lugnare när jag är stilla.

  • Ninin
    mape92 skrev 2018-07-30 14:03:52 följande:

    Hej! Nån av er som mår väldigt illa? Hur gör ni för att lindra? Vill inte berätta på jobbet ännu och det blir ju svårare när man inte mår bra och behöver gå på toaletten hela tiden.


    Hej!

    Jag mår jätteilla och oroar mig för hur det ska gå på jobbet. Har delvis nattjobb och eftersom illamåendet blir värre när jag är trött känns det helt övermäktigt med nattpassen. Bestämde mig för att berätta för några kollegor för att få byta pass med dem, blir jobbigt om jag får missfall men att jobba nätterna vore ännu jobbigare.

    Förra graviditeten blev det uppenbart när jag var halvtidssjukskriven, då redan i v 6..

    För att lindra har jag testat postafen, lergigan. Blev jääättetrött av dem. Nu äter jag något minst varannan timme, är noga med att aldrig bli hungrig, och att inte äta för stora portioner. Sover så mycket jag kan.

    Vad har du provat?
  • Ninin
    nadie2019 skrev 2018-08-08 16:55:29 följande:

    Hur vet man hur länge man behöver jobba?

    Och hur får man in SGI?


    Det finns bra info på försäkringskassan.se/förälder. Finns en hel del att sätta sig in i, kan vara bra att läsa litegrann redan nu, tex om just SGI. Det är riktigt surt att stå där med en nyfödd och bara få lägstaersättning om man kunnat göra något åt det bara man vetat om det i tid..

    En kompis tog tex två veckor ledigt mellan utbildningen och första jobbet och förlorade då hela sin SGI ett par månader innan första barnet kom. Fick bara lägstaersättningen och valde att inte ta ut något alls utan leva på bara makens lön medan hon var ledig och sparade dagarna till senare då hon jobbat upp sin SGI.

    Hade hon börjat jobba direkt efter utbildningen eller skrivit in sig på arbetsförmedlingen för de där veckorna hade hon haft en normal föräldrapenning.
  • Ninin

    Ja vad tråkigt med alla missfall! Känns som ni är många? Jag fick missfall vid min senaste graviditet, vet att det är tufft att starta om, håller tummarna för att ni blir gravida snart igen!

    Det gör ju att man ännu mer vill se hur det står till där inne egentligen.. kommer få ul vid KUB så småningom, men det är ju typ en månad till dess. Och det syns så tydligt nu att snart vet alla, tänk om det inte ens är nån som lever där inne?

  • Ninin

    BF 2019 MARS

    12 - Janesan

    16 - Frugan89, Nicciz

    26 - Erla

    29 - XAHHA

    31 - sa85

    19 - Ninin

  • Ninin
    Emgn skrev 2018-08-14 15:36:03 följande:

    Hej allihopa!

    Här är det en till med bf mars, som det ser ut nu 17 mars men lär ändras! (V.10 nu 9 +3 )

    Var på tidigt ultraljud för några veckor sen för att se om det var något där då jag nojade för MF! Men där blippade ett hjärta <3

    Är lite illamående till pch från och energinivån går också upp och ner. Kan vara obehagligt trött en dag och sen nästa har jag massor med energi och orkar med ett tufft pass på gymmet. Är det någon mer det går upp och ner för?!


    Det går absolut upp och ner! Men snarare mellan nivåerna ?ligga i fosterställning hela dagen? och ?ok lite lugn yoga kanske funkar?... Känner mig som världens tråkigaste mamma, barnen har redan börjat vänja sig vid att deras mamma ligger och vilar ofta, mamma orkar inte busa, mamma vill inte cykla. Tur att jag har en så bra man, här hemma går det runt även utan några större insatser från mig. Bävar inför att börja jobba på måndag!!
  • Ninin
    Erla skrev 2018-11-29 14:53:56 följande:

    Hej alla! Lider sedan några veckor tillbaka av halsbränna, precis som i förra graviditeten. Kan äta normalt fram till och med lunch, sedan tar det totalstopp och lider resten av dagen av halsbrännan. Förra graviditeten blev jag rekommenderad omeprazol sandoz av min bm så jag började ta det denna gången också. Det har verkligen räddat min vardag då jag nu kan äta normalt tack vare det. Vad dock inne på apoteket och skulle köpa mer idag och där avrådde de från att ta detta om man var gravid. Blev så osäker så jag köpte aldrig nya :/ vet att min bm kommer rekommendera omeprazol igen då jag har samma bm som förra gången, men det känns så dumt att gå tillbaka och bli tjatad på av apotekspersonalen om andra "bättre" läkemedel. Hur hade ni gjort och finns det någon mer som lider av daglig halsbränna?


    Hej!

    Jag är inne på tredje graviditeten och har haft halsbränna från ganska tidigt varje gång. Första gången kämpade jag på med Novalucol och liknande, fick ta typ 7 om dan för att stå ut. Sen när jag var gravid med andra barnet läste jag på ordentligt om omeprazol. Jag är läkare själv så känner mig trygg med att värdera vilka källor som är säkra... och det är väl undersökt och fastställt att det inte är några ökade risker med att ta omeprazol under graviditet. Värt att känna till är att det kan vara segt att sluta med efteråt, man kan behöva trappa ner under flera veckor om halsbrännan fortsätter trots att barnet är ute. Det är dock en petitess mot att ständigt gå med sura uppstötningar och halsbränna!
  • Ninin
    Jenmari skrev 2019-02-14 14:00:04 följande:

    Tack för tipsen! Om någon vill dela med sig om eventuell igångsättning så uppskattar jag det med :)

    Vilken bedövning var bäst för er?

    Ska man raka sig där nere? Haha jag är lite rädd för rakhyveln när man inte ser för magen!


    Jag blev igångsatt med första barnet pga vattenavgång utan att värkarna kom igång (infektionsrisk om det går för lång tid), var typ v 38+2. De började med liten ballong i livmodertappen, tog nån timme innan jag öppnat mig såpass att den ramlade ut. Sedan värkstimulerande dropp. Ganska lugnt till en början men blev mer och mer intensivt. Fick epidural som hade fantastisk effekt under resten av öppningsskedet (men som ju inte hjälper under själva utdrivningen). Lustgas sedan som inte gjorde så mycket åt själva smärtan utan mer gav nåt annat att fokusera på.

    Totalt tog det drygt 15 timmar från ballongen sattes tills bebisen var ute. Det kändes länge eftersom hela tiden var på sjukhus, hade jag gjort hälften hemma hade det ju varit en ganska snabb första förlossning..

    vi hade med godis, lyssnade på nån podd, spelade mobilspel ihop. Minns det som ganska mysigt!

    De bryr sig inte ett dugg om ifall man rakat eller ej, det påverkar inte något mer än om du känner dig finare där nere (typ det sista jag brytt mig om på mina förlossningar hittills, fast när jag var inne på koll pga sammandragningar och det var en manlig läkarstudent som stod och glodde kände jag iofs att jag kanske borde ha friserat mig lite bättre...)
  • Ninin

    Apropå rakning igen, jag kan nog också känna att det är lite enklare med allt blod efteråt om inte håret växer ner till knäna.. :) Men det känns heeelt ogörligt att frisera nu, tar det sen när sikten är bättre!

  • Ninin
    Frugan89 skrev 2019-02-18 09:34:07 följande:

    Hade extrem tryck neråt för två veckor sen. Rörelserna är där, men mer diskreta under dagarna och mer kännbara när jag lägger mig ner. Nu så är jag hemma från jobb som första dag på min mammaledighet. Känns märkligt att vara hemma. Har städat så gott jag kan och klockan var då bara halv nio när jag kände mig färdig. Kan inte dammsuga utan att förvärra foglossningarna, så det får jag lämna till maken när han kommer hem. haha.

    Jag har extrem illamående och trötthet nu. Sura uppstötningar varje dag som verkligen bränner i halsen. Huvudvärk varje dag sen fyra dagar tillbaka. Får anta att det är för lite vattendrickande. Är sååååååååå törstig hela tiden. Men kisset är endå rätt så gult. Kan dricka fyra-sex liter om dagen. Det är såååååå gott med vanligt vatten! hahahaa. Svullna fötter och svullna fingrar! Så det var nog verkligen dags för att vara mammaledig. 

    Har fortfarande inte packat BB väska. Är beräknad till den 17 Mars, så bör väl fixa det nu under dessa dagar. 

    Känner mig så less på att vara gravid nu. Men är samtidigt inte redo för förlossningen mentalt. :( 


    Då har vi samma bf-datum! Jag gick också på föräldraledigt idag egentligen, men var så seg förra veckan att jag har en del kvar jag vill få klart innan jag släpper allt ett tag. Och så har jag bokat frisörbesök, massa grejer jag tänkt fixa hemma.. och nu började veckan med vab! Samtidigt som jag är sjukt trött på att vara preggo och vill bara föda typ imorn.
Svar på tråden BF mars 2019 - stannar på FL