Inlägg från: Anonym (Egoistiskt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Egoistiskt)

    Vill inte!! Vill behålla

    Alltså jag slås utav kommentarerna av många här hur egoistiska de är!


    Att TS kommer må dåligt, behåll barnet etc etc. Men alltså snälla ett barn är ingen liten leksak! 


    Alla barn här rätt till en trygg, stabil och bra barndom. Det är DET som skall vara fokus i beslutet om TS ska behålla barnet eller inte, inte hennes egna känslor. Hon vet lika mycket som han att barn blir till genom sex om TS har såhär svårt för abort och sina känslor då skulle hon ha tänkt till innan, nu har hon inte det då får hon ta konsekvenserna. 


    Men det ofödda barnet ska inte behöva ha en taskig barndom bara föratt TS inte klarade av att må dåligt..


    Fionns ekonomin, tryggheten, och möjligheten till att vara ensamstående då kan det vara rätt att behålla barnet. Är TS som de flesta som inte tänker sig för långsiktigt då ska hon göra abort för barnets bästa. För en ensamstående förälder utan ekonomisk förutsättning, utan ett tryggt nätverk för barnet att bilda bra sociala relationer med ska inte ha barn. Då är konsekvensen utav sex att då får man göra abort och må dåligt. 

  • Anonym (Egoistiskt)
    Limajo skrev 2018-07-08 09:09:17 följande:
    Varifrån får du att det saknas ekonomiska förutsättningar eller socialt nätverk? Ts skriver att hon har en familj som kan hjälpa till. Nej det är inte idealiskt att skaffa barn som ensamstående men det behöver inte bli en ?taskig barndom? heller. Och dåliga saker kan hända även med de bästa förutsättningar.

    Har du någonsin varit i närheten av tanken att behöva abortera ett barn som du vill behålla? Det handlar om något betydligt svårare än att bara ?må dåligt?.

    Varifrån får du att det var det jag skrev? Läs en gång till eftersom du uppenbarligen inte läste att jag skrev båda sidorna av myntet. 


    Dåliga saker kan absolut hända alla. Men om man vet med sig att förutsättningarna inte finns, och det bara handlar om att en själv inte klarar av konsekvensen abort, då är det ren och skär egoism och inte barnets bästa. Därför är det barnets bästa som skall vara i fokus och om förutsättningar för det finns. 


    Inte vad man själv känner/ inte känner för. Det får man komma över och vara vuxen och ta konsekvensen. Det omogna och oansvariga beslutet i en sån här situation är att eventuellt välja ensamstående om man inte har förutsättningarna för det. Men har man förutsättningarna ja då kan de absolut vara ett bra beslut att behålla. Men återigen det är det man ska fokusera på inte sig själv!


     


    Jag har aborterat ett "gulligt" barn jag ville behålla. Och idag 15 år senare inser jhag vilket fantastiskt bra beslut det var. För barnet för idag har jag förutsättningar för möjligheten till en trygg och bra barndom till ett barn, och inser hur fruktansvärt egoistiskt det hade varit att behålla.

  • Anonym (Egoistiskt)
    Limajo skrev 2018-07-08 10:02:36 följande:
    Det var så pass mycket om egoism och att barn minsann inte är leksaker så den andra sidan av myntet var rätt litet. Varför raljerar du kring ?gulliga? barn? Det är rätt osmakligt faktiskt.

    Föratt det är ju uppenbarligen så många ser det. "Åh ett så gulligt litet barn att få" helt underbar tid väntar er etc etc. 


    Ja barn är gulliga och underbara om man har förutsättningar för det. Man ska inte pracka på gulligheten och rosaskimret som ett argument föratt behålla ett barn, för det är ingen leksak. Det är ett JÄTTE ansvar, och beslut ska tas därefter.

  • Anonym (Egoistiskt)
    Anonym (Nej) skrev 2018-07-11 00:03:56 följande:

    Var inne 8.00 på sjukhuset. Vid 9.00 fick jag 2 tabletter till att föra upp och jag och sambon började promenera. Klockan 10.00 började jag spy och fick så ont. Kändes som jag ville bajsa så satte mig på toa flera gånger och spydde samtidigt av smärtan.

    11.00 fick jag 2 till att föra upp. Jag försökte gå men hade så ont!! Fick oxynorm men kände inget av den och spydde en stund senare.

    Vid 13.00 hade jag suttit på toa största delen och då lossna det! Men tyvärr så satt det fast jag ställde mig upp och då såg jag att den hängde i navelsträngen. Det var en extremt jobbig syn så jag fick panik och skrek på barnmorskan som fick låsa upp dörren utifrån. Hon kapade navelsträngen och sen fick jag en spruta på rumpan som skulle hjälpa moderkakan att komma ut. Den kom en halvtimma senare.

    Det hela var smärtsamt och utdraget, sjuksköterskan och barnmorskan varna mig på morgonen att det kommer kännas som en förlossning då det blir som att föda fram barnet då det är så långt gånget. Jag har gjort en abort förut som jag inte ville ha och var då o vecka 6.

    Jag ör så glad att sambon fanns där vid min sida hela tiden.

    Men nu sitter jag här efter att ha sovit hela kvällen tom. Det fattas något och jag är ledsen.

    Jag ska sätta in spiral men vågar inte! Jag vill få barn inom snar framtid! Om jag sätter in spiral så tar jag ut den sen när vi är redo och då kanske kroppen tar ett år på sig för att bli gravid?? Då kanske det blir om 2 år!!

    3 år? 4 år? Jag vill ju bara bli en mamma.

    Jag ångrar att jag tog bort!! Hade jag behållt så hade det fötts i januari och tills dess hade man hunnit ordna massa!! Gud vet när man blir gravid nästa gång.

    Det känns fel detta. Men det beror på att jag såg fostret!!!

    Jag såg allt! Den var lång och man såg tydligt allt, små armar och ben och man såg tydligt nu att det var en. Inte bara en klump. Armarna var böjda upppt och benen var ?vikta?. Den synen..... de hade varnat mig men jag var inte beredd på den synen.

    Jag kommer drömma mardrömmar,


    Men gud en så hemsk upplevelse. Om du var så långt gången som v.15 varför i hela friden gjorde man inte en skrapning? Det är ju hel hemskt att göra en så sen abort medicinskt..
  • Anonym (Egoistiskt)
    Anonym (Sent) skrev 2018-07-12 19:53:49 följande:
    Det går inte att göra kirurgisk abort (skrapning) i vecka 15. Fostret är för stort.
    Det är ju rappakalja eller så har landsting som vanligt olika riktlinjer. Har själv gjort abort i v. 15 och fick skraopning snarare tvärtom att fostret var för stort för medicinsk abort att det skulle vara för traumatiskt.
Svar på tråden Vill inte!! Vill behålla