• Anonym (Nervös!)

    Är det här för mycket begärt av förlossningen?

    Jag vill bli behandlad på samma sätt som övriga patienter
    Jag vill bli lyssnad på
    Jag vill inte bli överkörd
    jag vill inte bli ljugen för
    Jag vill inte bli behandlad som utvecklingsstörd
    Jag vill inte bli behandlad som psykiskt sjuk
    Jag vill inte bli skriken på att skynda mig när jag inte ens kan gå p.g.a kraftiga värkar
    Jag vill inte bli tvingad till icke medicinskt nödvändiga åtgärder
     Om personalen har för vana att gratulera nyblivna mammor vill även jag bli gratulerad
    Om personalen har för vana att bjuda nyblivna mammor på fika vill även jag bli bjuden

    Mitt första barns födelse var en skräckupplevelse jag valt att förtränga. Jag blev behandlad precis som jag skrev ovan att jag inte vill bli behandlad nästa gång. Har bytt sjukhus nu, men gruvar mig ändå! Läkaren på antenatalen har sagt att de har INGA skyldigheter gentemot mig och han har även antytt annat som gör att jag befarar att det blir samma visa igen...

    Är det verkligen för mycket begärt att vilja bli behandlad med nån uns av respekt?!

  • Svar på tråden Är det här för mycket begärt av förlossningen?
  • Iowhannah

    Jag tycker att du är lite för kryptisk för att någon ska kunna ha sympati för din situation. När vi frågar vad som hänt så svarar du bara att läkaren är psykopat, det är en rätt hård stämpel att sätta på någon.

  • Anonym (Diagnos)
    Anonym (Nervös!) skrev 2018-07-10 22:24:40 följande:

    Läkaren är psykopat, det är det närmaste jag kommer. Körde sin egen agenda och ljög hela tiden. Aldrig blivit så illa bemött! Du hade tur.


    Jag förstår att du känner dig kränkt men det ursäktar inte att du kallar läkaren för psykopat. Vad hände vid förlossningen som gör att du är så upprörd?
  • Anonym (Skumt)

    Om du kan förklara mer istället blir det lättare för oss att förstå

  • Anonym (hm)

    Får känslan av att något inte stämmer här. Är du möjligen partnern eller sällskap till den födande mamman? Isåfall kan du inte förvänta dig att bli behandlad som patient. Däremot ska du behandlas med den respekt varje människa förtjänar.

  • Anonym (Bara ljug)
    Anonym (Nervös!) skrev 2018-07-10 22:22:37 följande:
    Jag orkar inte ens tänka på vad som hände, än mindre berätta. Det har framkommit lögn på lögn i efterhand och bemötandet var under all kritik!! Vi pratade med IVO som absolut tyckte vi skulle anmäla, men vi orkade inte ta tag i det tyvärr... Skyll inte på mig bara! Jag var en vanlig patient, men är läkaren psykopat och b.m en idiot så blir det inte bra. Läkaren har skrivit lögner i journalen dessutom som de på detta sjukhus självklart gått på så bemötandet redan på antenatalen har inte varit nån höjdare.
    Tror inte på det här för fem öre. Om man blivit så illa behandlad som du påstår dig ha blivit så anmäler man om man tagit kontakt med IVO. Låter mer som att du kanske inte är helt stabil själv och hittar på massor som inte är sanningen. Kanske lite självrannsakan vore på sin plats? 
  • Anonym (fd heroinista)
    Anonym (Nervös!) skrev 2018-07-10 22:24:40 följande:
    Läkaren är psykopat, det är det närmaste jag kommer. Körde sin egen agenda och ljög hela tiden. Aldrig blivit så illa bemött! Du hade tur.
    Jag tror nog att det är du som har haft otur, annars hade vi hört historier som din hela tiden.
  • Anonym (A)
    Iowhannah skrev 2018-07-10 23:48:32 följande:
    Jag tycker att du är lite för kryptisk för att någon ska kunna ha sympati för din situation. När vi frågar vad som hänt så svarar du bara att läkaren är psykopat, det är en rätt hård stämpel att sätta på någon.
    Håller med
  • Anonym (Mia)

    Givetvis har du rätt till allt du skriver, TS. Jag skulle dock råda dig att inte uttrycka dig på det sättet i ett förlossningsbrev eller vid annan kontakt med sjukvården. Gör du det så kommer de (och jag säger inte att det är rätt, men det är så det fungerar) döma dig direkt. Att försöka uttrycka sig neutralt och någolunda ödmjukt ger oftast ett bättre bemötande. "Jag oroar mig mycket över att inte ha kontroll över vad som händer. Det är väldigt viktigt för mig att få rak och ärlig information om eventuella komplikationer eller beslut som fattas", istället för "förra gången så ljög man hela tiden. Jag kräver att ni inte ljuger för mig den här gången", exempelvis. Och nämn för allt i världen inte att läkaren var psykopat. Han/hon kan mycket väl ha varit det, men det låter inte bra att säga så. 

    Anser man att det finns felaktigheter i sin journal så har man rätt att få infört i journalen vilken information man anser är felaktig och vad det borde ha stått istället. Förekommer det allvarliga felaktigheter som kan påverka framtida vård och/eller bemötande så är det viktigt att man uttnytjar denna rättighet. Liksom ovan är det bra att uttrycka sig ödmjukt och sakligt. Man kan t.ex. säga att det skett ett missförstånd, istället för att säga att läkaren/barnmorskan gjorde fel. Ett annat alternativ är att spärra journalanteckningar som man anser är felaktiga. Då kan vårdpersonal från andra enheter inte se dem. Nackdelen är att anteckningarna också kan innehålla information som är viktig för framtida vård, och generellt är det bättre om man låter allt synas men begär rättelser av det som är felaktigt.

Svar på tråden Är det här för mycket begärt av förlossningen?