• Anonym (Eva)

    Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar

    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 14:10:31 följande:

    Mamman har i regel närmast relation till barnen när de är små, varför de söker sig till henne. Således kommer hon att vara barnens centrum när hon är där. Därför händer inte det omvända eftersom barnen kommer att gå till mamman när hon sitter i soffan, medan pappan i större utsträckning får vara i fred.

    Det är bara korkat att inbilla sig att mamman och pappan är lika och agera därefter. Det man ska göra är att inse relation Sheraton jag talar om och se till så att barnen inte kan komma till mamman när hon ska vila.

    Det är dömt att misslyckas att inbilla sig att mamman ska kunna ta sovmorgon på samma sätt som pappan kan.

    Vill man att mamman ska få sovmorgon måste man helt enkelt bestämma så att pappan och barnen åker i väg. Och då kan man faktiskt vara tydlig som mamma och be pappan om det.

    Att bara säga till pappan att han har ansvaret och sedan bli sur när man blir väckt av barnen är direkt löjligt. Man bäddar för problem.


    En aktiv pappa brukar inte leda till att barnen alltid måste vara med mamma om hon finns i huset. Våra barn accepterar när pappa säger att mamma ska sova och vice versa. Det samma gäller flertalet barn i vår umgängeskrets. vissa perioder har barnen varit extra mammaiga eller extra pappaiga men inte så att den ena måste lämna huset. det räcker att den andre föräldern är tydlig med att nu ät det den som gäller
  • Anonym (Eva)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 14:32:28 följande:

    Det är precis den typen av jämställdhetsextremism som skapar problem. Fullständigt bisarrt att inbilla sig att det inte skulle råda relationsskillnad mellan mamma och pappa. Snart påstås det väl från dessa att pappan ammar också...


    Men herregud! eftersom mamma oftast tar den första föräldraledigheten är barnen ofta mammiga till en början. Men finns det en aktiv pappa ändras detta för det mesta och går sedan i perioder. Det är väl knappast en bisarrt att vi slippa din situation där mamman måste åka hemifrån för att vila?
  • Anonym (Eva)
    Anonym (Man på semester) skrev 2018-07-12 15:01:44 följande:

    Jag har i likhet med män i allmänhet inte haft någon längre föräldraledighet. Det är irrelevant för trådens ämne hur det ser ut i en udda familj där pappan varit hemman under så lång tid som du berättar. TS man är uppenbart ingen hemman.


    Allt tyder ju på att det är ni som ät den udda familjen. det finns för övrigt inget som tyder på att ts barn inte kan acceptera att vara med sin pappa. Ta beskriver istället en man som inte kan/orkar/vill ta ansvar. det är tragiskt att du tror det krävs en passiv mamma och en ovanligt aktiv pappa för att barnen inte automatiskt allrid ska söka efter sin mamma. Eller är det måhända ett försvar från din sida
Svar på tråden Semester- då checkar mannen ut från allt ansvar