• Ester69

    Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?

    Det är för j*****t, min son fick operera bort en visdomstand som tandläkaren inte fick bort. 4300 kr skall han betala för detta kalas. Som universitetsstudent är det halva CSN som skulle ryka där.

  • Ester69
    Anonym (Receptarie) skrev 2018-07-12 19:37:03 följande:

    Och det vet du hur? Den som lever på existensminimum eller under kommer aldrig nekas bistånd för medicinkostnad, om inte billigare alternativ finns att tillgå (detta ska en receptarie/apotekare också kunna rådgivare om och kunden får då kontakta förskriva de läkare för att ändra receptet) Om man däremot har högre inkomster men ändå inte råd, då kan man inte räkna med hjälp. Eftersom den som är asylsökande inte får jobba i Sverige så har man kringgått såna prövningar och tar för givet att personen lever på existensminimum. Den asylsökande som har egna medel att leva för får varken dagersättning eller omfattas av LMA. Riktigt dyra mediciner omfattas inte heller av LMA i regel, utan där gäller samma sak. Antingen får man en annan medicin, betalar själv eller ansöker separat om stöd för just den medicinen.


    Förklara då varför sonen inte får sitt tandläkarbesök för 50 kr utan måste hosta upp 4300 kr ca hälften av hans CSN? Och nej han fick inte bistånd från soc.
Svar på tråden Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?