Inlägg från: Anonym (Jonsson) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jonsson)

    Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?

    Anonym (G) skrev 2018-07-12 18:44:54 följande:
    Mannen vars blodtrycksmedicin som skulle kosta 1890. Högkostnadsskyddet täcker blidyryckssänkare. Bara ett exempel.
    Dessutom är det högst osannolikt att en blodtrycksmedicin kostar så mycket över huvud taget. De flesta sådana ligger runt en hundring, några dyrare finns runt 500 kr. Skulle man dessutom betala 1880 så skulle priset  vara betydligt mycket högre eftersom rabatten är väldigt hög. 

    Så nej, det är inte sant.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (felfelfel) skrev 2018-07-12 19:17:56 följande:
    Fast det funkar inte riktigt så i verkligheten. Många nekas medicin och ekonomisk hjälp vid fattigdom , svenskar och gamla är inte direkt några som prioriteras och får oftast ingen hjälp från soc. Men när det gäller asylsökande så får de allt serverat gratis av skattebetalarnas pengar.
    Snacka om att du är helt ute och reser.....
    Anonym (felfelfel) skrev 2018-07-12 19:09:17 följande:
    hur kan du säga att det inte är sant? Priser på mediciner höjs hela tiden
    För att blodtrycksmedicin inte kostar flera tusen helt enkelt.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (felfelfel) skrev 2018-07-12 19:32:13 följande:
    Jasså är Jag? Känner du någon svensk som får allt gratis och billigare?
    Jag känner till hundratals svenskar - inklusive pensionärer - som får akut hjälp med både mediciner, tandvård och mat i akuta situationer när deras pengar inte räcker till. Problemet när det gäller pensionärer är främst att många av dem inte vet att de kan få hjälp av Socialtjänsten och där behöver samhället bli bättre på att nå ut med informationen. Men jag beviljar dagligen akuta medel till etniska svenskar. Inte en enda gång har jag nekat någon etnisk svensk som har rätt till hjälp till förmån för någon asylsökande eller annan invånare med utländsk bakgrund och det kommer aldrig att hända heller.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (felfelfel) skrev 2018-07-12 20:14:52 följande:
    Nej det är det inte. Asylsökande har förtur där också . Mångavill hjälpa asylsökande med jobb och anställer dom. Vet flera stycken som fått jobb. Och dom har inte svårare än mig att få jobb kan jag lova. För mig är det dock i princip omöjligt utan utbildning, tidigare erfarenheter, körkort, betyg m.m
    Du har ett passande nick i alla fall Du har ju fel i det mesta du skriver.

    Det kanske finns en del som vill anställa asylsökande, men det finn betydligt fler som absolut INTE vill anställa asylsökande eller för den delen andra invandrare med uppehållstillstånd, där spelar kompetens inte så stor roll utan mer efternamnet.

    Du har aldrig haft ett jobb, ingen ersättning, ingen utbildning. Varför inte? Du lever i Sverige där du har alla chanser till både utbildning och ersättningar och bidrag, det enda man behöver göra är att själv göra vad man kan. 

    Men det är väl enklare att rikta sin bitterhet åt andra svaga grupper än att titta på sig själv.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (:() skrev 2018-07-12 20:24:24 följande:

    Jag blir bara ledsen och uppgiven. Det spelar inte någon roll om just historien i ts är sann, eftersom jag själv känner till så pass många liknande händelser som jag vet är sanna. Tex att folktandvården inte tar emot är det väldigt många som upplevt. Förstår inte ens varför den verksamheten finns, om dom som betalar och har betalt skatt utestängs.


    Och vad är problemet med att gå till privat tandläkare? De är dessutom ofta bättre än Folktandvården. Nej, de behöver inte alls vara dyrare än folktandvården.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (felfelfel) skrev 2018-07-12 21:03:50 följande:
    Beror på i vilken kommun man söker också
    Nej, det gör det inte.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (Sverige är ett skämt) skrev 2018-07-12 20:52:59 följande:
    Det där verkar du inte ha ett hum om i det uttalandet. Läs boken "Fattigfällan" så förstår du hur socialen i Sverige funkar. 

    För att få hjälp med soc måste du vara utblottad, alltså 0 kr på allt, Ingen bil, ingen lägenhet, inga ägodelar osv. Sen tar det månader innan man får beslut. Tror med stor sannolikhet att den mannen hunnit dö långt innan.

    1880 kr är ingen ovanlig summa på medicin eftersom väldigt många inte ingår i högkostnadsskyddet.

    Du måste ju ha kommit upp i 1100 kr innan du börjar få rabatt dessutom har jag för mig.
    Konstigt att de som gärna talar om för andra att de inte har ett hum om hur saker fungerar är just de som definitivt inte har det....

    Nej, man måste inte vara utblottad utan ägodelar för att få hjälp.

    Nej, det tar inte månader att få ett beslut, särskilt inte om det är en akutansökan om livsmedel eller livsnödvändiga mediciner, det handläggs samma dag.

    Nej, det är inte väldigt många mediciner som inte ingår i högkostnadsskyddet, det är ganska få faktiskt.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (:() skrev 2018-07-12 21:17:54 följande:
    Och vad tror du händer när Folktandvården slutar ta emot? Alla försöker få tid privat. Jo, jag har själv gått privat, tills dom som jobbade där pensionerade sig. 
    Det är inte så svårt att få tid privat.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (:() skrev 2018-07-12 21:23:37 följande:
    Detta med 50 kr ÄR sant. Läs på mig verkets hemsida. Att detaljer i historier på sociala medier och olika forum ska vara 100% sanna, kan man aldrig räkna med. 
    Det är sant till viss del ja, men inte så som det framställs i SD-land. De har inte rätt till något annat än akuta behandlingar och mediciner dvs sådant som är såpass akut allvarligt att det inte kan anstå som innebär t ex sådan smärta att man inte kan leva med den eller att det skulle medföra allvarliga komplikationer om det inte åtgärdades. Förutom till barn då, de har rätt till samma vård som alla andra barn som bor här.
  • Anonym (Jonsson)
    Anonym (Tycker) skrev 2018-07-12 21:43:40 följande:

    När svenska medborgare tvingas överleva på ca 1800 kr/månad, då är det orättvist ja. Annars är det en självklarhet att människor med lägre inkomst, som måste försörja sig på knappt 2000 kr per månad, ska få medicin och tandvård billigt.


    Det finns inga svenska medborgare som tvingas leva på 1.800 kr/,månad 
Svar på tråden Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?