Inlägg från: Anonym (anneli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (anneli)

    Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?

    Hörde en utländsk tandläkare, alltså själv en invandrare som talade med brytning, som ringde in till "ringP1" och berättade att han LED med alla pensionärer som inte hade råd att betala för den tandvård som krävs för att de ska kunna tugga ordentligt.......medan invandrarna får allt betalt. Det ska liksom handla om "vård som inte kan anstå" men så ser det inte ut i verkligheten.

  • Anonym (anneli)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-12 22:25:05 följande:
    Återigen, de erbjuds inte sjukvård nästan gratis så som vi får sjukvård och betalar för den, de erbjuds enbart det absolut mest akuta som inte kan anstå. Tycker du verkligen att vi hellre skulle låta dem plågas, få allvarliga komplikationer eller t o m dö istället? För det är ju endast sådan sjukvård de har rätt till.
    Du menar lite kompresser och plåster? Självklart hamnar de i våra operationsköer.
  • Anonym (anneli)
    Anonym (Bjussig) skrev 2018-07-14 03:08:16 följande:

    Suck. Blir så trött på sån här vinklad propaganda där en ställer svaga grupper emot varandra. Som att läkemedel magiskt skulle bli billigare för att vi slutade ge vård och mediciner till flyktingar. Eller att pensionärers plånböcker plötsligt skulle fyllas med 500-kronorssedlar om vi satte taggtrådsstängsel runt hela Sverige. Kom igen. 

    Det är ett jäkla jidder om tandvård i den här tråden också. Här där jag bor (medelstor svensk kommun) så är det as we speak ett jäkla tjat om att asylsökande tar alla tandläkartider. Samtidigt som jag pajade en tand i tisdags, ringde folktandvården kring lunch, fick en tid onsdag klockan 11, och detta TROTS att 6 av 7 mottagningar har sommarstängt. Shit vad svårt det var att få tid. Men skulle det varit så att en asylsökande som försummat sina tänder på grund av att hen varit upptagen med att ta sig fram i Europa genom att klamra sig fast under långtradare behövde en tid och jag fick vänta en dag extra, amen vet ni jag bjussar på det. 
    Problemet är väl inte egentligen att asylsökande får billigare akut tandvård utan att tandvården överlag är extremt dyr för alla. Tandvården blir inte billigare för att en plockar bort asylsökande ur ekvationen. Tandvården blir billigare om folk skulle rösta på partier som vill att tandvården ska omfattas av ett högkostnadsskydd. Rätta mig gärna om jag har fel men mig veterligen finns bara ett parti som lyft den frågan och det är då fan inte SD. 


    Men det finns väl i alla fall en smärtgräns när vår välfärd inte klarar mer? Jag är ingen ekonom MEN jag tror på ngt sätt att OM vi blir väldigt många fler så blir det också FLER som ska dela på pengarna(!?). Då gäller det att det kommer in nya friska pengar och inte att man sysselsätter folk med konstgjorda skattefinansierade jobb. VAD händer om det verkligen blir ofred i världen, och inte sådana där krig som man åker hem på semester till,  eller när klimatflyktingarna börjar komma.
  • Anonym (anneli)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-14 16:35:47 följande:
    Jag kan redan det där men det är ju inte det som är frågeställningen här utan att en del har fått för sig att asylsökande får tandvård för 50 kr medan svenska pensionärer inte har råd. Vilket ju då är helt felaktigt.

    Nödvändig tandvård och gult kort har inte med saken att göra. Jag behöver inte lära mig något nytt heller då jag redan vet vad både gult och grönt kort innebär och har hjälpt flera att få sådana.

    Det handlar alltså om rasister som förfasas över att asylsökande får allt gratis medan våra stackars svenska pensionärer inte har råd. Du behöver inte tjata mer om dina gula kort då det liksom är något helt annat och som bara vissa kan få. Ekonomiskt bistånd kan däremot alla som har så dålig ekonomi få.
    Ursäkta att jag lägger mig i MEN det är ju å andra sidan inte bara svenska pensionärer som tvingas välja bort tandvård. Det gäller sannolikt för många studerande, sjuka och arbetslösa också. När det gäller att asylsökande får tandvården gratis (50 spänn är ju löjligt och onödigt) så finns det ju TANDLÄKARE som vittnar om att det är så! Ljuger dom?
  • Anonym (anneli)
    Anonym (anonym) skrev 2018-07-15 09:12:28 följande:
    Jag har inte sett en massa tandläkare som vittnar om att asylsökande får den här gratisvården i onödan dessutom lär tandläkarbesök utan riktiga besvär knappast ske med tanke på svenskar inte söker tandvården speciellt ofta om de inte tecknat försäkring och då i princip går gratis
    Jag menade att den där 50-lappen är fullständigt onödig! En papperslös (många asylsökande är ju det) har ju inget ID och har sannolikt inte så lätt att få tag på kontanter? Och OM vederbörande får tag på en slant så är det troligare en hundring och så ska man gå och växla. Löjligt.
  • Anonym (anneli)
    Anonym (anneli) skrev 2018-07-16 17:25:09 följande:
    Jag menade att den där 50-lappen är fullständigt onödig! En papperslös (många asylsökande är ju det) har ju inget ID och har sannolikt inte så lätt att få tag på kontanter? Och OM vederbörande får tag på en slant så är det troligare en hundring och så ska man gå och växla. Löjligt.
    *Hos min tandläkare (modern) kan man inte betala med kontanter och så tror jag det är på många ställen.
Svar på tråden Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?