• Anonym (k)

    Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?

    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-13 09:06:12 följande:

    Fast det stämmer inte. Pensionärerna kan beviljas nödvändig tandvård medan de asylsökande kan beviljas akut tandvård. Att en tandläkare uttalar sig om pensionärer som inte har råd blir tossigt eftersom han inte är kompetent annat än inom sitt yrke och inte hur socialförsäkringssystemet fungerar."Du menar...." Var snäll och skriv inte vad jag menar, det sköter jag själv. Jag menar precis det jag skrev, att de har rätt till akut vård som inte kan anstå.Du kan intyga....jo tjena. Det förstår nog alla att det där är så osant det kan bli.


    Fast pensionärer som klarar sig själv har inte rätt till nödvändig tandvård. Det är endast om man bor på särskilt boende eller har mycket hjälp från hemtjänsten..
  • Anonym (k)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-13 15:48:55 följande:

    Eeh nej, det stämmer inte över huvud taget! Hur man klarar sig har inte med saken att göra. Har man lågbpension och ligger runt riksnormen så kan man få bistånd till nödvändig tandvård.


    Nödvändig tandvård, även kallat gult kort har visst dom reglerna! Det är ett kort biståndshandläggaren i kommunen bedömer om man får eller ej. Sen kan man som pensionär få bistånd från soc för att få tandvård utfört i vissa fall precis som alla andra.. Jobbar inom tandvården och har bra koll på det!
  • Anonym (k)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-13 21:24:37 följande:

    Nej, du har inte alls koll även om du jobbar i tandvården. Ekonomiskt bistånd till tandvård kan ALLA beviljas som inte kan bekosta det själva pga inkomster i nivå med riksnormen för försörjningsstöd. Det har inget att göra med några gula kort att göra utan är enbart en ekonomisk fråga. 

    Poängen är att man inte kan säga att pensionärer får vara utan tandvård för att de inte har råd medan asylsökande får eftersom pensionärer har rätt till ekonomiskt bistånd till tandvård om de har för låg pension. Och det behöver inte vara att de har någon hemtjänst, särskilt boende eller är funktionsnedsatta utan de kan vara fullt friska.

    Tyvärr tyvärr så vet många pensionärer inte detta och går och lider i onödan.


    Fast det är ju du som inte har koll!! Jag skrev ju att pensionärer precis som alla andra kan få tandvård beviljat från soc. Däremot finns det nåt som heter nödvändig tandvård som är ett tandvårdsstöd som man får om man har mycket hjälp från hemtjänsten eller bör på särskilt boende. Då får man all tandvård för samma taxa som övrig hälso- och sjukvård. Googla så kanske du lär dej nåt nytt istället för att anta att du vet bättre än oss som jobbar med saken!
  • Anonym (k)
    Anonym (Jonsson) skrev 2018-07-14 16:35:47 följande:

    Jag kan redan det där men det är ju inte det som är frågeställningen här utan att en del har fått för sig att asylsökande får tandvård för 50 kr medan svenska pensionärer inte har råd. Vilket ju då är helt felaktigt.

    Nödvändig tandvård och gult kort har inte med saken att göra. Jag behöver inte lära mig något nytt heller då jag redan vet vad både gult och grönt kort innebär och har hjälpt flera att få sådana.

    Det handlar alltså om rasister som förfasas över att asylsökande får allt gratis medan våra stackars svenska pensionärer inte har råd. Du behöver inte tjata mer om dina gula kort då det liksom är något helt annat och som bara vissa kan få. Ekonomiskt bistånd kan däremot alla som har så dålig ekonomi få.


    Okej, för mej som verkligen har koll så verkar det inte som du har koll på annat än sånt som ligger ner hos soc. Men jag slutar diskussionen nu för jag tror inte att jag kommer kunna förmedla nåt till dej. Jag själv har inga problem med att asylsökande har rätt till akuttandvård för 50 kronor och är medveten om att övriga svenskar har rätt till hjälp från soc om de ej har råd. Men det irriterar mej när jag läser felaktiga påståenden och då var min tanke att upplysa dej hur det fungerar i verkligheten. Men du verkar bara bara intresserad av det du redan tror att du vet.
Svar på tråden Rätt eller fel med vård för 50 kr till asylsökande?