• Anonym (Wtf?)

    Soc ska prata med mina barn

    Anonym (Soc sekr) skrev 2018-07-12 20:17:19 följande:

    Om det är detta du lärt dig av professionella så är det faktiskt antingen dåliga professionella eller så har du inte förstått riktigt. Det är inte alls enbart mängden och hur ofta som är viktigt för barn. Det är direkt farligt att nöja sig med det och tro att allt är bra. Särskilt som du nu säger att han inte alls dricker ofta och bara folköl...

    Vad det handlar om är som jag skrev i mitt förra inlägg, hur pass utsatta barnen blev när han var i sitt värsta missbruk/beroende (vad det kallas är inte så viktigt) och hur det har påverkat dem både på kort och lång sikt. Ett litet återfall som att öppna en ölburk kan trigga om det så är en lättöl. Att luta sig mot att det är mängden och hur ofta är som sagt farligt och framför allt okunnigt.

    Ja, jag är också professionell. På riktigt.


    Seriöst? Vad fasen fiskar du efter? Är det så ni på socialtjänsten arbetar? Ser "bevis" på missbruk och att barnen far illa bara för att en tidigare missbrukare dricker någon enstaka folköl? Om det är så blir jag riktigt jävla rädd. Snacka om maktmissbruk!
  • Anonym (Wtf?)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-07-13 00:32:16 följande:

    Jag har haft funderingar på att spela in alla samtal. Jag kan ju inte spela in barnens samtal dock och de lär ju inte berätta något heller. De berättar knappt vad de ätit på förskolan. De kommer dock hålla låda där inne, har väldigt pratglada barn i övrigt, personen som förhör dom kommer sova gott den natten, haha! Men handläggaren jag pratade med idag var så empatisk och trevlig så jag fick ett bra förtroende för honom.

    Jag vet ju att de är till för att hjälpa och som jag skrev i ett annat inlägg så måste de självklart följa upp oss. Jag förstår det. Det är nog bara bra att de får prata med barnen själva så att de verkligen får se att de inte mår dåligt.


    Prata med barnen och bw dem att spela in samtalen så att de kan vara trygga med att det de säger verkligen uppfattas korrekt. Om de är gamla nog att förstå vad som nenas med det.
  • Anonym (Wtf?)

    Ts, jag tycker att du ska skriva till socialtjänsten och begära att den som ska ha samtal med era barn ska ha speciell utbildning för just barnsamtal och att du vill ha svar på detta så snart som möjligt. De är skyldiga att svara på brev inom några dagar. Det ska gå att få information om den som samtalar med barnen verkligen har korrekt utbildning eller ej. Tyvärr har de sällan varken utbildning eller erfarenhet för de samtalen. Landets socialtjänsten har fått många rapp på fingrarna av socialstyrelsen för att de låter outbildade, nyexaminerade, inkompetenta och okunniga tjänstemän hantera barnvårdsärenden.

  • Anonym (Wtf?)
    Anonym (Mamma) skrev 2018-07-13 01:41:22 följande:

    Det var min känsla till en början. Men ska de bara prata om deras rutiner, vardag, intressen och hur de mår så känner jag att det kvittar. Hellre en nyutexaminerad, ung och fräsch handläggare än en gammal bitter person med förutfattade meningar :)


    Mina erfarenheter är precis tvärtom tyvärr. Unga, hungriga och oerfarna socionomer ska inte axla det ansvar som det innebär att utreda en familj om barnens situation.
Svar på tråden Soc ska prata med mina barn