• Less is more

    SD varför är du för / emot?

    Jag lockas inte av SD.

    Men alla andra partier är verkligen sega och trötta i denna valrörelse. Det är liksom ingen dynamik eller visioner. Fast jag tror politikerna och partierna tycker det själva.

    Dock tycker jag det är märkligt när någon här i tråden påstår att S och MP är nazister. Har väl aldrig varit så.

  • Less is more

    Men Johan H, världen har blivit mer global för att det är så företagen, de stora företagen, tjänat pengar. EG och senare EU vsr från början fredsprojekt som sedan utvecklats till fler samarbeten, ja det vet du ju förstås.

    Jag tycker det är konstugt av dig atr påstå att vänstern är globalister. Lever inte alla partier och människor under samma himmel. Det är så världen utvecklats under ett antal årtionden.

    De flesta företagsledare, eller globalister om du så vill

    brukar ju inte vara vänsterpartister.....eller hur tänker du ?

  • Less is more
    Johan H skrev 2018-07-15 22:34:14 följande:

    Du har rätt att globalister finns på båda sidan och du har en viktig poäng att de finns också på höger sidan speciellt de som förespråkar frihandel. Men de som är viktigt när man tittar globalt är att handel är bra och något som gynnar världen. Men de som är problematiskt är att de finns dolda krafter(globalister) som styr i bakgrunden. Många vet inte om tex George Soros som bryter ner nationer och vill sprida kulturmarxism i Europa. Samtidigt så finns på andra sidan banksläkten som Rockefeller, Rothshild som äger Federale Reserve(Usa:s centralbank) där dom trycker pengarna men sitter på guldreserverna som är de verkliga pengar. Kontanter är egentligen inget värde utan ett bankmonopol som bankeliten använder sig av att styra världen i sina syften. Därför de äger fastigheter, naturresurser, gruvor och andra värdefulla tillgångar. Detta har den globala eliten succesivt roffat åt sig. Den skrämmande faktan är faktiskt och den är kuslig när du tänker efter. De spelar ingen roll om vi röstar vänster eller höger så längre de styr planhalvan den politiska värlsordningen som EU, centalbanker och FN. Dom har byggt upp globala plattformar som vi måste anpassa oss efter. Därför du hör Trump säga fake news för han har rätt pga han vill inte spela på deras villkor och vet om hur media styrs av dessa krafter. De värsta globalister vet om de är nationalister som vill bryta ner denna världsordningen såsom utträde ur EU, FN och tex som handel såsom bitcoin där de inte har full kontroll. Deras slutmål är new world order( ett stort EU eller världsunion). Därför de manipulerar och försöker få oss och tro att feminismen är bra, nationalism är av ondo för de kan styra oss lättare om vi spelar på deras spelplan. Därför är SD och deras politik livsviktig för att minska deras inflytande. För de skapar kaos genom multikultur pga folket är inte enat och de kan få igenom sin kontroll över mänskligheten. Du hör ofta konspirations teorier detta gör de alltid när sanningen kommer fram. Likaså hör du smutskampanj kring alternativmedia eller tex alternativ medicin som hotar globala företagsvinster kring medicin. 


    Om jag förstår dig rätt är du starkt misstänksam mot bankeliten som äger diverse tillgångar och på så sätt får mycker stor makt. Och sen ogillar du stora institutioner som EU, FN etc. Jag hålla med om att FN verkar helt tandlöst men, men....

    Vi människor har ju alltid haft makthavare, ledare och handel. Pengar har ju funnits länge. Det kan ju inte SD ändra på.

    SD vill att Sverige ska lämna EU så att det blir ännu svårare för svenska företag att idka handel och svårare för andra företag att vilja etablera sig i Sverige.

    Du nämner Trump. Är Trump en förebild för SD ? Dels går hans företag inte bra, så man förstår att han inte gillar bankeliten.

    Men sen är väl ändå så att Trump vill att andra länder ska huka sig under USA och honom i stället. I stället för t.ex. EU och FN vill Trump styra så många länder som möjligt att istället bli kuvade underleverantörer och marionettdockor till USA. USA har alltid varit stort, styrt och ställt. Men i takt med att Kina vunnit mark, och EU är en rätt stor marknad, vill USA /Trump återta kommandot.

    Du skrev mycket om världsordningen och tyvärr tror jag inte att lilla Sverige kan påverka så mycket. Det vi kan vara är en uppkäftig liten mygga som surrar när det behövs eller när vi vill. Och ibland har vi haft fredsförhandlare. Det är väl det.

    Jag ver inte vad SD tänkt sig. Att ägarmakten lägger ned och fördelar ut resurser och makten till folket ? Men det låter ju mer kommunistiskt faktiskt.
  • Less is more

    Varför tycker SD att det är med "genuspedagogik" på förskolan? Såvitt jag erfarit handlar det om att lille Olle som faktiskt vill ta på sig en prinsessklänning får det, att pojkar också får tycka om rosa och tjejer blått. Att tjejer också får snickra i snickerboa. Att varje barn får utforska det han eller hon tycker vill och är nyfiken på. Det kan ju inte vara fel ?

  • Less is more
    KlunsSmurfen skrev 2018-07-16 15:14:18 följande:

    Är det bara prinsessklänningar och snickra i snickerboa genus"vetenskap" och genus"pedagogik" handlar om?


    Det vet jag faktiskt inte - och det är därför jag ställer frågan. Varför är SD emot genus pedagogiken i förskolan ? Jag har inte upplevt något märkligt och konstigt i alla fall.
  • Less is more
    Anonym (SD 2018) skrev 2018-07-16 15:27:09 följande:

    För att inte uppmuntra människor till att bli osäkra på sin identitet och könstillhörighet kanske.


    Fast det är ingen risk att något barn blir osäkert på sin identitet och könstillhörighet på grund av detta på förskolan i alla fall. Det är på en harmlös nivå. Barnen får leka, pyssla och undersöker olika material, leker och klär ut sig med det de vill. Ingen säger åt dem att det är bara pojkar som får sparka boll. De är max 5 år, sen börjar de skolan.

    Eller det kanske annan genuspedagogik på ingång som SD vill varna för i förskolenivå ? För jag ser det som finns idag inte som ett problem....ett sidospår detta...
  • Less is more
    Anonym (SD 2018) skrev 2018-07-16 16:29:25 följande:

    jodå det finns! Ingen av oss ljuger. Hon har tagit väldigt illa vid sig att det är så på hennes förskola. Du har inte rätt i allt


    Då har dre gått för långt. Hen kan vara ett användbart ord i vissa sammanhang, men inte när man faktiskt kan säga han eller hon. Tex " Han vill inte det" . " Gör inte så mot honom eller henne".
  • Less is more
    Anonym (Jimmiefan) skrev 2018-07-16 16:32:21 följande:

    Är det så här en feminist med snopp ska klä sig för att duga i det nya avkönade Sverige?


    Har bilden något med genuspedagogiken på förskolan att göra ? Nä - det har det ju inte.

    Men i övrigt. Om min man började klä sig på det viset - hade jag inte tyckt att det var snyggt eller passade på honom.

    Men samtidigt finns det andra som faktiskt vill klä sig så - och då får de det för mig. En del skulle påstå att det är vänsterradikalt eller Fi röstare som är av den åsikten.

    Fadt det kan ju faktiskt även vara av liberal åsikt som man tycker att folk ska vara fria att välja sina kläder själva.
  • Less is more
    Anonym (Jimmiefan) skrev 2018-07-16 16:29:44 följande:

    Så långt har det gått med genusfjanteriet på vissa dagis att en oskyldig leksaksbrandbil anses kunna främja våldtäkter.


    Den här förskolan gick också till överdrift vad gäller genuspedagogiken. Men jag tror att artikeln var illa skriven av journalisten som vill referera till Sydsvenskan

    Tror nämligen inte att de två sista styckena om övergrepp hör ihop med historien med brandbilen. Med brandbilen var det bara så att den inte ansågs könsneutralt av förskolan. Punkt.

    Men förskolan gick nog i sin egen fälla för brandbilen angår alla - och även kvinnor ( vissa kvinnor) kan bli brandmän, eller hur ?
  • Less is more
    Anonym (SD 2018) skrev 2018-07-16 17:25:33 följande:

    Fast dom barnen blir ju också vuxna någon gång och blir de uppfostrade med genus pedagogiken finns risken att de börjar klä sig så även som vuxna. Så det är inte helt omöjligt eller ovanligt att de kommer det. Det vissa glömmer är att tänka längre än näsan räcker


    Om du haft barn på förskolan så märker du att den

    4-åriga som leker i den rosa prinsessklänningen inte längre har på sig sånt - utan klär sig som alla andra killar. MEN han kanske väljer en rosa t-shirt ibland - för att han helt tycker det är snyggt och vill det. Han vet fortfarande att han är pojke.
Svar på tråden SD varför är du för / emot?