• KlunsSmurfen

    SD varför är du för / emot?

    Anonym (Emot) skrev 2018-07-15 22:27:52 följande:

    Min röst går inte på SD. Det skulle inte vara fördelaktigt att som mig som kvinna att göra det. Jag tycker också att genus och jämställdhetsfrågor ska tas upp i skolor och förskolor. SD menar att alla ska få göra det den vill utan att det ska ?hållas på? med sånt snack. Men problemet ligger ju inte hur individer är, det handlar om hur vi är mot varandra och beter oss mot varandra, sen får killar leka med dockor och tjejer med bilar bäst dem vill men att tro att problemet ligger däri är ren okunskap. Jag vill inte världen ska fortsätta i samma anda som på 50 talet tex.

    Jag vill att en kvinna ska kunna göra abort efter v 12, jah vill att fokus på våld i nära relationer ska fortsätta och inte gömmas. Jag vill att kvinnor ska få lika jämtställd som män, jag vill att män ska prata om i våld i nära relationer.. det kommer aldrig ske med SD. Med SD i spetsen är jag rädd att kvinnor kommer hamna ännu lägre i samhället än vad vi är.. vi är ju precis på väg upp!!

    Sen så tycker jag deras partiledare mest bara ordbajsar och pratar i gåtor utan att ha svar på tal och det verkar mest bara vara ett parti som vill provocera fram reaktioner och därför kommer dem med förslag som ska just provocera.. kanske är det för att synas där ute och det har dem isåfall lyckas med.

    Egentligen undrar jag varför dem finns egentligen.. visst att dela föräldraförsäkringen lika.. ja där vinner dem nog många väljare.. dem vet vilka knappar dem ska trycka på. Jag tycker mest SD är oseriöst.. ja mena, se bara på namnet, Sverige demokraterna.. kom igen.


    "jah vill att fokus på våld i nära relationer ska fortsätta och inte gömmas. Jag vill att kvinnor ska få lika jämtställd som män, jag vill att män ska prata om i våld i nära relationer."
    Vad beror våld i nära relationer på då?
    Har det egentligen med jämställdhet att göra?
    Kan man verkligen lösa det med genus"vetenskap" och genusdagis?
  • KlunsSmurfen
    Less is more skrev 2018-07-16 09:43:16 följande:

    Varför tycker SD att det är med "genuspedagogik" på förskolan? Såvitt jag erfarit handlar det om att lille Olle som faktiskt vill ta på sig en prinsessklänning får det, att pojkar också får tycka om rosa och tjejer blått. Att tjejer också får snickra i snickerboa. Att varje barn får utforska det han eller hon tycker vill och är nyfiken på. Det kan ju inte vara fel ?


    Är det bara prinsessklänningar och snickra i snickerboa genus"vetenskap" och genus"pedagogik" handlar om?
  • KlunsSmurfen
    Less is more skrev 2018-07-16 09:43:16 följande:

    Varför tycker SD att det är med "genuspedagogik" på förskolan? Såvitt jag erfarit handlar det om att lille Olle som faktiskt vill ta på sig en prinsessklänning får det, att pojkar också får tycka om rosa och tjejer blått. Att tjejer också får snickra i snickerboa. Att varje barn får utforska det han eller hon tycker vill och är nyfiken på. Det kan ju inte vara fel ?


    KlunsSmurfen skrev 2018-07-16 15:14:18 följande:
    Är det bara prinsessklänningar och snickra i snickerboa genus"vetenskap" och genus"pedagogik" handlar om?
    Less is more skrev 2018-07-16 15:17:59 följande:
    Det vet jag faktiskt inte - och det är därför jag ställer frågan. Varför är SD emot genus pedagogiken i förskolan ? Jag har inte upplevt något märkligt och konstigt i alla fall.
    Det är inte en höger/konservativ grej att vara emot genus"vetenskap".
    Du får kolla själv och bilda en egen uppfattning om vad det är.



























  • KlunsSmurfen
    Less is more skrev 2018-07-16 17:02:03 följande:
    Då har dre gått för långt. Hen kan vara ett användbart ord i vissa sammanhang, men inte när man faktiskt kan säga han eller hon. Tex " Han vill inte det" . " Gör inte så mot honom eller henne".
    Han, hon, hen - ett genusmedvetet synsätt



    Genusteori på dagis



    Lady Dahmer / Postpatriarkatet - Hur hanterar man stereotyp pojke?

    Man brukar säga att genusmedvetenhet handlar om att tillföra, inte ta bort. Jag håller inte med. Jag tror man måste ta bort för att möjliggöra och öppna andra dörrar. Begränsa för att ge mer frihet.
    ladydahmer.nu/2018/january/hur-hanterar-man-stereotyp-pojke.html.

  • KlunsSmurfen
    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 09:17:12 följande:
    Sen är väl deras genomförande av politiska beslut lika oavsett parti, att inget går särskilt snabbt :/ och att SD trycker på snabba lösningar är lika säkert som att pensionärsskatten ska försvinna (eller nåt annat som socialdemokraterna lovade men inte har hänt). Så inget är särkilt säkert heller.

    Det är så olika i landet, själv bor jag i Norrland ute på landsbygden, visst vi har haft HVB hem för flyktingar, det har varit tjafs, osv osv. Det mesta är överspelat nu. Men tack vare invandringen så ökar befolkningen i våra små kommuner, ger mer intäkter till kommunen som till slut kan göra det samhället vi bor i bättre. Det är väl tack vare det som gör att vi har busslinjer som fortfarande går in till stan eftersom det är fler som åker.

    Självklart är det olika och vill den som bor där ni bor, ni som lever mitt i det och rösta på SD för att ni tror att er vardag skulle bli bättre.. varsegod. Det lägger jag mig inte i.

    För min egen del ligger fokus på annat, en av många anledningar, därför väljer jag bort SD.
    Jag är också norrlänning men jag har lite svårt att se det som mer intäkter till kommunen. Skola, sjukvård, arbetsförmedlingen mm gick rätt tungt innan befolkningen ökade. Det behövs mer resurser men det händer ju inte, pedagogerna på skolorna ledsnar och slutar.

    Det blev inte som socialdemokraterna lovade, men det var ju ändå uppenbart...
    Ny rapport: Flyktinginvandring en kostnad | SVT Nyheter

    Integrationen av flyktingar kostar i snitt 74 000 kronor per person och år för de offentliga finanserna. Det visar en rapport från Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO.
    [...]

    www.svt.se/nyheter/nyhetstecken/ny-rapport-flyktinginvandring-en-kostnad


  • KlunsSmurfen
    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 21:57:04 följande:
    I och med att de förhoppningsvis arbetar inom kommunen senare så får kommunen mer skatteintäkter= positivt. Fler invånare ökar också möjligheten för kommunen att argumentera för statligt stöd. Bättre skola, sjukvård etc. Oavsett invandrare eller inte så är all ökning av befolkning bra! Speciellt i min kommun. Som är en landsbygdskommun med 5 mil till närmsta stad. Tack vare att befolkningen ökar så ökar också arbetstillfällen, fler läkare, fler lärare, förskelärare etc. och som sagt, i små kommuner med långt till städerna så är det bra!

    Jag förstår inte riktigt vad du menar, det handlar mer om arbetsmiljö och arbetsvillkor än att befolkningen ska minskas? Visst skulle det vara toppen om klasserna minskades från 25 till 15. Men då skulle också arbeten försvinna och den pedagogen skulle isåfall få leta jobb någonstans, kanske ett annat arbete som passar bättre.
    Läste du artikeln jag länkade. Man kan inte räkna med att tjäna ekonomiskt på flyktinginvandring. Det är välgörenhet/medmänsklighet det handlar om, inte arbetskraftsinvandring.

    Det är också så stora skillnader mellan våra kulturer att det blir extra svårt för dem att anpassa sig om de inte är mer liberala av sig, det går ju lättare för de som är mer kritiska till islam men för övriga blir det svårt.
    Kvinnorna har lättare att lära sig svenska, få jobb, får skilja sig och har helt plötsligt en massa rättigheter medan mannen mister sina och har svårare att integrera sig i ett samhälle som mer eller mindre "tar" hans identitet.

    "Tack vare att befolkningen ökar så ökar också arbetstillfällen, fler läkare, fler lärare, förskelärare etc. och som sagt, i små kommuner med långt till städerna så är det bra! "
    Ja, det krävs mer resurser inom den offentliga sektorn eftersom befolkningen har ökat, medan flyktingarna ger ett underskott, har mycket svårare att få jobb och kan kräva mer resurser per individ än en "medelsvensk" vilket innebär en ökad kostnad för den offentliga sektorn som är svår att finansiera. Även om kommunen får bidrag så har man tagit skattemedel från något annat.

    "Visst skulle det vara toppen om klasserna minskades från 25 till 15"
    Det hade vi behövt göra redan innan.
    Barn som har extra behov av stöd får inte det stöd de har rätt till med så stora klasser. Vissa barn med ADHD tendenser behöver någon som kan hantera dem, istället för att öka antalet pedagoger eller ha mindre klasser flyttar man "problemet" utan för klassrummet.

    "Men då skulle också arbeten försvinna och den pedagogen skulle isåfall få leta jobb någonstans"
    Mindre klasser = fler arbetstillfällen = mer resurser, vi hade förstora klasser redan innan. Det är de bra pedagogerna som slutar.
  • KlunsSmurfen
    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 17:45:45 följande:
    Enligt SDs politik ska dem inte arbeta för genus. Det handlar inte direkt om ?hen? eller vem som leker med vad. Det handlar om hur vi behandlar varann. Att det ska va OK att vara annorlunda, att vi inte ska behandla barn olika utifrån kön, för det gör vi. SD vill inte arbeta för det och det faller inte med vad jag tycker är bra. Det betyder att alla får göra som dem vill, skit bra. Men det betyder också att en lärare kan om den vill, säga åt pojken att det inte är lämpligt att komma med klänning på förskolan för det är till för tjejer. OM inte förskolan arbetar med genus och suddar ut stereotypiska föreställningar. Men om SD får välja så är det inget som de kommer att arbeta för. För de lägger dem sig inte i. Vilket i sin tur kommer påverka vår framtid som gör att män har den största makten i samhället eftersom det har de även i skolorna, som pojkar och inget kommer att förändras. Jag vill att mina döttrar ska ha samma rätt att prata i klassrummet, att deras röst i konferensrummet ska vara betydande även om dem inte är en man. Det handlar kort och gott om vi behandlar alla lika. Oavsett kön.
    "Jag vill att mina döttrar ska ha samma rätt att prata i klassrummet, att deras röst i konferensrummet ska vara betydande även om dem inte är en man."
    Och du är en norrlänning från landsbygden?
    Inflyttad eller växte du upp utan bröder?
    Lär dina döttrar att ta plats istället, tuffa till dem lite, de kanske behöver några bröder att bråka med.

    Det var inte ens så när jag gick i skolan.
    Det kanske är dags att du gör lite studiebesök på skolorna.

    "Vilket i sin tur kommer påverka vår framtid som gör att män har den största makten i samhället eftersom det har de även i skolorna, som pojkar och inget kommer att förändras."
    Könsmaktsperspektivet, vänsterfeminister verkar alltid använda marxism som ett verktyg i sina samhällsanalyser och utvecklar nya teorier utifrån det.
    Man måste vara kommunist eller socialist för att ens vilja göra det.
    Nordkorea, Sovjetunionen, DDR, Nazism, Venezuela (var väl den senaste som gick under). Alla är fattiga och svälter ihjäl, men det finns väl någon rättvisa i att ha det lika orättvist som alla andra.

    Om man delar upp samhället i olika grupper och utgår ifrån att skillnaderna mellan grupperna beror på att den ena gruppen har makt som den utövar mot den andra så har man redan brister i teorin. Man har inte gjort en analys av verkligheten utan genom en ideologisk lins.
    Man är inte heller konsekvent, ligger männen före på något område så är det ett tecken på förtryck, ligger kvinnorna före så är det kvinnornas tur att ta igen för allt förtryck. Varje grupp får ta sin egen kamp, när killar halkar efter i skolan så är det männens problem och ansvar att ta tag i det.
    Om alla skulle bli marxister så skulle allt tas över av identitetspolitik där man får sin identitet beroende på hur den andra ser på gruppen och skulle hela samhället bli ett enda maktspel.
    Kvinnor och män behöver varandra men med den ideologiska linsen blir det bara en maktkamp och det är ur den linsen man genus"forskar".

    "OM inte förskolan arbetar med genus och suddar ut stereotypiska föreställningar."
    Vilka stereotypiska föreställningar?
    Man ser dem om man ser genom en ideologisk lins men vi människor är väl lite mer än så?
  • KlunsSmurfen

    *


    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 19:58:32 följande:
    Det spelar ingen roll. Poängen kommer ändå fram. SD vill även låta föräldrarförsäkringen vara så föräldrar får dela på den som de vill. Och det är bra på ett sätt. MEN, anledningen till nuvarande regering har tvingat att vattenmärka dagar till pappan är för att föräldrar inte delar på ledigheten själva. Regeringen har då gått in och styrt upp det. För verkligen är så att merparten av kvinnorna tar ju all föräldraledighet vilket medför att pappan inte får samma ansvar för barn eller hem. Men ändå ska båda föräldrarna sedan arbeta 100%, däremot är det kvinnan som trots att hon arbetar också har dubbelt ansvar över hemmet, det leder till att ohälsa hos kvinnor med sjukskrivning och utbrändhet.

    Att vara föräldraledig samt sen kanske även sjukskriven drabbar också kvinnor och deras pension.

    Det är snällt av SD att ge föräldrar möjligheten att välja själva.. men i det långa loppet är det bara dumt.. mot kvinnor. Även om kvinnorna idag inte inser det, men det är också lätt att vara efterklok.
    I en demokrati ska makten utgå ifrån folket där medborgarna själva ska avgöra hur de vill ha det, normer är något man förändrar över tid och vi borde få lösa det själva utan att några individer inom regeringen bestämmer hur vi ska göra för att det ska bli rättvist ur deras synvinkel.
    Vi är inte överens om hur vi ska ha det, kvinnorna tycker inte heller lika hur kan då några politiker veta vad som är bäst för oss?
    Hur mycket makt kommer regeringen att behöva för att det ska bli rättvist?
  • KlunsSmurfen
    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 23:24:13 följande:
    Ja det är ju kanon att du har den överenskommelsen med din familj. Dessvärre ser det inte ut så för alla. Och statistiken ljuger inte när den säger att kvinnors hälsa är sämre än mäns pga den högre belastningen.

    Jag förstår att det kan ta emot att någon annan ska bestämma, vi vet ju vad som är bäst för oss här och nu och visst vore det bra om föräldrar självmant delade lika med att vara hemma med barnen så de för en bra anknytning till båda men det händer inte. Tyvärr. Inte hos de flesta familjer. Många kvinnor besöker sjukvården för att de inte klarar av livet.. det är tragiskt. Det går tyvärr inte sjukskriva sig från livet heller.

    Om det är mer ekonomiskt tex att kvinnan är hemma, som det i många fall är. Så hamnar vi i en annan aspekt. Vad får barnen se? Barnen ser att mamman tar hand om barn, hem och allt de där. Barnen kommer att växa upp i den tron att mamman ?gör allt? (det finns såklart undantag men mycket från stereotypiska 50 talet hänger dock kvar). Och när det är deras tur, ser det ut på samma sätt. Utan att mannen tar sin del av ansvaret. Obs! Det är inte så för ALLA! Men för väldigt många!

    Vore det inte bra att bryta den spiralen? Inte till dig som enskild individ men för i samhället i stort? Pappan ska väl inte få applåder för att han hänger tvätt och är ?barnvakt? åt sina egna ungar? Det ska va lika självklart för mannen som för kvinnan. Men det är så otroligt långt bort! Men, det kanske kan hjälpas lite på vägen att dela just på föräldraledigheten.

    Jag vill inte att mina barn ska växa upp på det sättet som jag gjorde, men en slutkörd mamma som tar allt ansvar i hemmet medans hon knegar hela dagarna för en mellanklass lön. Och pappan vet knappt hur man sätter på tvättmaskinen. Min son ska inte bli curlad utan lära sig att göra saker själv precis som sin syster (flickor har en högre tendens att vara ?duktig? och får lära sig snabbare än pojkar att klara sig själv, men då blir det ett litet sido spår) samt se sin egen pappa också göra saker hemma, att det inte hela tiden är ?mamma mamma mamma?. Att den dagen min son blir pappa vill vara hemma med sina ungar, vill ta ansvar för hemmet och att min dotter ser sitt eget värde att inte arbeta gratis med hushållsarbete.

    Men såklart. Fixar man det galant själv så är ju det hur bra som helst. Men för oss som delar på ledigheten, självmant. Vi blir också utan jämtställdhetsbonusen, om SD får välja.
    "Jag förstår att det kan ta emot att någon annan ska bestämma"
    ja, vi har ju demokrati av en anledning, man blir också myndig vid 18.

    "och visst vore det bra om föräldrar självmant delade lika med att vara hemma med barnen så de för en bra anknytning till båda men det händer inte."
    Så politiker ska gå in och bestämma?
    Måste verkligen båda föräldrarna ha 50/50 tid med barnet för att det ska bli en bra anknytning? Det funkar inte riktigt så i prakten.

    Det är snarare så att om båda föräldrarna jobbar 100% från det att barnet är 2-3 så är det en pedagog som får ta över en del av anknytningen och sysselsätta barnet med olika aktiviteter 5 dar i veckan medan både föräldrarna och barnet ofta är för trött på kvällen för att göra något öht med varandra.

    Industrialiseringen av samhället innebar avvecklingen av bondesamhället (som jag växte upp med), det innebär att kvinnorna som hade sitt "kvinnogöra" med varandra, ofta med mamma & farmor/mormor ändå hade sin identitet och unga tjejer lärde sig en hel del av andra äldre kvinnor med livserfarenhet har tappat en hel del av det bra och den identitet som de könsrollerna ändå hade med sig.
    Nu försöker kvinnorna anpassa efter männen samtidigt som de bevarar en hel del av det gamla (vilket ofta är oundvikligt) och vill att männen ska anpassa sig efter dem, det är ett socialt experiment som vi inte riktigt har löst än och det blir en en nedåtgående spiral för många tills vi har gjort det.

    Så kvinnor skaffar barn, jobbar 100% och tar hand om större delen av hushållet och resultatet av livet som de har valt blir att många kvinnor besöker sjukvården för att de inte klarar av livet.. ja det är tragiskt, speciellt om det inte är något vi kan lära oss av och diskutera hur vi ska lösa det utan vill att regeringen ska lösa det åt oss eller införa genusdagis.
    Det blir ett rejält överförmynderi där kvinnor inte anses kunna ta ansvar för sina egna liv och männen måste anpassa sig efter kvinnorna på kvinnornas villkor.
    Det blir en nedåtgående spiral.
    Anonym (Emot) skrev 2018-07-16 23:34:47 följande:
    Sååå det är OK att staten begränsar möjligheten till abort, en kvinnas val, hennes kropp, men inte föräldraförsäkringen? Hm. Hur tänkte du nu?

    De finns personer som inte upptäcker graviditet förrän väldigt sent. Blödningar, oregelbunden mens, kanske inte ens har haft mens på länge, kanske är tonåringar som inte har fått regelbunden mens än, kanske tom äter p-piller. Och upptäcker att dem är gravid men sent. Alla väljer inte att skapa liv. Då ska det alltså ligga på socialstyrelsens beslut till en abort men inte kvinnan själv? Är det rimligt att byråkrati och lagar ska bestämma om en kvinna som inte vill behålla graviditeten ändå ska göra det?

    Bör va sagt att det är en otroligt liten procent som gör abort efter vecka 12. Men jag tycker inte att vi ska tro att den möjligheten inte ska behövas. Och då utan myndigheternas inblandning.
    Jag förstår att det kan ta emot att någon annan ska bestämma....
    Det är en moralfråga som du anser att de inte har rätt lösning på, har inte räknat med alla faktorer och då vill man bestämma själv utan myndigheternas inblandning.
  • KlunsSmurfen
    Anonym (SD 2018) skrev 2018-07-17 23:04:42 följande:
    Det är tillåtet att göra abort till vecka 22 idag. SD vill ta bort denna möjlighet i vecka 22 vilket är fullt rimligt med tanke på att det är sinnessjukt att man i dagens läge får göra så sena aborter i sverige när det aborterade barnet kan räddas.
    Prematur - för tidigt födda barn
    24 Apr 2018

    Det finns många risker med att födas för tidigt eftersom barnets organ inte är fullt färdigutvecklade. Den första tiden efter en prematur  förlossning måste barnet få hjälp med i princip alla livsviktiga  funktioner. Barnet får då vanligen vård på neonatalavdelningen. De  flesta barn som föds för tidigt väger mindre än 2 500 gram och många av  de för tidigt födda barnen föds när nästan hälften av den normala  graviditeten återstår. I Sverige har man lyckats rädda barn som fötts i  vecka 22, men födelse efter så kortvarig graviditet är förenad med stor  risk att barnet inte ska överleva eller att det överlever med  kvarstående handikapp. Från och med vecka 23 är chanserna betydligt  bättre och de förbättras ytterligare vecka för vecka. Från vecka 28 är  överlevnadschanserna med intensivvård tämligen goda.

    www.babyhjalp.se/prematur/


Svar på tråden SD varför är du för / emot?