• Anonym (Pysslaren)

    Snällt eller förolämpar jag?

    Mina svärföräldrar bad oss att passa deras hus när dom skulle på semester. Det är en stor lyxig villa där allt är modernt och påkostat.

    Det finns pool, jaccuzzi, stort soldäck, grill, sköna sängar- you name it. Vi tackade ja utan att blinka och nu har vi varit här i snart 1av 3 veckor.

    Jag har semester men min sambo jobbar dagtid.

    Förutom att ha det skönt och koppla av så har jag tagit mig an små projekt i huset.

    Vill först bara poängtera att jag tycker om att organisera och ha fint och rent omkring mig. Gillar att städa kan man säga.

    Men iallfall, dessa små projekten har bla varit att rengöra ugnen, sortera kyl och frys och kastat gammal mat, storstädat deras bil, rengjort och organiserat tvättstugan , skrubbat rent i duschen osv.

    Idag slog det mig plötsligt!! Tänk om jag förolämpar min svärföräldrar??!

    Det är ju inte normalt att storstäda och organisera hos nån annan, eller?

    Min svärmor är sjukpensionär pga diskbråck i nacken. Hon har svårt att sköta hushållet som det bör, och svärfar jobbar mycket och gör inget alls hemma.

    Vad tycker ni där ute? Hade ni blivit glada av att komma hem till ordning o reda eller blivit förolämpade?

    Vill tillägga att jag inte har snokat eller ändrat i privata grejer. Enbart sånt som generellt all gör/har likadant. Min sambo säger att han tror dom uppskattar det.

  • Svar på tråden Snällt eller förolämpar jag?
  • Anonym (Pysslaren)

    Tack för era synpunkter!

    Jag får nog tillägga att det är ganska skitigt här.

    Det passar verkligen inte in i husets image eller hur jag ska säga.

    Tvättmedelsfacket var fullt av beläggningar o mögel, ugnen var mer svart och bränd än jag nånsin sett innan och anledningen till att jag rotade i kyl o frys var för att svärmor sagt att vi fick äta vad vi ville.

    Jag skulle från blrjan bara hitta nått att grilla men förstod att allt låg nerslängt huller om buller varav d mesta var flera år gammalt.

    Jag tycker det är synd att bara låta mat ligga och förfaras och nu är det indelat i köttfärs, korv o hamburgare, kött, grönsaker, efterätter, bröd, fisk osv

    Jag hade inte själv blivit glad om någon ändrade hos mig, men sen är jag pedantisk oxå.

    Min svärmor vet mycket väl hur jag är. Hon vet hur mycket jag alltid städar.

    Jag tänkte låta bli att berätta att jag avkalkat kaffekokaren och tvättmedelsfacket för det märks ine ändå, men resten kanske jag borde säga till om..

  • neverpreggo

    Kom lite svar medans jag skrev men det som jag tycker är värt att nämna i förväg är organiseringen. Bättre att säga att du städat lite men att du inte vill klampa någon på tårna och fråga om det är ok att du fortsätter om du tänkt det. Att städa en ugn eller skura en dusch är väl ok men det är när det blir mycket som det kan vara problematiskt.

  • Aniiee

    Städa - ok (även i kylen osv och slänga gammal mat)
    Organisera - nej. Ge fan i min ordning.

    Så känner jag.


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Anonym (Sol)

    Det är ingenting man bör göra utan att kolla innan. Jag hade inte uppskattat överraskningen, men däremot att bli tillfrågad.

  • Anonym (Pia)

    Jättegulligt att städa! Om de säger något så säger du bara att du behövde nåt att göra på dagarna eftersom du gick hemma själv.

    Men att slänga gammal mat från frysen känns inte okej...

  • Anonym (Pia)
    Anonym (Pia) skrev 2018-07-16 17:34:36 följande:

    Jättegulligt att städa! Om de säger något så säger du bara att du behövde nåt att göra på dagarna eftersom du gick hemma själv.

    Men att slänga gammal mat från frysen känns inte okej...


    Sorry, läste ditt inlägg om maten nu.
  • AndreaBD
    Aniiee skrev 2018-07-16 17:10:31 följande:

    Städa - ok (även i kylen osv och slänga gammal mat)
    Organisera - nej. Ge fan i min ordning.

    Så känner jag.


    Jag håller med! Alla har sin egen ordning.

    Jag råkade ut för min styvdotter en gång - hon sorterade om mina skåp i köket. Vi hade kommit fram till den ordningen tillsammans, min man och jag, efter vad vi använder oftast. Och nu var dem sakerna som man behövde mycket långt borta. Jag var tvungen att återställa allt, alltså extra-arbete.
  • Anonym (H)

    Min svärmor är precis som du, hon älskar att städa och fixa. Ibland har hon städat hos oss och det känns oftast ok. Några gånger har hon dock gått över gränsen och organiserat om min garderob och även möblerat om lite (flyttat lampor, etc). Sånt känns som ett övertramp.

    Om du är osäker är det väl bäst att höra av sig, men din man tror ju att de uppskattar det och han borde ju veta.

  • Anonym (A)

    Snällt av dig tycker jag. De är kanske lite äldre och orkar inte prioritera sådant längre, men uppskattar säkert att det är fint när de kommer hem.

  • Anonym (Hm)
    Anonym (A) skrev 2018-07-16 17:51:45 följande:
    Snällt av dig tycker jag. De är kanske lite äldre och orkar inte prioritera sådant längre, men uppskattar säkert att det är fint när de kommer hem.
    Håller med
Svar på tråden Snällt eller förolämpar jag?