• Sasso122

    IVF sommar/höst 2018

    Hallå! 

    Hoppar in här :)

    Vi har två avbrytna behandligar och 2 misslyckade återföringar (på 2 försök) i bagaget och har precis påbörjadat vårt 3:e och sista landstingsfinansierade försök.

    Till skillnad från våra tidigare försök ska vi köra det långa protokollet denna gång och jag började spraya med Synarela igår. Hoppas innerligt att jag svarar bättre på det långa protokollet och att det är tredje gången gillt! :)

    Någon här som har haft bättre resultat med det långa protokollet jämfört med det korta?

  • Sasso122
    Fröken Rabarber skrev 2018-12-25 18:01:12 följande:
    Jag har bara testat det långa prokollet, men fi k ett fint resultat. Är nu gravid i v. 5. Under äggplock fick vi ut 11 ägg, varav 4 klarade sig hela vägen till blastocyster, 1 till mig och övriga till frysen. :) är oförklarligt barnlösa i 30-års åldern, hoppas det går vägen för er!
    Stort grattis!! Måste kännas fantastiskt!! :) Är det första försöket?
    Hoppas på liknande resultat. Vi har hittills inte fått några till frysen. 
  • Sasso122
    Fröken Rabarber skrev 2018-12-26 11:01:41 följande:
    Tack, känns otroligt bra, bara att hoppas att det är en keeper. Snart klar med lutinus-kladdet i alla fall. :) det var vårt första IVF-försök. :) lycka till.
    Det hoppas jag också!! :) När är det dags för första UL?
    Gud va skönt att slippa lutinus-kladdet :) Det är inget jag ser fram emot, haha. 
  • Sasso122
    Akira Öken skrev 2018-12-27 19:16:11 följande:
    Håller tummarna hårt för dig imorgon!

    Själv mår jag bra efter en fin jul med familj och vänner. Jag är rätt trött, får återkommande halsbränna, har värk i livmodertrakten och brösten är stora och väldigt ömma.
    Vad härligt! Stort grattis till graviditeten!! :) Är rätt ny i den här tråden men har förstått att ni har kämpat på under ganska lång tid och att det blivit några försök. Det gör mig hoppfull om att bara man orkar kämpa på så kan det funka :) Ni är oerhört starka!!

    Själv har vi påbörjat vårt tredje försök precis. Kör det långa protokollet för första gången och hoppas att jag svarar bättre på det :)
  • Sasso122
    Fröken Rabarber skrev 2018-12-27 19:29:00 följande:
    Ringde idag och meddela, fick tid till ul 10/1, och om allt ser fint då så är jag fri från kvinnokliniken och överslussad till vanliga mödravården. :)
    Åh, vad spännande!! :) 
  • Sasso122
    mammsen79 skrev 2018-12-28 07:50:55 följande:

    God morgon alla jag har nu gjort gravtest och jag är gravid är sååå glad att jag gråter av lycka vi som kämpat och tänkt att efter denna ivf tänker jag vänta minst 6 månader till eftersom det är så psykisk påfrestande. Jag är gravid 2-3 stod det. Ni som fortsätter att kämpa ge inte upp. Den ända skillnaden jag gjorde denna gång var att ändra kosten då jag fick konstaterat att jag har Ibs. Går på en foodmap diet då min kropp inte kan smälta fibrer viss fruktaner o fruktos, äter glutenfritt.


    Jättegrattis!! Sååå glad för er skull!!
  • Sasso122
    Akira Öken skrev 2018-12-28 15:00:39 följande:
    Tack! Ja, vi har väntat länge på detta! Började med IVF hösten 2016 och detta var vår sjätte behandling och sjätte återföring. Har hela tiden försökt att tänka att de flesta lyckas till slut. Men det har periodvis varit otroligt tufft (och är till viss del fortfarande).

    Vi började med korta protokollet de två första försöken. Först när vi vid tredje försöket gick över till långa så fick vi blastocyster (3 stycken). Hur har de två första försöken sett ut för er? Har du precis börjat med nedreglering?
    Ja, jag vet hur tufft jag har tyckt det har varit med två misslyckade återföringar så kan i nuläget inte fatta hur jag skulle klara av sex behandlingar. Men blir hoppfull att man klarar det bara viljan finns där när jag läser om sådana som er :) Hade ni något lite längre uppehåll mellan någon av behandlingarna? 

    Vår resa började i januari 2018 med två avbrutna behandlingar pga att jag inte svarade på hormonerna (Bemfola) och endast fick ihop 1 resp 2 st ägg.
    Under ett VUL i andra behandlingen så upptäcktes vad man trodde var en polyp i livmodern och jag var tvungen att genomgå en hysteroskopi.
    Till tredje behandlingen bytte vi hormoner (Elonva+Menopur) och jag svarade bättre och fick ihop 4 ägg av vilka 2 blev befruktade. Ett återfördes och det andra klarade sig inte till nedfrysning.
    Fjärde behandlingen svarade jag väldigt snabbt och äggblåsorna växte väldigt ojämnt. Den gången blev det 6 ägg av vilka 5st blev befruktade, 2 st återfördes och de tre resterande klarade sig tyvärr inte till nedfrysning. 
    Och på julaftonen påbörjade jag nedregleringen och 7/1 ska jag lämna blodprov för att se om jag kan starta med sprutorna, Fostimon+Menopur denna gång. 
    Hoppas på lika bra resultat som ditt 3:e försök med nån blastocyst :)

     
  • Sasso122
    Akira Öken skrev 2018-12-28 23:08:40 följande:
    Tänker att man klarar så mycket mer än man tror. Vi har haft flera både längre och kortare pauser. Under 2017 hade vi en kris och separerade till och med i några månader.

    Åh, så ni är inne på er femte behandling nu? Missuppfattade och tänkte att det var er tredje. Nedregleras du med Synarel/Synarela? Har inte hört talas om fostimon.
    Ja, det är imponerande hur mycket man orkar med :) 
    Ah ok, men vad fint att ni hittade tillbaka till varandra <3
    Funderar också på att ta en paus om vi skulle misslyckas med detta försöket men samtidigt blir jag lite stressad av den tanken då jag har en biologisk klockas som tickar emot mig (fyller 39 om några veckor). Men försöker se kortsiktigt och ta en behandling i taget :) Hur gammal är du om man får fråga? :)

    Ja, femte behandlingen men tredje försöket (förhoppningsvis). De två avbrutna behandlingarna räknades tack och lov inte som försök eftersom det aldrig blev något äggplock. Yes, sprayar med Synarela.  Har ännu inte känt av några tydliga biverkningar, lite huvudvärk och stundtals lätt illamående.  Fick byta från Elonva till Fostimon då tillverkaren av Elonva har slutat tillverka medicinen pga för dålig lönsamhet... Enligt läkaren kan Fostimon fungera bättre för kvinnor som är lite äldre så hoppas på att det stämmer :) Vilka hormoner använde du med det långa protokollet?

    Hur mår du nu? Förväntansfull inför första UL?
  • Sasso122
    Akira Öken skrev 2018-12-29 21:02:10 följande:
    Förstår att du känner av klockan tickande. Den har stressat mig väldigt mycket i perioder. Jag är snart 37.

    Vi har också två behandlingar som inte räknades med. En där vi inte fick några ägg befruktade och en där alla ägg dog på labbet på grund av felhantering.

    Hoppas att du slipper (fler) biverkningar.

    Jag har nedreglerats med Synarela 3 gånger och Suprefact en gång. Använt Menopur alla gånger, de senaste med dosen 412,5 ie.

    Jag mår rätt ok. Svullen, både av julmat och av långsam mage. Väldigt trött, liksom sömning. Både förväntansfull och rädd för ultraljudet. Tänk om det ändå inte är något därinne.
    Men oj, felhantering av labbet? Hur reagerar man på sånt? 

    Inga fler biverkningar vilket känns skönt :) Hur mådde du under nedregleringen?
    Vad är Superfact? Har inte hört talas om det. Jag ska börja med 300 ie Fostimon och 150 ie Menopur. 

    Ja, förstår din rädsla. Efter allt kämpande som vi går igenom bara för att bli gravida så vill man ju att allt går vägen när man väl blir det :) 
    Kan knappt föreställa mig känslan när man får se ett pickande hjärta för första gången <3 Ska du på det i januari nån gång?
  • Sasso122
    Akira Öken skrev 2018-12-31 15:14:02 följande:

    Gott nytt år till er alla i tråden!


    Gott nytt år!! :)
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018