• My102

    IVF sommar/höst 2018

    Misslyckade med ET i juni, i helgen misslyckades vi med vårt första FET. Samma vecka som sambons bror meddelar att dom ska ha barn. Det känns så otroligt orättvist! Hade både tagit kortison och intralipid denna omgång men det gjorde ingen skillnad. Jag har under dom här tre åren aldrig fått ett positivt graviditetstest. Jag tvivlar på att ska funka i huvudtaget. Borde det inte ha gjort det då vid det här laget tänker jag. Jag tror inte blastisarna ens fastar, inte ens lite. Mensen kommer också på utsatt dag, 1-2 dagar efter lutinus.

    Tips på vad man kan göra ytterligare med kliniken? Mediciner etc? Någon som har testar embryo glue? Det känns som att jag är krig med mig själv just nu.

  • My102
    tossaliten skrev 2018-11-11 19:08:30 följande:

    vad menar du med 1-2 dagar efter lutinus?


    Mensen kommer 1-2 dagar efter att jag har slutet med lutinus
  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-11 21:46:44 följande:

    Någon som tror på det här med immunförsvar som kan påverka graviditet/ej graviditet. Vi är ju oförklarligt barnlösa. Börjar gripa efter halmstrån o fundera på om det kanske är det som är problemet :/. Men verkar inte vara något Sverige kollar upp... har ni någon koll?


    Jag går i Falun och där behandlar dom för ev för ?bra? immunförsvar. Bland annat med kortison och intralipid. Tog båda denna omgång men ingen lycka trots det. Man kan kolla om man har för starkt immunförsvar genom ett blodprov men eftersom det kostar 1200 kr och intralipiddroppet kostar ca 1000 kr (och det är ingen nackdel att ta det) så får man det trots att det inte är bekräftat att man har ett överaktivt immunförsvar.
  • My102
    Akira Öken skrev 2018-11-11 22:51:49 följande:

    Fy vad jobbigt! Ja, det är otroligt orättvist att vissa får kämpa år ut och år in medan andra bestämmer sig för att de vill ha barn... och får det. Vi har hållt på med ivf sedan 2016 och är inne på sjätte behandlingen. Jag har heller aldrig fått plus.

    Tänker att det ibland inte går att hitta någon medicinsk förklaring till att det inte fungerar. Vilket i sig kanske blir ännu klurigare, när man inte har något att förhålla sig till. Vad säger din läkare på kliniken?

    En del får blodförtunnande vid ivf, då vissa har en högre benägenhet att bilda blodproppar (vilket kan göra det svårt för ägget att fästa i livmodern). Du kan bland annat läsa om apc-resistens. Jag har förmodligen en (eller två) sådana gener och ska be att få det kollat under den här behandlingen.


    Vi går till vår hemortsläkare så vi har mest kontakt där så jag har egentligen inte diskuterat något med vår läkare på IVF kliniken. Sist nämnde jag till vår hemortsläkare att jag ville testa medicin, han sa det till IVF kliniken och så blev det. Men jag tror väl nu att jag måste prata direkt med IVF kliniken och läkaren där. Jag vill nästa gång sättas in två blastisar. Kommer inte vara poppis men ska försöka i alla fall!
  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-12 08:56:46 följande:

    Okej! Vet ni vad erat problem är? Vi har inte fått någon direkt diagnos o det gör mig sjukt frustrerad. Har dock bara gjort en återföring så vet att ja måste ha tålamod..


    Vi har inget känt fel. Jag kan väl tänka mig att jag inte ägglossning hela tiden pga oregelbunden mens men det är inget som är bekräftat. Allt ser bra ut och får fina embryon.

    Det är frustrerade detta. Jag har pratat med kliniken nu och vi får göra nytt fet denna månad. Känns otroligt bra! Ruva är både hemskt och underbart men hellre att jag är igång med någonting än att vänta.. det är tortyr. Jag hade ?tur? att mensen kom redan igår så vi kunde planera frysåteringföring innan jul.

    Jag bad kliniken se över möjligheten att sätta in två embryon. Är det någon som har gjort det och vet ni om det blev dubbel kostnad då?
  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-12 20:05:06 följande:

    Okej! Det är frustrerande när de inte hittar något fel. Det är då man börjar spekulera om det är fel på ens livmoder som de inte kan se... hur många insättningar har du gjort? När

    Tror du att instängning blir? Tror min blir i början av december! Kram. Juste vet inte alls hur det är med kostnader om man sätter tillbaka 2. Hur många i frysen har ni?


    Ett ET och ett FET. Har tre kvar i frysen av fyra, av samma kvalite som det vi fick sätta in så förhoppningarna är stora att vi ska få tillbaka igen, vilket är få förunnat för en del. Pratade med kliniken idag och kostnaden är den samma oavsett antal, pjuh. Om allt går som det ska med ägglossning osv så blir insättning 29-30 november :)

    Fick en skrämmande tanke nu. Det embryot vi fick tillbaka vid ET, var av absolut bästa kvalite, dom andra fyra som dom fryste ner var snäppet lägre men fortfarande fina. Tänk om alla dom vi har kvar är felande och att det var de där ET som var guldägget! Vi tog inte några ytterligare mediciner då så som kortison eller intralipid och att det var därför som det inte funka.. usch..hemska tanke.
  • My102
    Akira Öken skrev 2018-11-12 20:13:38 följande:

    Tycker det låter som en bra idé att prata direkt med läkaren på kliniken. Hoppas att du får sätta tillbaka två! Hur många har ni i frysen?


    Vi har tre kvar i frysen nu. Hoppas innerligt att guldägget ligger där
  • My102
    Inalina skrev 2018-11-13 09:54:21 följande:

    har också tänkte den tanken - hade en 'jättefin' blastocyst som fördes tillbaka vid ET - fick mf bara ett par dagar efter plus. Sedan hade jag två kvar i frysen med mkt sämre kvalitet kvar så hoppet var inte särskilt högt - men det gick! hoppas det funkar så för dig med 


    Hur mycket kortison fick du nu sist?
  • My102
    Micec skrev 2018-11-15 15:11:04 följande:

    Hej tjejer! Jag är på ruvar dag 4, eller 5 beroende på hur man räknar, med en 5 dagars blacto.

    Såklart så tjuvtestade jag precis????

    Alltså kan se ett svagt svgg svagt streck med blotta ögat i alla vinklar, vet ej om ni ser det på bilden men jag laddar upp den här.

    Saken är den att jag tog ingen ovitrelle innan äggplock utan tog istället suprefact.

    men i samband med äggplocket fick jag 1/4 dels spruta ovitrelle, vet ej varför man gör så( men jag tror att suprefact annars stoppar alltihop).

    det är alltså 10 dagar sedan jag fick 1/4 dels ovitrelle. kan de va den som spökar??? vad jag vet så kan en HEL o ovitrelle sitta högst ca 12 dagar så man tycker ju att 1/4 dels dos bör vare ute ur kroppen...

    Tror ni att detta streck beror på ? den lilla dosen ovitrelle eller kan de va den lilla balctisen som fäst?????

    minst sagt spännande detta


    Jag tog en hel ovitrelle spruta på ÄL dagen och fick ett rätt så starkt rött streck på dag ruvardag 4. Då insåg jag såg jag såklart inte att det berodde på ovitrelle, dum som jag var. Så avvakta ett par dagar för att vara säker. Blir det starkare kan du va säker på att det är ett plus :)

    Vad var det för medicin du fick och varför? Varför tog du bara en del av ovitrelle sprutan?
  • My102
    Micec skrev 2018-11-16 21:36:01 följande:

    Hej, lider med er som fått mens :( så fruktansvärt ledsamt. men på något lustigt sätt så tar man sig upp igen.. Jag håller alla mina tummar för er till nästa gång <3

    ruvardag 5 för mig och starkare plus ikväll !!! då kan det väl ändå inte bero på ovitrellen?? men vågar inte hoppas än......3,5 år ofrivilligt barnlösa.. Kan det vara vår tur nu...


    Jag skulle kunna hugga av men högra hand för att få se det där strecket på stickan!! Förhoppningarna är höga att de där är ett plus!!
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018