• gammelpysen

    IVF sommar/höst 2018

    mammsen79 skrev 2018-09-07 16:39:56 följande:

    Är det någon här som fått få ägg och det har ändå visat sig att de lyckats? Känns som de flesta fokuserar på antal ägg? Som jag har förstått så har det med kvalitén och göra, sköterskan sa att det finns dem som fått 1 ägg och det har blivit bebis.


    Jag har gjort tre färska behandlingar och 4 frysåterföringar. Sista behandlingen bytte vi till menopur. Fick ut hälften så många ägg som tidigare gångerna, 7 st, bär på 4 befruktade. Var helt knäckt. Läkaren försökte trösta med att det är kvalitén som räknas och jag blev faktiskt gravid på det färskförsöket, i vecka 6+4 idag ????.

    Så svaret är Ja.
  • gammelpysen

    Det skulle vara en smiley och inte frågetecken i mitt svar såklart.

    Är det några här som plussat efter ivf? Vore skönt att följas åt. Man har ju en riktigt jobbig resa bakom sig... Har kollat andra forum där tjejer skriver att de blev gravida sååååå fort.... känns som om vi inte kommer att ha riktigt samma inställning till graviditeten då...

    Och stort lycka till alla. Vi tar en dag i taget men är försiktigt optimistiska. Tog 2 år och sammanlagt 7 återföringar för att komma hit.

  • gammelpysen
    mammsen79 skrev 2018-09-07 17:26:36 följande:

    Härligt, Grattis >3 när är bebis beräknad?


    Lagom till valborg är det dags. Men vi tar en dag i taget. Har åldern emot mig och fick ett mycket tidigt missfall senast (fick ett positivt test men blödde redan, trodde det skulle vara negativt). Vi ska på tidigt ultraljud den 17e, därefter kan vi börja slappna av på riktigt. Tog ett test senaste i natt för att förvissa mig om att det finns något kvar, och det visade på 3+ (clearblue). Mår dessutom rätt illa och vaknar av att jag behöver kissa varje natt men med tanke på hur lång och krokig väg det varit är jag bara lycklig över att öht ha fått plussa.
  • gammelpysen

    Angående att berätta på jobbet - med tanke på hur länge vi hållit på har jag fått berätta för ganska många omkring oss. Alltid mycket positiva reaktioner. Otroligt förstående. Jag kan verkligen tipsa om att göra det. Kan även vara bra att veta om man tex mår dåligt eller inte orkar lika mycket.

  • gammelpysen
    Akira Öken skrev 2018-09-07 19:03:26 följande:

    Stort grattis till graviditeten! Är det första gången du Är gravid?


    Tack!! Har en tonårsson med en annan pappa. Vi gör ivf pga manlig faktor.
  • gammelpysen
    dava01 skrev 2018-09-07 19:06:58 följande:

    På min första ivf (kort metod menopur 300ie) såg man tre st äggblåsor, man fick ut bara två ägg och bara ett befruktades och det blev barn :)


    Jag fick menopur tredje gången. Läste ganska många trådar där många fick färre ägg men faktiskt också barn.
  • gammelpysen
    Saner skrev 2018-09-07 09:44:38 följande:

    Känner mig dålig i magen. Å för tillfället förkyld. Annars känns det bra. Här VUL 26 sep....så nervöst. Hoppas allt ser bra ut Å att de kan se ett hjärta slå.


    Grattis till graviditeten! Vilken vecka är du I?
  • gammelpysen
    mammsen79 skrev 2018-09-07 19:34:59 följande:

    Får se om jag kan gå till jobbet i morgon. Är jag så här trött o sliten så blir jag hemma. Ska börja med progestereon ikväll.


    Ta det lugnt. Nu inför sista omgången låg jag på sofflocket en god vecka efter äggplock. Även förbud mot träning från sjukhuset. Har bara tagit enkla promenader sedan äggplocket. Och hittills har det gått bra. Ångrar absolut inte att jag skämde bort mig lite extra.
  • gammelpysen
    jaktenpaflow skrev 2018-09-07 19:26:17 följande:

    Vet inte om du skulle skriva till mig men tar mig friheten att svara hehe:) Tack snälla!! Är nu i v 8, 7+4 och vi hade turen att få ett plus på första försöket, fick två till frysen. Men så fruktansvärt jobbigt nu också när man analyserar symptom, känner sig ogravid. Har tom köpt hem gravtest och går och testar då och då. I natt så slutade mina bröst ömma och jag blev såklart supernojig och gick upp mitt i natten för att göra test. Försöker ju tänk positivt men ett missfall skulle verkligen knäcka mig totalt.

    Det här året har varit tillräckligt jobbigt.. ska på ultraljud nästa vecka... Hur många försök har ni gjort?


    Grattis! Då är du en vecka längre gången än vad jag är, 6+4 idag. Tog senaste testet i natt, därefter varnar clearblue för att testen kan bli missvisande (tror det var en gräns på 6 veckor efter befruktning). Vi ska på ultraljud om 10 dagar och jag är också nervös för att det ska vara något fel...

    Vi har en lång och tråkig historia. Två år, tre färskförsök, 4 frysförsök varav ett tidigt missfall. Vi fick ett till frysen nu, ett litet syskon eftersom vi är fast beslutna att detta ska gå vägen. Vet ärligt talat inte hur många försök jag hade orkat till. Känner att min gräns är nådd.

    Har inte så många symptom mer än trötthet och illamående. Vaknar mitt i natten och måste kissa, kan sedan inte somna om såklart, utan ligger och tänker fram tills det är dags att gå upp och jobba. Lite ömma och spända bröst, trodde det skulle vara mer.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018