• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    KMTR skrev 2018-08-29 09:59:44 följande:

    Hej på er alla!

    Jag och min man väntar på att det ska bli oktober så vi får boka in vårt startsamtal. Vi skickade egenremiss i mars, och fick komma på första möte med undersökning i juli. Jag erkände då att jag vid varje mens rökt några cigaretter och fick därmed vänta tre månader på att få börja behandling.

    Surt, när jag egentligen är rökfri sen ett år tillbaka. Men samtidigt också klokt, jag vill ju inte tänka tillbaka på den här tiden och kunna tänka "tänk om jag ändå hade varit helt rökfri och skapat bättre förutsättningar för en liten böna".

    Vid undersökningen i juli sa läkaren att jag också hade en dålig äggreserv, efter amh-prov visade sig det inte stämma, och läkaren som jag träffade i juli hade också hunnit sluta väldigt abrupt. Kliniken bad om ursäkt för att jag hade fått så felaktiga svar.  Oerhört stressande, men skönt att det nu framkommit att vi "bara" har manlig faktor och inte både och.

    Vi kommer få göra ICSI då mannens spermaprov visade på kromosombrott. 

    DFI-analysen som visar detta är tydligen RMC i malmö ganska ensamma om att göra om jag förstått det rätt?

    Mannen har tidigare varit gift, och gjort IVF utan att befruktning lyckats, troligen är detta kromosombrottet sen gammalt och därför som inte befruktningen lyckades när han och exet försökte för tio år sen.

    Nåväl, vi är inte helt inne i IVF-svängen ännu, men det är skönt att läsa om era historier som en slags förberedelse!

    Håller tummarna för er alla! 


    Hej!

    Vad dåligt med beskedet, men skönt att det inte låg till som de sa från början! DFI-analys är det när man kollar spermiernas kvalitet?
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-08-29 10:47:44 följande:

    Jag känner bara att det är DIN tur att lyckas med detta nu!! skönt att du fortfarande har förtroende för din klinik och att de anpassar sina rutiner efter din kropp. Stort lycka till med äggplocket


    Jag hoppas så mycket att du har rätt!
  • Akira Öken
    Cnia skrev 2018-08-29 16:56:14 följande:

    Varit på första ultraljudet idag, även om det inte var superpositivt så är jag så glad. Känns verkligen som att det händer saker nu och att allt närmar sig med stormsteg. Hade ca 25äggblåsor så fick besked att det var överatimulerat och efter blodprov skulle jag få besked om jag ska få minskad dos eller kanske t.o.m tidigare äggplock. Men fick sen samtal att jag ska fortsätta med samma dos på sprutorna. Äggplock troligtvis mån/tis, så exalterad ????


    Låter ju positivt med många äggblåsor! Men hoppas att du slipper bli dålig! Hur mår du annars? Känner du mycket av äggstockarna?
  • Akira Öken
    KMTR skrev 2018-08-29 20:03:55 följande:

    Verkligen skönt att läkaren hade fel!

    Som jag förstått det så är det dna-strängarna som har bristningar i bindningen mellan sig. Man måste färga provet för att se att felet föreligger, i en vanlig kontroll ser man det inte. Och metoden är tydligen kostsam och komplicerad, därför gör inte alla kliniker den.

    Har man den här avvikelsen så är inte spermierna kraftiga nog att själva kunna befrukta ägget, avvikelsen betyder inget annat.

    Min man har bra antal, rörlighet och inget avvikande utseende på spermierna för övrigt. Första provet visade på 37% avvikelse, och det andra 28%, vilket är bättre. Men ingen kan förklara varför de andra 63/72% inte lyckas befrukta.

    Svårt att hitta svar när man googlar på det eftersom analysen inte är så vanlig.

    Klistrar in en länk om du är mer nyfiken på fakta

    www.lakartidningen.se/Functions/OldArticleView.aspx


    Tack för förklaring och länk!
  • Akira Öken
    Kokarororo skrev 2018-08-29 20:25:39 följande:

    Hej! Jag hakar på här i tråden. Jag och min sambo har precis startat vår första behandling. Så nu har vi en spännande period framför oss.

    Spännande att följas åt litegrann!


    Välkommen!

    Spännande med första behandlingen! Vilken sorts behandling får du?
  • Akira Öken
    Cnia skrev 2018-08-30 00:56:01 följande:

    Hoppas på det bästa, ska in för ny kontroll på fredag. Har mått ganska kasst, totalt slut, orkar inte göra någonting vilket läkaren sa berodde på höga östrogenhalter. Svimfärdig och liksom snurrar i huvudet när jag är uppegående. Annars bara lite molvärk över äggstockarna. Har mestadels legat på soffan i en vecka, tur jag fortfarande har semester.


    Bra att de har koll på dig och skönt att du inte har så ont! Men, inte ska du väl ligga hemma och vara sjuk på din semester? Tycker gott du kan sjukskriva dig så att du kan använda semesterdagarna till trevligheter och vila istället.
  • Akira Öken
    Hontmail skrev 2018-08-30 14:43:32 följande:

    Skrev för ett tag sen i tråden och var rätt nedbruten över att min man inte skulle vara delaktig i processen annat än vid äggplock och återförening pga hans chef blir sur på frånvaro.

    Jag blev förbannad och satte ner foten. Ska vi ha ett barn tillsammans så måste han vara delaktig. Min man fick gå in och prata med chefen. Det visade sig att chefen blivit pappa efter fyra ivf behandlingar med frugan och han hade mer än förståelse till att min man behövde ta ledigt. Tänk hur det kan bli!!

    Nu har han varit med på alla delmoment och på måndag blir det äggplock.


    Bra gjort! Tänker att det är så viktigt att stötta varandra under de olika momenten i processen. Tycker inte att man ska behöva gå igenom det själv om man lever i en relation.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-08-30 15:49:34 följande:

    Har du haft ÄP än...? Hur gick det??


    Nope, det är imorgon. Men de ringde nyss och bad oss komma nästan två timmar tidigare. De ska tydligen undersöka mig och ta blodprover innan.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018