• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    170909 skrev 2018-09-02 21:24:13 följande:

    På grund av min historia så ville de sätta in på dag tre istället för dag fem som de brukar. Många av mina embryos/blastisar tacklar av och dör i labbet tydligen.

    Generellt sett kan de få ut som nu då 28blåsor och hälften blir befruktade ungefär 14st. Sen brukar det bara bli 1-2 kvar dag fem. Förra omgången i våras så ringde de när jag var på väg för återförande och sa att det blir inget för inget har utvecklats som det skulle. 

    Därför chansade de på att ta ett nu dag tre och fortsätter odla de andra. Livmodern är förhoppningsvis bättre än labbet


    Just de, minns nu att jag läst dig skriva om det. Har du alltså haft återföring idag (eller är det imorgon)?
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-09-03 06:50:13 följande:

    Ikväll börjar vi med sprutor! Fick mens i lördags men den var segstartad och kom inte igång rejält förrän på kvällen så sköterskan flyttade gårdagens sprutstart till idag istället. Nu hoppas jag att kroppen är redo och att det är vänster äggstock som är igång denna månaden då den ger flest ägg. Hoppas på att klämma fram tre fina blåsor med ägg! Då är jag mer än nöjd.


    Vad spännande att köra igång! Vilka läkemedel tar du?
  • Akira Öken
    Liten elak och intelligent skrev 2018-09-03 08:18:30 följande:

    Imorgon är de tags för äggplock. Jag är så orolig att Synarelan inte ska ge bra äggmognad, att det ska vara tomma äggblåsor, att dosen inte ska bli tillräckligt exakt osv Samt orolig att äggen/embryona inte ska klara frys och upptining. 


    Lycka till imorgon! Hoppas att allt går bra och att äggen är fina och mogna! Man får lita på att de vet vad de gör.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-09-03 10:09:04 följande:

    Fick du utslag på ÄL i helgen? Det börjar närma sig för min FET nu - i morogn kl 10! åh vad jag hoppas att de frysta småttingarna klarar upptining ....


    Åh, äntligen är det dags! Lycka till!
  • Akira Öken
    Cnia skrev 2018-09-03 14:27:56 följande:

    Hej alla!

    Efter dagens äggplock blev resultatet 10ägg, får veta imorgon hur många befruktade. Plocket hade tydligen varit mycket smärtsamt, fått höga doser av både fentanyl, propofol och midazolam, så jag minns inte ett dugg :) hade t.o.m tuppat av och slutat andas en kort stund. Men är så himla nöjd med personalen som gjorde detta till en bra upplevelse för mig, de var så fina på alla sätt! Nu håller jag tummarna för många befruktade ägg :)


    "Tydligen". Kåter som att det är skönt att du inte minns något av det. Men läskigt med andningen och att du svimmade! Hur mår du nu?
  • Akira Öken
    regina87 skrev 2018-09-03 20:28:52 följande:

    Hört att väntetiden på sahlgrenska är ca 8 månader just nu. Undrar vad som gäller när vårdgarantin går ut ? Dom 3 månaderna ? Kan man bli erbjuden annan plats då? Kort varsel kö ?


    Då måste de erbjuda er en tid för första besöker för att planera för behandling. Om de inte själva har plats ska landstinget bekosta er behandling på annan klinik. Verkar som om de ofta hotar med att man kan hamna vart som helst i landet, men missar att ge information om att de då ska ersätta er för förlorad arbetsinkomst, resor och boende.
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2018-09-03 22:30:37 följande:

    Menopur 75 ie och Gonal-f 375 ie. Lägger till orgalutran på dag 5. Det är högsta dosen jag fått hittills så tidigt i behandlingen. Känns bra att vara tillbaka på hög dos Gonal-f istället för hög dos Menopur även om jag inte vågar hoppas något alls än. Gonal-f har gett mycket bättre resultat tidigare.

    Hur känner du dig nu? Har ni hört något?


    Just de! Jag har fortfarande lite ont, men än bättre idag.

    Ja, jag pratade med kliniken idag och blev rätt orolig då jag för en stund fick för mig att ingen hade klarat sig. 5 befruktade som såg bra ut i lördags. Återföring planerat på onsdag. Är så rädd att inget ska ha klarat sig tills dess.
  • Akira Öken
    Cnia skrev 2018-09-04 05:10:43 följande:
    Jo det är himla tur. Mått riktigt skit faktiskt, väldigt ont. Tycker faktiskt det är värre än efter titthålsoperationen jag gjort. Men då hade man ju i alla fall lite starkare smärtstillande, nu bara alvedon. Har så svårt att röra mig. Hoppas, hoppas att det blir bättre idag och att jag inte gått upp massa i vikt. De informerade om att det finns risk för totalfrys.
    Fy! Har du kunnat vila dig idag? Mår du något bättre?
  • Akira Öken
    Cnia skrev 2018-09-04 09:30:44 följande:

    Fick precis besked att ett fjuttigt ägg av mina 10blev befruktat. Planerad återföring imorgon. Meeeen jag är riktigt pessimistisk. Är övertygad om att det inte kommer hända, antingen dör det eller så kommer jag inte få. Har så mycket buksmärtor, gått upp 1kg sen igår, så fortsätter det såhär till imorgon blir det ju ett nej. Usch vilken tung dag!


    Förstår att det känns jobbigt. Man vill ju förstås att det ska bli så många som möjligt! Förhoppningsvis behövs det bara ett. :)
    En god vän till mig fick ett befruktat ägg som frystes ner på dag 2 eller 3 då hon blev överstimulerad. Ägget är nu ett litet barn på ett år.
  • Akira Öken
    Inalina skrev 2018-09-04 11:42:20 följande:
    Hej! Så nu har jag två blastisar på plats i livmodern - hoppas att någon tar sig så jag kan få vila från IVF ett tag fram över och fokusera på gravidkrämpor istället!! Båda överlevde upptiningen men en var tydligen lite slö så inget större hopp till den - men den andra verkade må fint i alla fall!

    Så nu är man officiellt ruvare och kan inte göra så mkt mer än att vänta till testdag 18 sep!!! följer er andra med spänning Glad! kram!
    Härligt! Då håller vi tummarna! :)
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018