• Wonderfluff

    IVF sommar/höst 2018

    Hej allihop! Har tyvärr bara två äggblåsor på tillväxt denna gång. Vill berätta lite om hur det varit. Första ivf?en jag gjorde fick jag fem äggblåsor och kroppen reagerade på stimuleringen. Därefter kom jag in i en enormt stressig period. Så stressig att min puls gick upp och jag fick andnöd. Jag till och med gick och gjorde ett ekg, som visserligen var fint. När man stressar producerar kroppen bland annat kortisol. Kortisol i sin tur blockerar kroppens respons på FSH och progesteron. Därför kan stress påverka fertiliteten. Det som nu är är att min kropp inte verkar påverkas det minsta av de tillsatta hormonerna, utan den kör sin grej som om det var en vanlig cykel. Det lutar åt att jag kommer genomföra ÄP osv även om jag bara har två blåsor. Har hört andra som blivit gravida även om de bara hade ett litet ägg. Jag tror samtidigt att min kropp kommer må bättre och svara bättre när den fått vila från den stora stress jag upplevde för bara två månader sedan.

  • Wonderfluff
    Percafluviatilis skrev 2019-01-08 13:38:59 följande:

    Åh, känner igen mig i detta och tror verkligen det ligger något i detta med stressen. Jag har varit utsatt för långvarig negativt stress under många år. Jag har hjärtklappning till och från, hudutslag och spänningshuvudvärk. Ungefär samtidigt som stressen nådde sitt kulmen fick jag mellanblödningar och kortare cykel. Detta var ungefär när vi började försöka. Vårt bästa resultat äggmässigt fick vi efter sommar och semester och jag kände mig relativt lugn under behandlingen. Jag funderar ibland på om mitt låga amh beror på att äggstockarna stängt ned pga stress. Jag är 28 och får ut mellan 1-5 ägg...

    Vad säger läkarna om denna cykel för er? Jag plockades när jag bara hade två blåsor i våras och kan tyvärr inte ge någon positiv input gällande det. Fick ut två ägg men de var förmodligen omogna/inte bra för de befruktades inte. Förstår dock om du vill göra plock. Inte roligt att stimulera förgäves :(


    Jag fick bara ut ett ägg förra gången och det var ett fint ägg som blev befruktat och jag fick tillbaks, så jag känner ändå litet hopp. Den här gången äter jag enligt low fodmap, efter tips av mammsen79 som ju blev gravid nu nyligen då hon åt på samma sätt. Så förhoppningsvis finns bättre chanser nu. Mitt amh var högre 2018 än 2016 märkligt nog. Vet inte riktigt hur det där funkar. Svårt att tro dock att dina äggstockar stängt ner, men försök minska din stress om du kan. Det är det värsta msn kan utsätta sig för.
  • Wonderfluff
    Percafluviatilis skrev 2019-01-09 07:09:45 följande:

    Man gör det som känns bäst! Håller tummarna för de två blåsor du har.

    Jag menar inte att de stängt av helt utan att de liksom gått i dvala pga stress. Kan inte låta bli att tänka på att den extrema stress jag upplever ju måste påverka äggstockarna om det påverkar resten av kroppen.


    Det som händer vid stress är att kroppen bla producerar kortisol. Kortisol hämmar FSH och Progesteron, vilket i sin tur påverkar äggstockarna.
  • Wonderfluff
    Akira Öken skrev 2019-01-09 22:56:19 följande:

    Vilken vecka är du i nu?

    Följer er och kommer över när jag känner mig mogen. :)


    Hej Akira! Minns du talade om att du ägglossat före ÄP nån gång? Förra IVFn hade 5-6 äggblåsor och då hade den största av dem poppat vid ÄP. Den var 18 mm dagen då jag tog Ovitrellen 36 timmar före ÄP, och hade alltså poppat. Nu har jag bara tre äggblåsor, en på 18mm, en på 15 mm och en på 10mm, varav den minsta nog inte är att räkna med. Nu vill de åter igen att jah tar ovitrelle ikväll, 36 timmar före ÄP, och jag är såklart rädd att den största poppar innan. Överväger att ta ovitrellen imorgon bitti istället, 24 timmar innan, och orgalutran ikväll. Hur gjorde du?
  • Wonderfluff
    Akira Öken skrev 2019-01-10 16:16:10 följande:

    Hej! Ja, det stämmer. I mitt fall kortades tiden mellan ägglossningssprutan med en eller någon timme. Då sprutan även är för äggmognad, hade jag nog inte själv vågar laborera med tiderna utan att prata med kliniken. Risken finns ju då att de plockar ut ägg som inte mognat. Är ordinationen att du ska ta både Ovitrelle och Orgalutran ikväll, om inte, så är mitt råd att följa klinikens anvisningar. Lycka till!


    Ok, det är ju märkligt att det räcker med nån timmes skillnad bara.
  • Wonderfluff
    Fröken Rabarber skrev 2019-01-12 11:47:19 följande:

    Åhh, vad tråkigt! Hoppas det ändå gick att få ut ett par ägg ändå.


    Nej det gjorde ju tyvärr inte. 0 ägg.
  • Wonderfluff
    LLW skrev 2019-01-12 12:18:05 följande:

    Fy fan vad tråkigt. Beklagar verkligen :( usch vilken tråkig nyhet, det måste kännas jättetungt. Stor kram till dig!! <3


    Extra irriterande eftersom jag sa till kliniken att jag tror jag kommer ägglossa för tidigt, och föreslog att ta ovitrellen senare, men de lyssnade inte på mig.
  • Wonderfluff
    LLW skrev 2019-01-12 15:10:00 följande:

    Ja verkligen extra! Ibland känns det som att man skulle kunna styra behandlingen bättre själv, vi känner ju våra kroppar betydligt mycket bättre än vad läkarna gör. Eller iallafall att de borde lyssna på oss mycket mer, de flesta av oss är ju faktiskt ordentligt insatta.

    Hur går ni vidare?


    Väldigt sant. Jag känner min kropp väldigt väl och det känns som jag redan visste innan att det skulle bli såhär. Fördelen nu är väl att de lär lyssna nästa gång och anpassa efter att jag alltid ägglossar snabbt och lätt.
  • Wonderfluff
    Akira Öken skrev 2019-01-12 15:31:55 följande:

    Näää! Fy vad tråkigt! Och jag får jättedåligt samvete för att jag rådde dig att följa kliniken rekommendationer! :( Vad ledsen jag blir för din skull. Kunde de se att du hade ägglossat, att det fanns vätska eller så? Stor kram


    Du ska väl inte ha dåligt samvete, du har ju rätt i att kliniken borde ha koll, det var så jag till slut valde att tänka oxå. De såg lite vätska tydligen. Nu undrar jag hur länge man kan se vätska efter ägglossning. Några spår av folliklar fanns inte vad jag kunde se på skärmen. Sjuksköterskans teori är att det ägglossade igår, men jag hade ägglossningskänsla i förrgår, alltså redan innan ovitrelle. Vet inte vad jag ska tro, därav intressant att veta hur länge man kan se vätska efter ÄL. Jag gjorde insemination istället nämligen, för de menade att det är ju ägg därinne nu. Men om jag hade ÄL i förrgår kan det ju knappast ha varit några levande ägg kvar? Sjukskötersksn sa då att ?jodå vi inseminerar ibland upp till tre dagar efter ÄL?. Det stämmer ju inte alls med infon jag har att ägget lever 12-24 timmar?? Hur som, nu ska jag köra lutinus i två veckor. Hoppas innerligt att ÄL var igår kväll och att äggen levde vid inseminationen, då finns det chans än.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018