• Wonderfluff

    IVF sommar/höst 2018

    nypan78 skrev 2019-01-15 15:05:06 följande:

    Hej

    jag kommer också ta en ny blandsning dvs Menopur samt Gonal F i nästa omgång som startar i februari/mars, så vi har en naturlig cykel emellan. Sedan går vi på 3pack...innerst inne hoppas man ju på att det inte behövs, men då har vi en plan iallafall.

    Hur många försök har du gjort?

    Du kommer alltså inte följa läkarens instruktioner efter senaste erfarenhet?


    Hej! Har nu talat med läkaren och gått igenom de två försök jag hittills gjort, där jag alltså ägglossat innan ÄP. Såhär säger läkaren: Det är helt OMÖJLIGT att ägglossa när man tar orgalutran. Det går inte. Ovitrelle måste tas MINST 34 timmar före ÄP för den tiden krävs för att äggen ska kunna mogna. Det är således OMÖJLIGT att jag ägglossat tidigare än 2 timmar före mitt ÄP enligt läkarn. Min känsla var att äl skedde redan innan jag tog ovitrelle, alt max dagen efter (dagen före ÄP). För övrigt tyckte läkarn det var mycket märkligt att folliklarna bara försvunnit på ultraljudet. Nån som varit med om detta?

    Jag vet inte vad jag ska tro men det känns verkligen som att jag kan ägglossa trots orgalutran och utan ovitrelle.

    Vi enades hur som helst om att köra menopur 150 enheter och gonal-f 300 enheter per dag, med start CD 2. Därefter nytt VUL CD 7 då jag även ska börja med orgalutran. Sedan ta ovitrellen 34 timmar innan ÄP.
  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-15 20:27:16 följande:

    Men vad är läkarens förklaring till vad som hände då?! Att du hade ägglossning två timmar innan? Usch vad frustrerande!


    Ja om man ska gå på hans resonemang så är det då inom de två timmarna innan ÄL skulle ha skett. Men då borde man ha sett spår av folliklar. Jag tror att ägglossningen skedde tidigare eftersom folliklarna hunnit försvinna. Jag tror ev att mina egna ganska höga nivåer av FSH och LH kanske stör processen på nåt sätt. Men vet inte. Hade två stora fina folliklar två dygn före ÄP, och blir de så stora bör det finnas ägg i dem sa han.
  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-16 08:59:38 följande:

    Ja, utan att vara läkare låter ju din teori betydligt troligare? Men skönt att du får komma på ultraljud varje dag, då borde de ju kunna se vad som händer!


    Jag vet även många som blivit gravida utan att ha fått lh-stegring på äl-test, vilket oxå är lite talande.
  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-16 08:59:38 följande:

    Ja, utan att vara läkare låter ju din teori betydligt troligare? Men skönt att du får komma på ultraljud varje dag, då borde de ju kunna se vad som händer!


    Min egen teori är att när man blir lite äldre och har lite lägre äggreserv, så kompenserar kroppen genom ökade nivåer av LH och FSH. Det jag märkt är att jag får samma antal mogna folliklar (1-2st) oavsett om jag är stimulerad elle ej. Det beror troligtvis på att kroppen inte kan få fram fler med den lilla äggreserven. Om man då både själv har höga hormonnivåer, och dessutom lägger till maxdos av gonal-f/menopur - så blir det ju VÄLDIGT mycket hormon på dessa få folliklar. Jag tänker att man nästan inte behöver stimulera, alt. använda en ganska låg dos, så tror jag risken för spontan ÄL minskar.
  • Wonderfluff
    Sasso122 skrev 2019-01-16 12:45:34 följande:

    Deppigt just nu :( Var på första VUL imorse och det var endast 3 äggblåsor med bra storlek. Fanns 2 till mindre som med mycket tur kan hinna växa till sig. Vet att 3 är bättre än noll och att det bara behövs ett guldägg men blev så besviken då jag hoppats på att långa protokollet skulle ge fler än vad det korta hittils har gjort :( Nytt VUL på fredag.


    Förstår att det känns deppigt, men kom ihåg att det räcker med ett ägg och att kvaliteten ofta är bättre vid få ägg!
  • Wonderfluff

    Hej allihop! Är det fler än jag som blir väldigt trötta under lutinusperioden?

    Liten uppföljning: eftersom jag ägglossar lite för tidigt överväger vi att köra stimulering, ovitrelle, lutinus fast inget äggutplock framledes. Som det är nu så gör ivf att jag går miste om dyrbara ägg istället för tvärtom.

  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-19 17:21:07 följande:

    Låter rimligt! Vet ni vad det är som gör att ni har svårt att få barn?


    Jag har inte försökt i ett år ännu, så kan egentligen inte säga att jag har sk ofrivillig barnlöshet riktigt ännu. Har regelbunden cykel och normala hormonnivåer, dock lite låg AMH, vilket är normalt eftersom jag är 43. Så anledning till IVF har varit min ålder. Har fått ut ett ägg som hade god kvalitet och blev tillbakasatt, men tog sig inte.
  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-19 17:36:48 följande:

    Då kan nog detta verkligen vara värt ett försök! Skönt slippa äggplock också!


    ja :)
  • Wonderfluff
    Elcca skrev 2019-01-19 17:53:58 följande:

    Testade med digitalt idag, då mensen inte dykt upp. Stod gravid 1-2 veckor! Så ofattbart att detta händer mig! Kan inte alls ta in det känner jag.


    Grattis! Vilken glad överraskning!
  • Wonderfluff

    6 dagar kvar till BIM och känner mig jättekonstig. Kallsvettig, frusen, jätteont i brösten och lite molvärk. Dessutom nån form av ångest som är väldigt obehaglig. Blir man sånhär av lutinus?

  • Wonderfluff
    Sasso122 skrev 2019-01-24 19:02:26 följande:

    Har varit bortkopplad härifrån i några dagar nu. Natten mot lördag fick jag det fruktansvärda beskedet att min brors fru och deras ofödda barn hade dött. Känns fortfarande overkligt och kommer ta ett bra tag för det att sjunka in...Var osäker på om jag skulle orka med äggplock och eventuell återföring men bestämde till slut för att fortsätta behandlingen och i måndags plockades 4 ägg varav 2 blev befruktade och återfördes idag. Så mitt i all sorg ruvar jag nu på 2 st 2 dagars embryon vilka läkaren sa såg mycket fina ut :)


    usch så hemskt! Styrkekramar!!
  • Wonderfluff
    Etta skrev 2019-01-24 12:43:33 följande:

    Jag tog ett testa tidigt-test igår på RD 8 som var positivt! :) Vågar inte glädjas fullt ut pga tidigare tidiga mf dock.


    spännande, vågar mig ändå på ett litet grattis
  • Wonderfluff

    Nu kom mensen, exakt med 15 dagars lutealfas efter dagen före äggutplock. Har alltså båda ivf?erna fått spintan ÄL dagen före äggutplock, och förlorat massa pengar, tid och dyrbara ägg. Nu kör jag själv istället. Stimulering + ovitrelle + sex. Wish me luck :).

  • Wonderfluff

    nån här som har erfarenhet av att köra stimulering utan äggutplock? Jag tänker att man borde kunna göra precis som vid ivf (om man som jag bara får 2-3 mogna äggblåsor), assisterat med ultraljud såklart. gonal-f, orgalutran och sen ovitrelle då äggblåsorna är stora nog. Jag ägglossar ju bevisligen i alla fall :). Nån som gjort så?

  • Wonderfluff

    Hej! Tänkte berätta om min räser-ägglossning. Denna cykel stimulerade jag med gonal-f och tog inte orgalutran. Började stimulera på CD 2 (då hade jag på VUL redan en äggblåsa som var 12 mm). Slemhinnan 2 mm. En vecka senare, alltså CD 9, hade jag haft fertilt sekret i 2 dagar och begynnande LH-stegring på CD 8. CD 9 nytt VUL: slemhinna 10 mm, 4 folliklar m strlk: 21 mm, 16 mm, 11 mm och 10 mm. Tog ovitrelle på kvällen samma dag (igår). Nu funderar jag på om jag tagit ovitrellen för tidigt, men har man en äggblåsa på 21 mm och slemhinna på 10 mm borde det ju va ok. Ångrar att jag inte tog ett till ägglossningstest innan. Men började stegringen synas dagen innan så borde den ju ha kommit.. hur som helst - kanske inte så konstigt att hag fått spontan ÄL vid båda ivf?erna då de väntat t CD 13 resp 15 med ÄP.

  • Wonderfluff

    Tittar på efter fem på tv4 där det står en ung tjej och berättar att man inte ska skämmas om man måste göra 1, 2, 3, 4 aborter, eftersom ?livet händer?. Blir lite provocerad av denna åsikt, då spna som vi kämpar för att skapa ett liv.

  • Wonderfluff
    My102 skrev 2019-02-10 22:46:11 följande:

    En liten uppdatering från mitt trasiga liv. Sambon var och pratade med en kurator liknande person och samtalet bestod av vårt förhållande och hans arbetssituation. Och idag kom det. Han gjorde slut. Jag är helt förstörd. Det värsta är att han säger att detta aldrig hade hänt om vi hade blivit gravid samt att han är livrädd att förlora mig helt och hållet. Det är inte ömsesidigt, jag vet att jag älskar honom trots den tuffa period vi nu går igenom.. men han mår för dåligt, han pallar inget mer. Vad gör jag nu? Vad händer med dom två frysta embryorna vi har i frysen? Ska dom kasseras efter allt vi har gått igenom? Kommer vi aldrig få veta om vårt barn ligger där? Det som känns så tungt är att han är han med stort H. Jag kanske hittar nån igen om X antal år men jag vill ju så gärna bli förälder. Och tiden finns inte för alltid. Så mycket tankar och allt känns kaos. Jag är så ledsen att jag antagligen aldrig kommer få veta vad som kunde ha blivit av dom frysta embryona :(


    Usch tråkiga nyheter! Förstår att det känns fruktansvärt jobbigt. En tanke.. vad hindrar dig från att använda de frysta embryona?
  • Wonderfluff
    tossaliten skrev 2019-02-11 18:08:13 följande:

    Mannen måste ju godkänna användandet av dom...men om det är så att han gör det så är det ju fritt fram.


    Tänkte att han per automatik redan gjort det vid tillfället då han bidrog med sperma som befruktade äggen.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018