• Akira Öken

    IVF sommar/höst 2018

    Etta skrev 2019-01-09 19:45:59 följande:

    Så härligt att allt såg bra ut Akira! :)

    Elcca, jag har gjort lite olika, föredrar nog också att testa innan mensen kommer, då har man mer kontroll och kan välja, såå jobbigt att få mens på jobbet som jag också varit med om. Det negativa med att testa tidigt är väl om det är kemisk graviditet som jag haft, då fick jag en av gångerna relativt starkt plus dag 10 och sen knappt synbart på testdagen. Hade jag enbart testat på testdagen så hade jag nog fattat det var för svagt. Fast jag vet inte, man blir ju så ledsen och besviken hur man än gör... Håller alla tummar att det är din tur nu!


    Ja, jättehärligt!
  • Akira Öken
    jaktenpaflow skrev 2019-01-09 19:36:57 följande:

    Ja de första veckorna är ju de absolut segaste... Det är ju rätt trist väder ute nu så man är ju trött även om man inte är gravid haha:) Jo kag mår bra, ömma bröst fortfarande, växtvärk i magen, könslig för lukter och börjar få foglossning:/ Börjar även känna mig tung och otymplig( redan?!)... Hoppas vi fortsätter följas åt i en gravidtråd:))


    Vilken vecka är du i nu?

    Följer er och kommer över när jag känner mig mogen. :)
  • Akira Öken
    Wishful skrev 2019-01-09 21:20:06 följande:

    Nej jag förstår dig. Kändes lite mer verkligt men ändå overkligt för mig med. Kom inga tårar från mig vid det tidiga ultraljudet. Jag kunde liksom inte riktigt tro på det trots att jag såg det lilla pyret där på skärmen.

    Blodprovet kan man ta när man passerat vecka 9. Jag fick ett datum från barnmorskan när jag tidigast kunde ta blodprovet. Sedan har jag för mig att hon sa att det tog en vecka att analysera blodprovet. Är blodprovet färdiganalyserat när du sedan gör ultraljudet får du svaret då på en gång. Ja det tidiga ultraljudet ( 8+5) var på kliniken.

    När har du tid för inskrivning på MVC?


    Ah, tack för svar! Jag ska dit första gången 25 januari, då borde jag vara i vecka 11.
  • Akira Öken
    Sasso122 skrev 2019-01-09 22:44:18 följande:

    Förstår verkligen det. Vilken lycka!! :)

    Ja, nu är första sprutorna tagna, vi tar två olika varje dag. Känns skönt att vara igång på riktigt nu. VUL inbokat 16/1 och hoppas innerligt på bra resultat då :)

    Förhoppningsvis lägger sig både huvudvärken och mina humörsvängningar. 

    Känner du av några humörsvängningar nu som gravid? 


    Skönt! Alltså, jag är ju lite som ett tivoli (gällande humöret) även i vanliga fall, så humöret är lite upp och ner. Dock inte så mycket värre än vanligt tycker jag. Både min man och jag är rätt vana och kan (oftast) hantera det på ett bra sätt.
  • Akira Öken
    Wonderfluff skrev 2019-01-10 13:40:53 följande:

    Hej Akira! Minns du talade om att du ägglossat före ÄP nån gång? Förra IVFn hade 5-6 äggblåsor och då hade den största av dem poppat vid ÄP. Den var 18 mm dagen då jag tog Ovitrellen 36 timmar före ÄP, och hade alltså poppat. Nu har jag bara tre äggblåsor, en på 18mm, en på 15 mm och en på 10mm, varav den minsta nog inte är att räkna med. Nu vill de åter igen att jah tar ovitrelle ikväll, 36 timmar före ÄP, och jag är såklart rädd att den största poppar innan. Överväger att ta ovitrellen imorgon bitti istället, 24 timmar innan, och orgalutran ikväll. Hur gjorde du?


    Hej! Ja, det stämmer. I mitt fall kortades tiden mellan ägglossningssprutan med en eller någon timme. Då sprutan även är för äggmognad, hade jag nog inte själv vågar laborera med tiderna utan att prata med kliniken. Risken finns ju då att de plockar ut ägg som inte mognat. Är ordinationen att du ska ta både Ovitrelle och Orgalutran ikväll, om inte, så är mitt råd att följa klinikens anvisningar. Lycka till!
  • Akira Öken
    nypan78 skrev 2019-01-10 14:08:10 följande:

    Grattis Akira Öken till bekräftat graviditet - det ger hopp åt oss som inte har gjort så många försök ännu att man aldrig ska ge upp fast det känns hopplöst ibland....har telefontid bokad med en läkare från CvL kliniken och hoppas då bli lite klokare. Antar att det blir nedreglering igen i februari efter en runda med egen mens. 

    Det korta programmet skulle ju kännas lite enklare nu. Någon som har provat korta? Varför väljer man odta(st) det långa?


    Tack! Ja, man behöver ju verkligen det under ivf-processen, hopp. Jag har prövat både långa och korta, varav det korta inte passade min kropp. Jag har förstått det som att man ofta börjar med korta och sedan byter till långa om det inte funkar (men varierar säkert mellan olika kliniker).
  • Akira Öken
    Wishful skrev 2019-01-11 08:39:46 följande:

    Då borde du kunna göra KUB ganska på en gång ifall du vill göra det. Hoppas du får en bra barnmorska. Jag har nästa besök hos min barnmorska 22 februari och rutinultraljud den 20 februari. Känns som en evighet till dess.


    Ja, det tänkte vi göra. Gjorde ni KUB? Hoppas också på det! Bad om att få en med erfarenhet av ivf och då visade det sig att de har en som arbetat flera år på ivf-klinik. Så henne ska vi få träffa. Förstår verkligen att det känns som en evighet! Görs rutinultraljudet av annan person än barnmorskan?
  • Akira Öken
    nypan78 skrev 2019-01-11 09:46:37 följande:

    Så kul att läsa om många som plussat i den här tråden, verkligen. Hur många försök behövde ni som plussat? Vore ju kul att se en sammanställning...

    Och vilka aktiva är kvar här?

    Vi är igång med IVF igen i februari (ÄP planerat till vecka 10/11 om allt går enligt plan) om inget under sker av sig själv denna månad på egen hand. Ska ju ha hänt förut..!?!

    Nästa behandling får jag förmodligen en blandning av mediciner Menopur/ Gonal F, någon som testat detta? Jag har endast haft Menopur hittills. Tror man vill locka fram lite fler mogna ägg genom detta. Är 40 år precis och man fick ut 14 stycken sist men bara 7 var mogna...receptet och erbjudandet om 3pack kommer på måndag med posten.

    Ni som är IVFare eller har varit, köpte ni 3pack eller enskilda behandlingar?


    Håller tummarna för ett under!

    Vi har gjort sex äggplock och sex återföringar varav jag blev gravid på sjätte återföringen. Men det är egentligen bara tre av behandlingarna som har gått bra. Första blev det bara ett ägg. Andra blev inget av sju befruktade och fjärde dog alla ägg på labbet.

    Vi har gjort fem försök på landstingets bekostnad. Vi fick två extra med anledning av det jag skrivit ovan. Sjätte försöket gjordes även det inom landstinget men finansierades av oss själva.
  • Akira Öken
    Wonderfluff skrev 2019-01-12 11:43:17 följande:

    Jaha allihopa! Då hade båda stora äggblåsorna såklart poppat redan på äggplocket idag.


    Näää! Fy vad tråkigt! Och jag får jättedåligt samvete för att jag rådde dig att följa kliniken rekommendationer! :( Vad ledsen jag blir för din skull. Kunde de se att du hade ägglossat, att det fanns vätska eller så? Stor kram
  • Akira Öken
    Wishful skrev 2019-01-11 21:12:19 följande:
    Vi gjorde också KUB. Det låter bra med en med erfarenhet av IVF. Jag är nöjd med den barnmorska jag går hos. Har iofs bara träffat henne en gång än så länge men hon verkar bra. Ultraljudet görs av en ultraljudsbarnmorska. Jag gör ultraljuden hos en annan barnmorska och på en annan mottagning men de delar lokaler med MVC så det är på samma ställe.
    Gissar att KUB-testet visade låg sannolikhet? Har funderat lite fram och tillbaka om att kanske göra NIPT istället, även om vi kanske får bekosta det själva.
  • Akira Öken
    Elcca skrev 2019-01-20 20:07:05 följande:

    Grattis!! :)

    Jag mår så dåligt just nu. Inte fysiskt utan psykiskt! Är livrädd att detta ska tas ifrån mig och vill helst inte ens tänka på det. Är rädd att jag börjar drömma mig bort och sen får jag missfall och allt man dröm om bara tas ifrån en! Trodde jag skulle vara överlycklig den dagen jag plussade med det är såååå blandande känslor och jag tror inte jag kan ta in det ännu. Och framför allt, koppla bort rädslorna.


    Fattar känslan precis! Jag testade på ruvardag 9 och fick ett plus. Mitt livs första efter många behandlingar och återföringar. Den lyckan! Och sedan fallet när jag bara timmar efter testet började blöda. Jag blödde i fem dagar och led något oerhört av alla känslor av hopp, förtvivlan, lycka när testet fortfarande visade plus någon dag senare, förtvivlan när blödningen tilltog och sedan lycka igen osv. Alla känslor på en gång och i en enda röra omväxlande under dagarna. Jag kollar fortfarande pappret vid varje toabesök. Men jag förväntar mig inte längre att det ska vara något. Det har lagt sig, men inte helt. Jag är i vecka 10 nu. Kram
  • Akira Öken
    Percafluviatilis skrev 2019-05-14 07:35:43 följande:

    Vi har till slut plussat! På sjunde embryot, sjätte återföringen. Är dock livrädd för MA och missfall nu pga känner inga symtom alls. Är i vecka 6. Men ändå, det fungerade till slut!


    Wow! Stort grattis! Minns rädslan i början och hur jag grät i flera dagar efter plusset för att jag var så rädd att det inte skulle lyckas. Tror det var min sjätte eller sjunde återföring. Nu är jag i vecka 27. Håller tummarna och tänker på dig! Kram
  • Akira Öken
    Jooosen skrev 2019-05-15 21:05:34 följande:

    Hej! Inte så bra. Eller jag o min sambo separerade i januari. Så vi hann aldrig börja ivf nr2. Men vi försöker nu lappa ihop det o jag vill satsa på oss. Så jag hoppas vi kan börja med ivf inom snar framtid igen. Ja misstänker att ja kanske har endometrios. Hur mår du? Så underbart att ni äntligen lyckades :) kram


    Låter tufft och hoppfullt! Även jag och sambon separerade under en period för några år sedan. Jag kan inte bara skylla på ivf-behandlingarna för vår del, vi var inte så bra på att kommunicera med varandra på ett bra sätt då. Mycket har förändrats sen dess och jag tänker att om kärleken är stark och båda vill och vågar arbeta för att förändras, så kommer man att lösa det. Även om jag vet hur jobbigt det är att tiden bara går, kan det vara bra att inte ha för bråttom med att inleda en ny behandling. Men det är ju förstås helt individuellt.

    Jag mår bra, oftast. Hormonerna för att känslorna stormar vissa dagar. Jag blir inte så lätt arg, men gråter ofta. Ser mycket fram emot augusti och att bebisen ska komma!
  • Akira Öken
    Jooosen skrev 2019-05-17 17:36:59 följande:

    Samma här! Dålig kommunikation och det känns som jag varit så ensam i allting!! Jag hoppas bara att det kan ske någon form av förändring men det är ju svårt o veta innan... hur länge var ni separerade? Hade ni börjat med hela barngörandet då hehe? Det låter ändå helt underbart att du äntligen blivit gravid :) ger mig hopp oxå att det kan ta några gånger även om det känns som jag tillhör den procenten som inte kommer lyckas. Kram! Läser din blogg då o då!


    Vi var separerade cirka 4 månader. Då hade vi försökt få barn i cirka 2 år och genomfört tre hela ivf-behandlingar. Det var otroligt tufft. För honom med och han blev djupt deprimerad. Han pratade inte om sina känslor, även om jag bad honom att dela dem med mig. Han tyckte att mina var så mycket viktigare, då behandlingarna drabbade mig fysiskt och inte honom. Så är det ju förstås inte. När vi flyttat ihop igen väntade vi cirka ett halvår innan vi tog upp ivf-karusellen på nytt.

    Härligt att jag kan ge hopp! Jag trodde nog aldrig att jag skulle få vara gravid. Men nu är jag det ändå. Det är fint. Kram
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018