• My102

    IVF sommar/höst 2018

    nypan78 skrev 2018-12-21 13:33:08 följande:

    Tack för kramen...man kan bara ana nåt svagt. 14 dagar efter plock och 9 dagar efter isättning av en blastis borde man se mer om det hade varit positivt.


    Dag 9 efter återföring av blastis är den första dagen som det kan synas på ett gravtest, plus att det där testet mäter från 25. Jag ser ett streck, ett svagt men det finns där :) undra hur det hade sett ut med ett testa tidigt test :)
  • My102
    nypan78 skrev 2018-12-21 13:33:08 följande:

    Tack för kramen...man kan bara ana nåt svagt. 14 dagar efter plock och 9 dagar efter isättning av en blastis borde man se mer om det hade varit positivt.


    Såhär såg mitt ut på dag 9 med testa tidigt test. Gick visserligen inte bra men det är en annan sak.

  • My102

    Jiho! Kände av ägglossning igår och fick positivt på stickan! Första gången sen IVF behandlingen i juni som min kropp på eget bevåg har ägglossning. Inte för att det vart nå ligga men ändå. :P

    Kan man då anta att slemhinnan är i normal tjocklek? Har alltid kört stimulerat fet men det kostar mer pengar. Vore skönt att kunna göra det i naturlig cykel.

  • My102
    Akira Öken skrev 2018-12-27 19:19:15 följande:

    Härligt! Tror de brukar kontrollera att slemhinnan är lagom tjock innan återföring görs.


    Jo men då blir det i stimulerat fet och det kostar mer pengar. Jag har trots ÄL med letrozol fått betala 17? utan ultraljud och då räknas det som stimulerat, fick ta ovitrelle också. Vore ju trevligt att ?bara? betala 15? eftersom jag ändå inte får så mycket för dom två tusen kr :/. Har tagit upp det med kliniken men får svaret att ?det är så det är?.
  • My102

    Jag lyckades få till ett ligg med killen med pos ÄL igår. Skam den som ger sig.

    Nåt som det bordes pratas mer om är sex vid IVF och flera år av försök och hur det tär på relationen, tips och trix.

    Hur ofta har ni sex tex vid IVF? Rullar det på som vanligt och det är som inga problem eller märks det av i sängkammarn?

    Jag har haft noll lust tills nu när jag har ÄL, sist jag var sådär riktigt sugen var efter FET i OKTOBER! Men då var det lutinus och grejer så det är ju inte så trevligt. Jag är i behov av närhet trots att jag mår skit, sambon är tvärtom. Det blir en svår balansgång!

  • My102
    Akira Öken skrev 2018-12-28 15:06:23 följande:

    Äh, vad drygt! Fattar jag det rätt att de räknar det som stimulerat om de ska kontrollera slemhinnan innan återföring? Dock vill man kanske inte riskera att återföra ett värdefullt embryo om förutsättningar (kanske) inte är optimala.


    Japp det stämmer, eller om jag tar medicin. När jag gjorde återföringen i slutet av november så fick jag pos på ÄL test på tisdagen, skulle på VUL på torsdagen. Då säger Falun att jag ska ovitrelle på tisdagen och då är det ingen mening att ta VUL eftersom det så redan är klart som dom uttryckte sig. Vid återföringen var slemhinnan 8,5 mm vilket läkaren inte anmärkte på men det gör man ju själv såklart.
  • My102
    Elcca skrev 2019-01-06 18:55:32 följande:

    Eller så börjar vi som Inte plussat skriva mer igen! :) jag ska snart göra min femte instättning, om nu blastisen överlever. Vart är ni i era behandlingar?


    Vi har gjort ett ET och två FET, kemisk graviditet nu sista gången. Vi har det riktigt tufft nu och kommer troligen behöva mer tid att återhämta oss om det inte tar kål på oss fullständigt. Hoppas såklart inte på det sistnämnda. Vi körda två FET månaderna efter varandra och det var intensivt. Nu i efterhand skulle jag nog ha avvaktat en månad i mellan. Det blev ingen som ingen återhämtning innan vi skulle påt igen, det är ju väldigt pysisk påfrestande.

    I mitt drömsenario så gör vi FET igen (har två kvar i frysen) i slutet på januari och att jag får sätta tillbaka båda två. Men vi behöver ju vara två om det och min sambo är inte där än känslomässigt. Så det dröjer nog innan vi gör FET.
  • My102
    Percafluviatilis skrev 2019-01-07 06:49:50 följande:

    Ja, det blir ju så och jag blir mer och mer hopplös för varje tråd. Så sorgligt att hela tiden vara den enda som blir kvar. Hur som helst minns jag inte vad den heter, ivf våren 2019 kanske. Inte så aktiv överhuvudtaget längre. Vi har en liten paus nu efter fyra misslyckade återföringar med fem fina embryon. Har tre kvar i frysen och ska göra hysteroskopi innan eventuell återföring och känner att en vila var på sin plats. Fem IVFer på ett år tär en del :|


    Känner igen mig :( vi fick totalt 5 fina embryon varav 4 i frysen. När är ni igång igen tror du? Har du fått några mediciner eller andra hjälpmedel vid återföring? Så som intralipid dropp, kortison, fragmin?
  • My102

    Jag sitter och funderar på en grej som jag stör mig lite på. Ventilerar mig här :)

    Vi har det som sagt tufft i relationen efter misslyckade FET i december. Mannen är avståndstagande och inte ?go? alls. Visst det är puss godmorgon och godnatt osv men han stänger lixom av. Vilket han svarar på att det är för att han har det jobbigt, ja så får det ju vara då. Vi är alla olika och han behöver uppenbarligen mer tid än jag för att återgå till normal status efter att ha sörjt klart. Men han är definitivt inte sig själv eller som han brukar vara, som vi brukar vara tillsammans.

    Vid återföringen i slutet av november så skjutsade min kompis mig till kliniken (30 mil bort). Jag pallade inte att åks tåg, vilket tar en hel dag (sinnes) men så är det. Min kompis erbjöd sig och tyckte att det skulle va kul att följa med eftersom hon ändå inte skulle jobba. Jag tackade och tog emot och betalade för bensinen. Min sambo kunde inte komma ifrån arbetet.

    Tydligen har min sambo dåligt samvete gentemot min kompis, att hon körde ner mig och att han inte gjorde det (jag hade kunnat köra själv också men man vet ju aldrig utgången så då tyckte min kompis att det var bäst vi tog hennes bil så hon körde, hennes bil är även billigare att köra)

    Så min sambo köpte en present till henne för dryga 1000 kr (ett presentkort) det har han sagt sen dag 1 han skulle göra som tack för hjälpen. Jag tycker att det är fint gjort av honom. Han har nu gett presenten. Och han lyfter min kompis till skyarna. Det får mig att känna mig smått värdelös, jag vet inte varför, jag mår väl inte heller hundra.

    Samtidigt blir jag konfunderad över hans beteende mot mig. Han har dåligt samvete gentemot henne men verkar kunna behandla mig som nåt som är ?i vägen?.

    I dont know.. känns bara som att jag vill skrika ?SE MIG?.. men det går inte nu för då brakar han väl ihop eller nåt.

Svar på tråden IVF sommar/höst 2018