• My102

    IVF sommar/höst 2018

    En liten fråga. Jag gjorde första IVFet med ET i juni som misslyckades, min mens efterföljande månader innehåll väldigt lite blod, knappt så det kom ut nån slemhinna som det annars gör med råge! Så när vi skulle göra fet i ostimulerad cykel i september så hade jag på känn att slemhinnan skulle vara för tunn. Vilket den mycket riktigt var, endast 7 mm på dag 22. Min mens kom även på dag 45 vilket är 15 dagar sen för min del.

    Vid nästa mens efter det så körde vi med letrozol och slemhinnan vid insättning var 9,5 mm vilket var godkänt. Det misslyckades också. Så när mensen kom i söndags så förväntade jag mig en vanlig mens med mycket slemhinna och blod osv. Men ack så fel jag hade. Jag blödde färskt blod kanske 2-3 ggr på toalett besök, endast brun mens på trosskyddet, och väldigt lite, knappt så jag behövde binda! Jag blödde i knappt 4 dagar och dom sista dagarna var det endast som bruna flytningar.

    Hur har det sett ut för er? Jag är rädd att jag har en massa gammal slemhinna i livmodern som ligger och spökar och stjälper ett embryo att fasta. Jag ska ta upp detta med läkaren på torsdag.

  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-18 20:27:56 följande:

    Intressant! Har alltid innan ivf blött väldigt lite. Nu mitt första ivf så var min slemhinna tjock o fin. Men så mycket mer blödde jag inte för det. Har du hört om någon där den diagnosen finns? Skriv gärna o berätta vad dom säger. Jag kommer oxå göra fet snart i ostimulerad cykel (gissar jag). Får man göra vul någon gång innan insättning? Är så rädd att min slemhinna är alldeles för tunn...


    Absolut. Jag skriver här sen efter läkarbesöket :). Jag vet inte om ett UL räknas som stimulerat :/ jag fick inte ens ägglossning när slemhinnan var så tunn. Jag tog efter eget initiativ att kolla slemhinnan då vi har 5 timmar körning till kliniken för insättning. Vill inte åka dit och det visar sig att slemhinnan är för tunn.

    Jag har inte hört om det innan alls faktiskt. Bara att mensen kan bli rubbad med hormoner osv och det kan jag köpa. Men jag har ju tagit både letrozol och gonal f samt ovitrelle vid vanligt samlag hemma utan IVF och jag har inget minne av att mensen blev kort eller lite för det. Ska bli intressant och se vad vår hemortsläkare säger.
  • My102

    Jag kom också att jag tog bort en bit av livmodertappen för ca 7-8 år sedan pga cellförändringar. Efter det fick jag en infektion och blödde, det enda jag fick av läkaren (som är samma läkare som jag har på min ort idag) var cyklo f för att minska blödningen. Men sen gjordes inget mer.

    Jag greppar efter halmstrån men tänker också om det finns bakterier kvar i livmodern efter den infektionen. Ska ju lita läkarna och lita på det dom säger att allt är bra men.. ja

  • My102

    Här väntar man på positivt ägglossningstest, CD 9 idag. Vilket evighet det tar känns det som! Förväntar mig ÄL på torsdag på CD 13, om det är som förra månaden. Det börjar kännas i livmoder och äggstockar så jag hoppas det är på G!

  • My102

    Idag fick jag positivt på ägglossningstest! På CD 10! Denna kropp alltså, kan aldrig bete sig likadant! Får panik handla ovitrelle och leta å leta så apoteket har. Jisses. Återföring på måndag!

  • My102
    My102 skrev 2018-11-20 12:18:37 följande:

    Idag fick jag positivt på ägglossningstest! På CD 10! Denna kropp alltså, kan aldrig bete sig likadant! Får panik handla ovitrelle och leta å leta så apoteket har. Jisses. Återföring på måndag!


    Plus att jag har hemska ägglossningssmärtor. Det gör mig lite orolig.
  • My102
    Akira Öken skrev 2018-11-20 20:30:53 följande:

    Ja, vad märkligt att det kan variera så! IVF brukar kunna ställa till cykeln lite har jag förstått. Fick du tag på ovitrelle? Har smärtorna gått över?


    Japp fick ta ovitrelle och smärtorna avtog efter två alvedon. Kändes fortfarande när jag är uppe och går, mest på vänster sida. Kanske en bieffekt av IVFet in juni.. lite långsökt men smärtan påminner om hur det var efter äggplocket, till viss del.
  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-20 21:03:45 följande:

    Där ser man!! Tror inte jag ens fick ägglossning denna månad!! Tur att det ör först nästa cykel ja ska göra fet... hoppas SÅ på mens snart!!! Gör du helt i ostimulerad?


    Jag vet inte riktigt skillnaden på stimulerad och ostimulerad. Jag tog letrozol plus ovitrelle, tänker att det är stimulerad då men jag har inte varit på nåt VUL denna gång för enligt kliniken var inte det någon mening i och med att jag fick ÄL och skulle ta ovitrelle och då var det som klart redan som dom uttryckte sig. Så min VUl tid på torsdag blev avbokad. Hoppas slemhinnan är OK så jag inte åker bil till kliniken i 5h i onödan.

    Ska bli intressant och se om vi får betala 15000 kr som är i ostimulerad eller 17000 för stimulerat.
  • My102
    nypan78 skrev 2018-11-20 22:00:17 följande:

    Snart dags för sprutor här också dvs om en vecka.

    10 år sen senaste ivf för mig, minns inte men kan man ha samlag som vanligt under ivf eller ska man låta bli pga risker dvs "okontrollerade ägg" nära inpå äggplock?


    Helst ska man nog inte ha samlag. Vi låg i söndags, ägglossning inom 36h from imorse. Men sannolikheten att vi skulle bli gravid på egen hand ser jag som en väldigt liten risk.
  • My102
    Jooosen skrev 2018-11-20 22:40:44 följande:

    Förstår inte heller helt skillnaden. Men låter nog mer som stimulerat kanske? Ja jag skulle vilja kolla slemhinna o allt sånt. Men verkar vara lite snålt med sånt vid fet. Vet att en gyn vid min spolning anmärkte att min slemhinna var tunn för att vara så nära äl... så det liksom gnager fortfarande... när sa du att insättningen blir?


    På måndag. Vi går till en hemortsläkare här där vi bor, så förra månaden så var jag på VUl och allt såg bra ut, betalade 1000 kr för det. När vi fick fakturan från själva kliniken på återföringen så var det på 17000 kr (för stimulerat) och jag frågade vad som ingick i dom 2000 kr utöver vad det kostat vid ostimulerad och då sa dom att det var VUL samt medicin och samtal. Men eftersom vi hade betalat till vår hemortsläkare för VUL så behövde vi ?bara? betala 16000 kr. Eller vi betalade 17? men fick tillbaka 1000 kr av dom senare. Så i och med att vi inte får någon ny VUL nu men däremot har tagit medicin så blir det lite intressant. Det är ju inte direkt att någon annan än jag själv som betalar för medicinen eller ha haft timtals långa möten angående dosering. Letrozolen tog jag precis som innan (hade hemma) och tog ovitrelle idag på recept som jag hade innan. Håller inte riktigt med om att vi ska betala 2000 kr extra enbart för att vi har tagit medicin. Det blir luddigt tycker jag.
Svar på tråden IVF sommar/höst 2018