• maijo

    Följas åt ner i vikt med start i augusti?

    Går det fortfarande att hänga på här? Har gått upp 4 kg i vikt efter att jag slutade amma, och magen är betydligt rundare än före graviditeten.

    Mål:
    Gå ner 4 kg
    Minska magomfånget

    Till att börja med tror jag att jag kan komma en bit på väg bara genom att skippa de där extra mellanmålen som jag behövde eller åtminstone kunde unna mig så länge jag ammade. Så jag satsar på det den kommande veckan liksom att komma igång med lite magträning.

  • maijo
    September1518 skrev 2018-10-30 07:53:29 följande:
    Hej och välkommen!

    Det där fixar du lätt! Tror absolut att mellanmålen kan göra stor skillnad! Särskilt då du inte har jättemycket att gå ner, det plus barnvagnspromenader. Mellisen har nog mest blivit en vana för dig nu och kanske inte något du behöver.

    Du kan även haka på mitt godisstopp om du vill? Inga kakor, godis, läsk eller energidryck i en månad. Mörk choklad ok :)

    Tack!


    Bra tips! Godisstopp förutom mörk choklad. Men jag kanske gör undantag för om vi är bortbjudna eller har gäster också.

  • maijo

    Har klarat godisstoppet (förutom mörk choklad som jag skrev) och dragit ner rejält på småätandet. Generellt ätit lite nyttigare. Däremot vet jag inte om jag ätit så mycket mindre än jag brukar, men fortsätter på ungefär samma sätt veckan som kommer, och ser om det blir något resultat på vågen. Kämpa på alla :)!

  • maijo

    Kämpa på alla!

    Här gick det jättebra i 10 dagar, ner 2 kg. Då tänkte jag väl omedvetet att jag kunde äta lite mer, vilket blev mycket mer, så nu har jag gått upp 0.5 kg igen. Försöker fokusera på att det ändå är en viktminskning totalt sett. Inget socker utom mörk choklad om om vi är bortbjudna / har gäster. Inget småätande.

  • maijo
    September1518 skrev 2018-11-10 12:29:11 följande:
    Jäklar vad duktig du är! Ett halvt kilo är ingenting, det kan jag också skifta från dag till dag beroende på vad jag ätit, ibland går jag upp trots att jag ätit nyttigt och nu har jag gått ner trots att jag ätit inte så nyttigt. 

    Sockerstoppet går bra för mig också, känns jätteskönt, äter lite mackor och liknande men inget direkt godis eller socker.

    Vikten har börjat lossna igen. Jag har går ner 3,7kg på 3,5 vecka. Så satsar på 4 kilo på 4 veckor! Hoppas hoppas Skrattande
    Bra jobbat! 1 kg per vecka!
  • maijo
    asdfgh skrev 2018-11-10 22:21:14 följande:
    Jag misstänker att den första vågen var överdrivet optimistisk. Var rätt överraskad över resultatet eftersom jag inte trodde att jag gått ner något sen jag träffade på en våg på jobbet ett par månader innan dess. Den sa då att jag gått ner 2-3 kg. Tänkte fortsätta väga mig i ungefär samma kläder varje eller varannan vecka så bör jag få hyfsad koll.

    Vi hade gäster idag men jag höll mig till fruktsalladen medan övriga kompletterade den med att moffa muffins. Var iofs ingen större utmaning, jag gillar fruktsallad bättre än köpta muffins.
    September1518 skrev 2018-11-10 12:29:11 följande:
    Sockerstoppet går bra för mig också, känns jätteskönt, äter lite mackor och liknande men inget direkt godis eller socker.

    Vikten har börjat lossna igen. Jag har går ner 3,7kg på 3,5 vecka. Så satsar på 4 kilo på 4 veckor! Hoppas hoppas Skrattande
    Kämpa på! 4 kg är ju massor!
    Bra gjort att skippa muffinsen (lätt hänt att äta sådant man inte riktigt gillar bara för att andra gör det)! Din plan vad gäller vägning låter klock!
  • maijo
    sobrio88 skrev 2018-11-11 13:56:22 följande:

    Jag skäms över mig själv. Det går så bra och så händer nåt och jag tar en godisbit som nåt pepp eller nåt och så är det kört igen och jag bara trycker i mig onyttigheter och går upp igen.. Vill inte kolla vad jag vägde sist jag sist för då blir jag bara deppig när jag ser vad jag gått upp. Men i måndags vägde jag 88.8 kg och idag hade jag gått ner till 86.3 kg. Måtte det bara hålla denna gången :-/


    Det viktiga är att inte ge upp av de där små bakslagen, jättebra gjort med vekcans viktnedgång!
Svar på tråden Följas åt ner i vikt med start i augusti?