Inlägg från: Anonym (Gk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gk)

    Vilken ras

    Anonym (Amstaff/pitbull) skrev 2018-07-31 09:24:29 följande:

    Välj en missförstådd blandras! Amstaff / pitbull!

    Finns många som söker ett kärleksfullt hem!

    Ger du den kärlek, tydliga gränser och lär dig att förstå hundens egna gränser så kommer du aldrig att finna en mer bättre, pålitligare och trofast vän! 

    Ingen pälsvård behövs förutom att möjligtvis ge dom en äggula för att få blankare päls. Väldigt lätt att se och känna fästingar på.

    Dom orkar allt du känner för men samtidigt kan ta det lugnt emellanåt.

    Puttar du på dom på skoj så kommer dom putta tillbaks vid senare tillfällen.

    Dom är super härliga, roliga, initiativrika och vill vara lyhörd på allt man försöker lära dom ! 

    Och det Bästa av Allt... De älskar att Pussas ! :D 


    En person i min omgivning blev biten i ansiktet av sin egen pitbull när personen ville mysa och gulla med den. "De älskar att pussas" - javisst!

    Ditt tips är urbota dumt! En kamphundsras är absolut ingenting för en nybörjare som aldrig varit hundägare förut. En nybörjare bör börja med en enkel och lättfostrad hund, inte en hund som avlats på gener för aggressivitet och impulsivt agerande. Kamphundar är i grunden inte sällskapshundar och inget gullegull kan ändra på det faktumet. Ni som tror det resonerar på samma tema som de som älskar farliga män ("bara jag älskar tillräckligt mycket kan jag förändra...").

    Missförstådd ras - pyttsan!

    (Jag har haft hund under hela min barndom)

    TS: inga kamphundar, inga vakthundar. Ingen terrier (för de måste man också träna och aktivera mycket). Inga småhundar, för ni lär inte få dem att inte skälla eftersom ni inte vet hur man fostrar en hund. Välj en medelstor korthårig hund med medelstort aktivitetsbehov.
  • Anonym (Gk)
    Ignoramus skrev 2018-07-31 12:06:42 följande:

    Det där var ju ett sällan skådat förmänskligande av hundar... ;)


    Jag håller med. Och det är precis det som är FEL med vissa hundägare idag. Jag ser ofta att personer som skaffar hundar med känt instabilt temperament och som avlats för att slåss är just de som läser in en massa mänskliga känslor i hunden och "humaniserar" den. Men det ÄR en hund. Den ska behandlas med respekt för vad den är.
Svar på tråden Vilken ras