Inlägg från: Anonym (ej förbud) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ej förbud)

    Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?

    Problemet är att när kvinnorna tvingats ha detta i många år, så känner de sig nakna utan sina niqab och burkor. De känner sig uttittade och skäms. Så nej, förbud tror jag inte alls på. Däremot, som du säger ovan, så borde de kvinnor som inte vill vara dolda, slippa det. Utan reprissalier från männen i sin släkt och omgivning. Men då börjar vi komma in i hederskulturen. En kvinna som släpper sina slöjor utan mannens medgivande, riskerar falla offer för hederskulturen. Ett dilemma.

  • Anonym (ej förbud)
    Less is more skrev 2018-08-02 14:08:14 följande:
    Jag skulle vilja förbjuda burka och niqab.

    Men problemet är att många kvinnor då inte kommer att få gå ut överhuvudtaget tyvärr. Så - resultatet blur nog inte så bra av ett förbud. Fast kanske värt ett försök ändå. Familjerna måste ju jobba, gå i skolan, handla etc. Mannen kan ju knte vara överallt och kontrollera.
    Vet du hur många kvinnor som överhuvudtaget inte har ett socialt liv (jobb etc)? jag skulle tippa på 80% av de kvinnor som kommit till Sverige i vuxen ålder. Och männen har massor av kompisar som skulle skvallra till honom om de såg en kvinna utan slöjor på stan. 
  • Anonym (ej förbud)
    Anonym (mia) skrev 2018-08-02 14:18:09 följande:
    Jag bor i Danmark och det debatteras mycket om det här, både för och emot.

    Själv tror jag inte att förbud hjälper. Det känns väldigt omordernt att bestämma vad andra männniskor ska bära för kläder - oavsett anledning.

    I en artikel idag i en dansk dagstidning intervjuades muslimska kvinnor och de som var tvingade av sina män att bära niqab eller burka kan nu inte gå ut och handla och röra sig fritt i samhället längre. De blir alltså totalt isolerade i hemmet.

    De som själva valt att bära det helt frivilligt vill i de flesta fallen inte offra sin niqab eller burka och väljer att avsluta sina utbildningar, sluta sina arbeten och får också hålla sig hemma. 

    Många muslimer anser att det inte längre råder yttrande- och religionsfrihet för muslimer i Danmark. Å andra sidan är många muslimska länder kända för att inte visa acceptans mot icke-muslimers religion, kultur och åsikter. 

    Det är en komplex fråga. 
    Det där har jag väldigt svårt att förhålla mig till (det fetade/understrukna). Jag vet ju att det är sant, och ändå flyttar de hit till västvärlden, men fördömer samtidigt vår kultur och vårt sätt att leva. Märkligt. Att ta seden dit man kommer är nog ett västerländskt påhitt :).
  • Anonym (ej förbud)
    Anonym (anonym) skrev 2018-08-02 14:48:58 följande:
    Så nu kan barn till dessa kvinnor heller inte vara ute i samhället förrän de börjar i skola eller förskola, de kan inte träffa andra barn på lekplatser om inte andra kvinnor utan burka tar med dem eller om papporna tar hand om barnen. Kvinnorna kan inte sköta sysslor som att handla, gå på språkundervisning, vara ute och promenera eller ens uppsöka vård om de inte har transport per bil
    Nej, det blir ju förlängningen. Åtminstone tills männen fattar att det är ohållbart - och kanske ändrar attityd. Det står inget i koranen att man ska täcka sig. Det kom på 1960-om jag inte minns fel. 
  • Anonym (ej förbud)
    Liberté skrev 2018-08-02 14:51:31 följande:
    Finns flera länder i Europa som redan har den lagstiftningen sen tidigare (Frankrike, Belgien och Österrike).
    Delvis för rikes säkerhet då lagen om maskering på allmän plats ska gälla alla typer av plagg och inte ha undantag för just religiösa.
    Vill du se ut som en svart säck potatis så kan du göra det någon annanstans, säkerhet för alla före din kultur.

    Dessutom finns det i Frankrike och Belgien en allmän åsikt att de som klär sig dylikt knappast vill vara en del av samhället.
    Många banker har en bild med överkryssad hjälm. Man får inte ha den på sig i banken. Där kom också förslaget med burka och niqabförbud - men det har väl inte riktigt slagit igenom här. En busschaffis vägrade släppa på en burkaklädd människa. Han kände sig otrygg med maskerad person i bussen. 

    Så... vilket dilemma!
  • Anonym (ej förbud)
    Liberté skrev 2018-08-02 15:00:11 följande:
    Gissar att det kräver ett par lyckade terrordåd innan opinionen vänder. Vilket både Frankrike och Belgien har haft. Skulle bara vara en tidsfråga innan burka blev förklädnad för ett kommande dåd.

    Sverige har haft tur och 2 terrordåd misslyckades medan mindre antal har stoppats i tid.
    Det är ju så att vi hajar till när vi ser burka och niqab fortfarande. Slöja däremot, som bara täcker håret, är ju helt ok. Det är oerhört lätt för en man att klä sig i de två heltäckande plaggen och råna en bank. Jag är helt för förbud. Men följderna är jag lite skrämd för.
Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?