Inlägg från: Anonym (kluven) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kluven)

    Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?

    Gör Danmark rätt som förbjuder detta och bör Sverige gå i samma riktning?

    Det är på många sätt kvinnorna som nu får straffas för att ha blivit påtvingade ett förnedrande och förtryckande förhållningssätt till kvinnor via sin kultur och religion sedan barnsben och traditioner bakåt.

    Är det rätt att straffa kvinnor för detta. Borde inte männen straffas för att uppehålla hederskultur och förtryck?

  • Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?
  • Anonym (kluven)
    Anonym (ej förbud) skrev 2018-08-02 13:48:01 följande:

    Problemet är att när kvinnorna tvingats ha detta i många år, så känner de sig nakna utan sina niqab och burkor. De känner sig uttittade och skäms. Så nej, förbud tror jag inte alls på. Däremot, som du säger ovan, så borde de kvinnor som inte vill vara dolda, slippa det. Utan reprissalier från männen i sin släkt och omgivning. Men då börjar vi komma in i hederskulturen. En kvinna som släpper sina slöjor utan mannens medgivande, riskerar falla offer för hederskulturen. Ett dilemma.


    Håller med. Tänker på hur nakna och obekväma de skulle känns sig, som att gå naken i en folksamling. De hade ju behövt vänja sig långsamt. Männen är de som ska straffas för allt begränsning av kvinnors och barns frihet. Jag tycker synd om dem faktiskt även om jag tycker så illa om dessa plagg av flera olika anledningar.
  • Anonym (kluven)
    Anonym (Hmmmmm...) skrev 2018-08-02 17:24:06 följande:
    Ett förtryck kan inte tillåtas bara för att förtryckaren i så fall låter kvinnan stanna hemma. Då blir det det man får kämpa emot.
    Exakt! Att hålla kvinnor hemma mot sin vilja blir att hålla någon gisslan och som människorov. Där får de lägga resurserna på att kriminalisera männen. Det borde ju samtidigt läggas resurser på att utbilda alla i jämlikhet och att inspirera kvinnor att våga vara utan sina förklädnader.
  • Anonym (kluven)
    Anonym (VÄLDIGT BRA) skrev 2018-08-14 14:56:04 följande:
    Det är väldigt bra att det förbjuds. Tycker även att det bör råda slöjförbud i grundskolan och gymnasiet.
    Islam är farligt för alla moderna, sekulära och upplysta samhällen. Alla muslimer är verkligen INTE onda, men ISLAM är en religion och ideologi som människor och samhällen. 

    MINDRE ISLAM!!!!!!
    Håller med om vad du skriver. Burka måste samtidigt vara ett av de fulaste plagg i mannaminne och bara åsynen gör mig på dåligt humör. Innebörden bakom är alltför laddat varav mina starka känslor. Det går emot allt jag står för att bära någon av dessa frihetsberövande plagg. Tycker vi gör alldeles för lite i Sverige för att stå upp för våra grundvärderingar. Skola och arbetsplatser och är fredade zoner där religion ska hållas ute.
  • Anonym (kluven)
    Anonym (outbildade) skrev 2019-06-25 01:12:11 följande:

    Har läst en del svar som skrevs sist, ser verkligen hur outbildade individer det finns på denna sida, fnissar över allt jag läser!

    Ett plagg som läggs på huvudet som täcker håret stör er nuförtiden? huh, really? Kan ni svensk historia? då kanske ni vet att huvudduken som det heter var en del av samhället, läs denna artikel och se hur slöjan används och den används ej av enbart muslimer av andra religioner!

    Läs denna artikel och få bredare syn om slöjan, och Islam är en fri religion som har sina gränser samt regler! Rasister finns det mycket här och tycker riktigt synd om er ... Flört


    Outbildade kan stå för en del av oss men naiv får stå för dig!
Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?