• Anonym (Wtf)

    Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?

    Fascinerande hur naiva många verkar vara. Tror några verkligen att konsekvenserna av förbudet blir att muslimska kvinnor blir frigjorda eller slutar vara muslimer eller vad tror ni egentligen? Vilket problem tror ni kommer att lösas?

    Den enda effekten blir att dessa förtryckta kvinnor förbjuds av sina män att gå ut. Vad har ni uppnåt då? Jo att förstärka muslimska mäns makt över sina kvinnor.

    Men vem har förväntat sig att SD anhängare kan tänka?

  • Anonym (Wtf)
    Velouria skrev 2018-08-02 22:43:00 följande:

    Kvinnans förtryck minskar inte av att vi låter dem hållas i sin extremism.


    På vilket sätt minskar det av ett burkaförbud? Vad exakt förväntar du dig blir resultatet av förbudet? Låt höra!
  • Anonym (Wtf)
    Less is more skrev 2018-08-02 22:35:35 följande:

    Fast man behöver inte vara SD-anhängare för att tycka att burka och niqab är förtryckande för kvinnor och extremt.

    Många muslimer hävdar ju att det inte alls står i koranen att kvinnor är tvungna att täcka sig. Det är helt frivilligt och självvalt.

    Salafister och wahabister tar däremot saken ett steg längre - för dem måste kvinnorna använda burka och niqab. Det är de mest extrema muslimerna. De som hyllar IS och Al Quada och övriga terrorister. Kanske kan man med ett förbud faktiskt förmå dem att flytta från Sverige till ett mer muslimskt land. De gör folk otrygga här.

    Vad gäller kvinnorna i dessa rörelser är det nog tyvärr kört. Stryp religionsinriktningen eller be dem flytta härifrån.


    Jag avsåg inte att det bara är SD anhängare som tycker det är förtryckande med burka inte alls! Det jag menade var att endast SD anhängare tror att man löser problemet med ett burka förbud. Problemet löses inte av att kvinnorna förbjuds gå ut. Fast SD:arna skiter väl i det. Så länge de inte ser en burka anser de kanske problemet vara löst.
  • Anonym (Wtf)
    Velouria skrev 2018-08-02 22:51:14 följande:

    Av pest och kolera så är pesten bättre i detta fall. Som jag skrev ovan: förtrycket minskar INTE av att man låter dem hållas i sin extremism. Och för att komma åt extremism måste man ta till riktigt drastiska åtgärder. Dessa åtgärder resulterar i en hel del inskränkningar i friheter och rättigheter, men det är enda sättet att komma åt extremism.

    Hur tror du att det är bättre att låta burkan och niqaben vara kvar?


    Du svarade inte på frågan. På vilket sätt minskar extremismen av förbudet när enda effekten är att kvinnorna hålls hemma? Vilket problems löses? Svara på det så ska jag adressera din fråga sedan.
  • Anonym (Wtf)
    Velouria skrev 2018-08-02 23:12:50 följande:

    Det finns en RISK att försöka hålla inne kvinnorna. Och om/när det sker tar man till drastiska åtgärdet mot det. Huvudsaken är att de inte skapar helt egna samhällen med egna lagar som våra egna förorter med egna sedlighetspoliser som kontrollerar kvinnors levnadssätt och klädsel.

    "På vilket sätt minskar extremismen...?) På detta sätt, att gå in och röra om.

    Svara nu på min fråga om hur det är bättre att låta burkan och niqab vara kvar.


    Det är inte mycket som blir bättre men jag är motstånadare till allt som bara blir slag i luften och det blir ett sådant förbud av de skäl jag beskrev. Det positiva är att muslimska kvinnor får/vågar gå ut och det innebär större chans till kontant med samhället. De kan träffa på andra som vet vilka rättigheter man har som kvinna i Sverige. Allt som får dem att röra sig fritt kan leda till att de förstår att situationen kan ändras. Sannolikheten för detta blir noll om de tvingas stanna innanför hemmets dörrar.
  • Anonym (Wtf)
    Anonym (bra 2) skrev 2018-08-03 14:10:24 följande:

    På sikt kommer det att ha samma effekt som förbudet mot barnaga hade.


    För att?
  • Anonym (Wtf)
    Anonym (bra 2) skrev 2018-08-03 14:28:46 följande:

    För att det normerar. För att folk formas av de lagar ett samhälle håller sig med.


    Sedan när formas extremister av andra normer än deras? Barnagalagen fungerade för att det var gemene man den lagen avsågs för. Det gäller knappast denna lag, eller hur?
Svar på tråden Vad tycker ni om burka och niqabförbudet?