• Kandelaber

    Trött, ledsen och behöver pepp!!

    Luno skrev 2019-02-27 17:26:39 följande:

    Hej alla hur går det?

    Efter min PCOS diagnos började med letrozolen och på första kontrollen visade att inte ett dyft hänt och jag bara.. gick sönder kan man väl kalla det. Gav upp officiellt, tyckte inte det var kul eller spännande längre det här med barn.

    I samma veva får vi svar från IVF-kliniken (efter bara två månaders väntan). Kände mig mycket kluven och googlade på att inte vara glad för IVF och det gjorde mig mycket lugnare. Vi var på infomöte och kom fram till att ge letrozolen någon chans innan IVF, för vill ju helst undvika hela proceduren.

     

    Förra veckans kontroll på letro visade ett fint ägg på 18 mm!!!! "När som helst nu" sa dom. ÄL-testen har visat negativt sen dess. vissa verkar få ovitrelle i samband med letrozol men min läkare brukar inte skriva ut det. Blev så irriterad när jag för första gången på 2 år får ett ägg så vill de inte att jag tar en spruta som gör att ägget lossnar.

    Är nu på dag 17 ( de sa att jag borde ha haft ÄL på dag 14) och fick just vad jag gissar på är en ÄL-flytning??? Var det sjukaste jag varit med om. Har någon av er sådana?

    Så förhoppningsvis kanske det kommer en ägglossning ändå.


    Tungt, väntar på återkoppling efter remissen som ivf kliniken nu tagit emot. Fick mens igen och vill låsa in mig hemma och inte träffa en enda människa innan jag är gravid. Den här versionen av mig själv vill jag inte vara mer. Orkar inte vara ogravid på jobbet, på en resa, på en fika med bekanta. Det enda jag vill händer aldrig. Kan inte njuta utan väntar på ett liv som aldrig kommer. Snart 5 mån sen MF och inget händer. Snart 2 års försök och 2 år av mens, sorg och förnedring känns det som.

    Alla andra får barn och jag får mens. Orkar inte med att alla jag känner som är yngre än mig har barn. Det är liksom fel i hela världsordningen och det gör att jag känner mig ännu mer utanför och okvinnlig.. "den där" på jobbet som inte har barn. Man känner sig som en loser fast jag såklart inte tycker det om andra som inte har barn. Men nu börjar det kännas som att såklart det är nåt folk råkar tänka en tanke kring. Att nån är över 30 och inte har barn, "de kanske inte kan eller vill". Man är som inte helt neutral som om man hade varit 25, då hade ingen reflekterat över barn när de träffade en.
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-03-16 19:03:43 följande:

    Det är ett stort och tungt slag i magen varje gång mensen kommer..Vilket man ju är van vid att den gör. Det är tungt att fortsätta sitt liv som om ingenting när det här är allt man vill och drömmer om.

    Hoppas att ni får snabb återkoppling, eller att ni kanske redan har fått!


    Hoppas jag med.. ska ringa på måndag och fråga hur köerna är nu. Vi har över 50 mil till ivf, dvs inget man bara åker förbi och gör. Allt blir krångligare m ledighet, vilka man ska berätta för/råkar träffa där osv. Skönt för dom som får tillverka barn snabbt och privat hemma...
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-03-28 10:53:50 följande:

    Har du fått något besked hur det ser ut med kötid? Ja det är samma här, vi har 5 h resa med bil för att komma till kliniken, och det är absolut som du säger att det ställer till det lite extra. Inget man åker och gör bara sådär.


    Har faktiskt fått första besökstiden nästnästa vecka! Känns läskigt men fick en bra dag som gör att det bara blir 1 semesterdag så blir lätt att komma från jobbet.

    Så eftersom jag har ägglossning till helgen så kommer nästa cykel vara antingen börja med behandling eller plussa naturligt?! Om man nu får börja så snabbt. Men kan inte tänka mig att man ska köa efter man fått första besöket där de visar sprutor o Allt. Då borde kön ha varit nu innan och det tog inte ens en månad från det att remissen gick till dom tills att vi fick datum för besök..
  • Kandelaber
    Annanathalia skrev 2019-03-29 21:18:46 följande:

    Hej på er tappra själar! Gått inte några gånger det senaste men inte skrivit. IVF vägrar just nu men håller alla tummar och tår att något positivt händer för er. Själv gjorde jag utredning i Aten i januari och båda läkarna jag träffade är sååå säkra på att jag blir gravid naturligt, jag tvivlar rejält men men. Medicinerar och ser, ger det tre månader. Är ny på jobbet så passar rätt bra. Andra blir det väl helt enkelt IVF igen och då långa protokollet.

    Tänker på er!


    Skönt ändå att ha lite second opinion från ett annat land..täcker ju kanske in mer parametrar än bara svenska läkarna gör. måste vara tufft när inte ivf funkar, det är ju då det "skaa" funka. Är livrädd att ivf kommer gå lika oförklarligt dåligt son det gjort hittills.... och att må som ett vrak o resa hur långt som helst utan garanti..
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-04-18 20:12:36 följande:

    Har inte varit inne och läst eller skrivit på ett tag. Hur gick ert första besök?

    Har ni fått starta en behandling eller väntar ni fortfarande in mensen?


    Är på sprutdag 5 och ska börja med Fyremadel idag. Är så rädd!! Både att jag inte ska få in den samt att det står om att man ska dra ut å se så det inte kommer blod... allt såg bra ut på vul i alla fall

    Hur går det för dig?
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-04-20 19:35:49 följande:

    Åh vad härligt att ni är igång! Skönt att ha fått varit på ett första vul och se så att det går åt rätt håll. Jag tror inte att du behöver oroa dig, tagit Fyremadel under alla fyra försök och har aldrig varit med om att det har kommit blod. Jag har upplevt den som lite grövre i nålen än menopur, men väldigt enkel så fort man fått in den. Hoppas att det inte var några konstigheter för dig igår.

    Vi plussade faktiskt för en vecka sen. Så overklig känsla! Nu håller vi bara tummarna att det här håller i sig. Har nedräkning till den 7:de när vi ska få komma på tidigt ultraljud.


    Var så rädd så jag grät innan! Men hade på bedövningskräm så kände inte nålen nånting haha! Hade totalt skrämt upp mig i onödan. Jag tjongade in den jättefort. Sambon hjälpte att dra ut sådär och sen trycka in medlet. Kliar o småsvider efteråt men hellre det obehaget än att känna nålen, kommer köra krämen alla dagarna ???? Bemfolan går jättelätt.

    Åh så underbart när det funkar!! Vilket försök var det?
  • Kandelaber
    Annanathalia skrev 2019-04-21 08:46:56 följande:

    Ja väldigt skönt, de lyssnade på vad jag sa viket ingen i Sverige har gjort. Jag har varit så ledsen och frustrerad över precis det. Visade sig att jag har galet hög nivå av bakterier vilket gör att ?miljön? i livmodern inte är trevlig alls. Låter rimligt, endometrios gör tydligen detta (vilket jag desperat försöker säga att jag nog har). Så medicinerar mot det nu. Hur går det för dig? Har du ägguttag när som?


    Oj ok, har du alltid misstänkt endo eller är det nåt man hittat i utredning? Blir ibland paranoid att jag har en dold endo som ger infertilitet (hört om såna fall) men jag har ju inte symtomen. Tar väl tablett kanske 1 dag av mensen så jag borde ju inte ha endo :)

    Ja till veckan får vi nog veta slutgiltiga planeringen efter vul2. Skulle tro vi måste resa dit i slutet på veckan (långt dessutom). Läskigt!
  • Kandelaber
    Annanathalia skrev 2019-04-21 20:00:05 följande:

    Nej aldrig misstänkt då jag inte har särskilt ont vid mens osv så de ?starkaste? symtomen stämmer inte, men när jag började djupdyka mer så stämde mycket annat, hade grov grov mensvärk när jag fick mens i flera år, fick p-piller redan som 12-13 åring. Varit på p-piller alt hormonspiral konstant sedan dess minus de perioder som jag varit gravid/ammat. Jag har såklart alltid haft det men det triggades antagligen av ett missfall för 2 1/2 år sedan och efter det har vi ju försökt och därmed varit av hormoner och då har det väl fullständigt blommat ut. Har haft ont mellan ägglossning och mens, mollande. Mycket ont i ryggslutet osv. Även väldigt ont ovanför ena ljumsken som de tror är en cysta (endo).

    Ok du gör långt protokoll? Är du orolig för äggplock?


    Ok, det är jobbigt när man börjar fundera på alla anledningar som man inte hittat i utredning. Hade nästan hellre haft en medicinsk faktor för att få en förklaring på den här skiten som sabbat vår tillvaro i 2 år...

    Nä korta så vul2 nu på dag 10 borde ge besked om när det blir. Inte rädd för plocket. Det enda jag är rädd för att det inte blir insättning av nåt skäl samt att inte lyckas. Inget annat skrämmer mig längre. Kommer kännas så jävla svårt och bittert om det inte funkar. Tycker vi lidit o kämpat länge redan, om man inte ens lyckas efter detta , hur mår man då?! :(
  • Kandelaber
    Annanathalia skrev 2019-04-21 21:44:16 följande:

    Då är jag med, ja det är helt galet vad vi går igenom, man tappar all tro och förhoppning. Men IVF är ju trots allt en väg som fungerar för väldigt väldigt många. Det kommer gå bra! Skönt att du inte är orolig, känner som du, bring on bara på något sätt. Vet inte om det stärker dig eller inte men jag är dock gravid efter 2 1/2 år av absolut ingenting. Väldigt tidigt och har fått missfall innan men ett steg närmare helt klart. Är dock totalt och fullständigt livrädd så det är en pers men ändå!


    Ja man får hoppas det. Åh så kul, det är ju en chock att plussa nät man är så nedbruten av alla negativa tester. Inte så konstigt att man till slut inte ser möjligheten framför sig.

    Hoppas det går bra för dig!!
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-04-25 17:26:10 följande:

    Men fy, vad jobbigt med den känslan innan. Men kanske skönt när det ändå gick så pass lätt och du kunde känna att det inte var så farligt som du hade målat upp det som! Bedövningskrämen är väl bara att köra på med. Borde vara dags för äggplock snart va? Om du inte redan har gjort det?

    Det var så surrealistiskt, jag trodde verkligen att jag var gravid för jag hade så starka symtom som jag inte kunde koppla ihop med mensen men när vi väl tog grav.testet och fick det bekräftat så var det en så sjuk känsla. Vårt fjärde IVF försök.


    Verkligen, kommer lätt använda krämen om det blir fler gånger! Fick ut 14 ägg idag men en del är nog för små, iaf på sista ultraljudet. Får väl besked imorgon hur många som befruktats o hur många dagar det ska odlas! Overkligt.

    Ok 4e, är det då första försöket ni fick betala själva? Var det inte nedbrytande när 3e inte gick vägen?
  • Kandelaber
    Carinrebecca skrev 2019-04-26 14:26:24 följande:

    Det var ju ett jättebra resultat! Hoppas på många befruktade och att erat guldägg finns redan den här omgången för er. Håller tummarna!

    Vi har gjort IVF privat så vi har betalat alla fyra försök själva. Vi sökte hjälp via landstinget först när vi hade försökt i ett år. Men eftersom de inte hittade något fel på någon av oss så ville de att vi skulle försöka i 3 år innan vi fick IVF. Så då gick vi privat istället.


    Ok på så vis.. bra iaf att man får 3 försök (om man har tid o vänta förstås).

    Nu väntar vi på långtidsodling på 9 st!
  • Kandelaber
    Luno skrev 2019-06-03 17:21:18 följande:

    Hur har det gått? :D

    Jag fattar ingenting om det här med fydemadel? Att det ska komma blod, varför då? Varför får det inte det?

    Har preciiiis kommit till startgropen för IVF jag med. Hämtade ut mina sprutor igår! Ska också anvnda fydemadel men fick orangulblabla istället. Hoppas hoppas hoppas bara jag börjar blöda i dagarna för annars hinner vi inte innan de sommarstänger på Livio i Umeå! 


    Ok hoppas det börjar blöda ja! Ibland tycker jag att mensen har satt igång när man haft sex, kan det funka..? :) Spännande att få börja, jag tyckte sprutorna var helt ok!

    Vi har plussat och just sett hjärtat på ultraljud så slappnar av en liten stund men man är så himla förberedd på katastrof hela tiden ändå! Ska försöka slappa nu i långhelgen. :)
  • Kandelaber
    Luno skrev 2019-07-11 22:58:13 följande:

    Gissa vad! Vi plussade imorse! Efter äggplock med 19 ägg, fem befruktade fick vi en kvar och hen tog sig. Ville rådfråga er. Efter ÄP så var man ju lite dålig sen blev det bättre men iom att man ev blir gravid så kan hormonerna få en skjuts igen och man kan bli dålig igen. Detta har hänt mig och jag har väldigt ont i magen, när jag går och framförallt böjer mig fram! Kan inte ligga på någon av sidorna för det känns som typ hela magpaketet ramlar runt. Lite tungt att andas och som att jag ätit buffé. Jag ringde 1177 och hon sa rakt ut "jag vet inte" och ville att jag skulle ringa mvc eller Livio (vilket jag sa till henne, inte går att få tag i nu) och inte åka till akuten. Är der normalt att man kan ha ONT i magen efter IVF och blivit gravid? Någon som blivit överstimulerad?


    Man kan ju inte göra annat än att välja annan sjukvård när kliniken stänger! Dom på vanliga gyn kan ju säkert kolla om det är för mycket vätska nånstans? Jag var också jätterädd efter ivfen men hade nog inte som du beskriver utan mer ömt. Påverkar det för mkt hur man liksom rör sig är det nog bra att kolla upp även om det inte känns "akutenakut" :)

    Lycka till!
Svar på tråden Trött, ledsen och behöver pepp!!