• LillaAw

    Någon som lyckats bättre med långa protokollet?

    Jag har gjort korta en gång i maj och nu håller jag på med långa. Ska på ultraljud i övermorgon och se hur äggen växer och om det finns några ägg... Tar gonalf nu och förra gången menopur. Så jag får se om resultatet blir bättre denna gång. Min sambo har få och slöa spermier så vi gör icsi.


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Humlan0 skrev 2018-08-08 08:26:38 följande:

    Hur gick det förra gången? Fick ni ut några ägg den gången? När jag körde Gonal-F med korta protokollet fick vi ut 9 ägg och 7 började dela sig normalt om jag inte minns helt fel. Den gången fick jag aldrig tillbaka något för jag låg i riskzon för överstimulering. Det blev ett till frysen men det klarade inte upptiningen. Andra gången med Menopur fick vi ut 17 äggblåsor och 14 ägg. 9 började dela sig normalt. Jag fick tillbaka ett och resten långtidsodlades. Inga ägg klarade långtidsodlingen och vi fick ingenting till frysen.

    Vi kommer att börja spraya 22/8. Håller alla mina tummar för att ultraljudet ser bra ut i morgon! Uppdatera gärna hur det går om du vill. Jag följs gärna åt här.


    Ja men visst. Jag fick ut 16 ägg med menopur. Alla befruktades med icsi. Tre klarade sig, jag fick tillbaka ett på dag 2 och de andra klarade sig inte till frysen :/ så jag fick många ägg men de klarade sig inte ändå. Nu ville läkaren prova att byta metod för att se om det gav bättre resultat.. får se hur det ser ut imorgon på ultraljudet! Är så nervös för det :) kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Humlan0 skrev 2018-08-08 11:11:59 följande:

    Varmt lycka till! Jag hoppas verkligen att de blir många och mår tipp topp hela vägen


    Jag var på ultraljud idag och det såg bra ut. Va 13 ägg som växte bra. På onsdag blir det äggplock :) hoppas det ska gå vägen den här gången!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw

    Idag fick vi besked att av 10 mogna ägg så har vi 7 embryon på dag 2 som ska odlas till blastocyster. Återföring på måndag.

    Men korta fick vi 3 embryon och inga till frys med återföring på dag 2.


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Anonym (Deva89) skrev 2018-08-17 15:41:06 följande:

    Grattis vilket bra resultat! Så du gjorde långa protokollet med gonal-f?


    Ja precis :) men vet inget om kvalitén på dem. Vi har manlig faktor och har hört att vid manlig faktor syns det ofta mer dag 3-5 om det är dålig kvalite på embryona. Så jag hoppas vi har någon kvar på måndag!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Humlan0 skrev 2018-08-18 14:40:50 följande:

    Vad härligt att allt ser bra ut så här långt! :) håller tummarna för er!


    Vi skulle på insättning idag. Doktorn ringde på morgonen och sa att alla var döda och ingen av de 7 klarat sig. Så det blev inget alls. Är helt slut och så ledsen. Vet inte hur jag ska orka ta mig upp från det här. Första gången jag känner att vi kanske aldrig får ett barn.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Anonym (Långt protokoll Menopur) skrev 2018-08-21 11:13:54 följande:

    Neeej! Beklagar! <3

    Eftersom problemet ligger hos din man, spermierna inte kan befrukta via ivf utan enbart icsi, det mesta hänger på spermien dag 3-5 i embryots utveckling osv så hade jag testat spermiedonation istället.

    Ivf är inte bara en "göra barn process" utan man ska se det som en del av en fertilitets utredning var det nån av Linnés läkare som skrev i en avhandling. Se det som att nu äntligen vet vi det här så vi får finna en annan och fungerande väg istället.

    Massa kramar till dig! <3


    Ja jättetråkigt. Va på samtal på kliniken igår och de vet inte varför det blev såhär. De tror vi har goda chanser fortsatt med ivf och säger att spermierna inte ska påverka när man gör icsi så det är inte tal om spermiedonation än. Vi har Jan holte på linne som skrivit många avhandlingar och föreläser på flertalet kliniker runt om i Sverige, så jag litar på honom :) det är supertungt just nu men vi får ta nya tag. Kram och lycka till för dig!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Anonym (Långt protokoll Menopur) skrev 2018-08-21 15:42:35 följande:

    Det var Jan Holte som skrev det jag läste.

    Bra att ni får gå hos honom! Lycka till med allt! Det kommer lösa sig till slut är jag säker på. Ska de byta medicinering till nästa gång?

    Kram!


    Ja vi ska nu köra korta igen med menopur och gonal-f i kombination. Hoppas det kan göra något bättre och lite skönt att slippa sprayen. Jag fick väldigt jobbig huvudvärk av den. Lite mer hoppfull idag än igår men ändå ganska nere. Kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Anonym (Långt protokoll Menopur) skrev 2018-08-21 17:21:19 följande:

    Det går säkert bättre! Det är nån och jag minns inte vem som skrev här på familjeliv att hon får embryon som lever till dag 5 med korta protokollet och med långa dör de på dag 2. Skönt att slippa skit sprayen!!

    Hur delar man upp Menopuren och Gonalen?


    Jag kommer ta 150 menopur och 150 gonalf :) så det blir 3 sprutor om dagen med orgalutran men vad gör man inte. Läkaren ville köra direkt på första "ivfmensen" om bara några dagar. Trodde äggstockarna behövde vila mer men det sa han att de inte behövdes. Alla säger olika.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
Svar på tråden Någon som lyckats bättre med långa protokollet?