• Amla07

    Min 12-åriga dotter har inga vänner

    Stackars tjej. Vet hur det känns i mammahjärtat, fy 17. Vi har en social och utåtriktad 11-åring som alltid haft kompisar men som den senaste terminen drabbades av samma sak som din dotter, att tre blev två och hon hamnade utanför. Som hon gråtit över detta. Har pratat med kollegor som haft liknande problem och flera säger att tjejer i 11-13-årsåldern är det värsta... Nu har vår dotter ingen social fobi så vi anmälde till scouterna. Kan rekommendera det, där finns faktiskt många lite speciella barn. Ofta intelligenta och omvärldsintresserade tycker jag mig ha märkt, och hon trivs där. Vi byter också skola nu och hoppas på det bästa. Hoppas verkligen att skolbytet ger din dotter någon ny vän. Om inte måste ni nog ändå hitta någon typ av aktivitet, hon behöver ju bryta sin isolering och det måste hända något. Kanske något individuellt; Simning, golf, teckning, musik?

  • Amla07

    Jag är inte TS men vår dotter bytte skola i höstas och har nu fått flera nya vänner och är så glad. Så för oss blev det mycket lyckat.

  • Amla07
    3barnsmamman75 skrev 2019-02-12 19:47:15 följande:

    Åh, jag lider så med alla som upplever samma sak som vi gick igenom förra året. Jag kan dock glädjande berätta att det har varit ett sånt oerhört lyft för min dotter (och således hela familjen) efter skolbytet i höstas. Hon började på en helt ny skola, kände inte en människa och jag kan lova er att hon kvällarna innan gjorde ALLT för att slippa. Hotade med att rymma hemifrån, vägrade att gå till skolan och ville hellre ha hemskolning mm men bara efter ett par - tre dagar kom hon hem kvittrande med flera nya bekantskaper.  Hon hade turen att träffa flera härliga tjejer så nu är de 5 flickor i klassen som hänger i stort sett varje dag. Hon konstaterade i höstas att hon nu har fler vänner än hon haft sammanlagt i sitt liv och hon är så glad. Detta har lyckligtvis även boostat hennes självförtroende och självkänsla och hon vågar utmana sin sociala fobi på ett helt annat sätt och vuxit mycket som person. Jag kan bara säga att skolbytet var det bästa som kunde hända min dotter och oss. Vi hade ju inga garantier för att skolbytet skulle bli bra men vi visste bara att den andra skolan med de gamla kompisarna INTE skulle bli bra.

    Hoppas så att det löser sig för er andra som är i liknande situationer. Håller tummarna för er då jag vet att hjärtat brister när man ser sitt barn må så dåligt.


    Underbar historia, vi har haft samma tur, dvs att det fanns flera fina och snälla tjejer i nya klassen som blev nya bästisar. Ett totalt lyft för oss alla. Våga och vinn!
Svar på tråden Min 12-åriga dotter har inga vänner