Inlägg från: Anonym (ilsk) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ilsk)

    Orättvist skattesystem

    Anonym (Höginkomsttagare) skrev 2018-08-13 22:15:20 följande:

    Vad är det för fel på skattesystemet? Hur blev det så här?

    Det har gått bra för mig i livet, inte superbra men helt klart bra. Men varför ska jag betala procentuellt mer än en med snittinkomst?

    Tycker verkligen låginkomsttagare och medelinkomsttagare att det är rättvist att höginkomsttagare ska betala procentuellt mer i skatt? Att det blir mer i faktiska kronor köper jag alla dagar i veckan, men inte att åläggas med statlig inkomstskatt och värnskatt.

    I princip så innebär det beskattning av utbildning och driv.

    Vad tycker ni? Behöver väll inte hymla med att jag inte kommer rösta på något av de röda alternativen...


    Ja! Mer sånt. Hur ska vi annars göra! Rika gör för övrigt mer avdrag och är mer oärliga.
  • Anonym (ilsk)
    Tom Araya skrev 2018-08-14 09:08:12 följande:
    Då tjänar du alltså över 150k i månaden före skatt!?

    En del av bristerna i den offentliga sektorn beror ju på de skattesänkningar förra regeringen gjorde.
    En del beror på kostnaden och belastningen av Reinfeldts migrationspolitik.
    Jobbskatteavdraget då? Där höginkomsttagare får mer avdrag? Serverat och sockrat med att de pengarna som tas från offentliga sektor inte behövs. Omvända Robin Hood-politik.
    För ni tror väl inte att Reinfeldt öppnade sitt hjärta eller hem för nån flykting. Det får andra göra.
  • Anonym (ilsk)
    Egon den stora skrev 2018-08-14 17:10:42 följande:
    Gärna en källa på att rika är mer oärliga. .
    Kommer ej ihåg. Det var nån studie. Det finns även studier som visar att ju högre inkomst desto mindre empatiska.
  • Anonym (ilsk)
    Less is more skrev 2018-08-14 15:57:23 följande:

    Frågan är om lägre skatt på arbete leder till att fler anställs och färre behöver genomgå arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

    Skulle arbetsgivare vara mer benägna att anställa de som annars skulle hamnat i långtidsarbetslöshet ?


    Vi har väldigt låg arbetslöshet för inrikes födda. Viss kommer nog alltid att finnas.
  • Anonym (ilsk)
    MiniLakris skrev 2018-08-14 17:36:12 följande:

    Skulle hellre betala mindre skatt och betala för sjukvård och skola osv själv istället. Tycker inte staten förvaltar dom pangarna nått vidare. Skulle nog få högre kvalitet på välfärden om det låg i privata händer på folk som verkligen bryr sig. Välfärden känns som den blir sämre med tiden. Dags att tänka om?


    Och det tror du. Vet du vad sjukvård kostar. Fd superman Christoffer Reeves sjukvårdsförsäkring räckte inte. Det finns alltid en bortre gräns för försäkringar.
  • Anonym (ilsk)
    Anonym (My) skrev 2018-08-14 21:51:04 följande:
    Det är få experter eller chefer som det är möjligt att ta in vikarier för. Det är en av anledningarna att de får mer betalt. De förväntas vara tillgängliga. Då anser jag att det även ska synas i lönekuvertet. Jag är fullt beredd att betala mer i skatt än någon som tjänar mindre, men 61% marginalskatt tycker jag är orättvist och även skadligt för samhället.
    Svenska chefer övervärderar sig själva. Är lönerna för låga här flytta utomlands. Om nån vill ha er. Och vi är många fler här i landet som förväntas vara tillgängliga utan att få massa för det. Vi gör det för att vi tar ansvar för verksamheten. Om du bertar för hög skatt här kan du alltid flytta.
  • Anonym (ilsk)
    Anonym (Höginkomsttagare) skrev 2018-08-15 07:21:40 följande:
    Jante är stark i Sverige...
    Jag är inte för Jante men anser att man gör rätt för sig. Och de som är duktiga på att berätta för andra om hur duktiga de är ärr ofta duktiga på just det. Att berätta. Dvs att skrävla.
  • Anonym (ilsk)
    Anonym (Höginkomsttagare) skrev 2018-08-25 17:00:30 följande:
    Ansträningsskillnade ligger oftast inte i själva arbetet, där belönas istället ansvar med högre lön. Själva ansträngsmomentet ligger istället på vägen mot ett högbetalt jobb. Räknat i hur många kvällar/helger/lov som jag pluggat i mitt liv så tror jag att jag ansträngt mig mer än de flesta under gymnasiet/universitetet. Jag är inte mer än normalbegåvad så de flesta skulle kunna uppnå det jag uppnått men det krävs en stor ansträning, min upplevelse är dock att de flesta inte är villiga att lägga ner det arbete som krävs. Istället har de fastnat i ett mediokert betalt arbete i relativt unga år. Löneutvecklingen där är inte lysande men det är ju upp till var och en i Sverige att välja vilken framtid man önskar sig.

    Skulle vilja säga att det är väldigt få personer som saknar den intelligensnivå som det krävs att nå ett välbetalt jobb, däremot är det väldigt många som saknar viljan att kämpa så hårt att de når dit.
    Intressant att alla som anser sig lyckats alltid säger att de gjort det helt själva. Istället för att vara mer realistiska och erkänna att de behöver en gnutta tur. Sen väljer en del att göra nåt för andra och bli socionomer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter mm. Yrken vilka vårt samhälle vilar tungt på men inte betalar sig.
  • Anonym (ilsk)
    Bjoer skrev 2018-08-31 15:53:05 följande:
    Rättvisa kan ju definieras lite olika, Bara för att man har hög lön betyder t.ex. inte att man bidrar med till samhället eller allmänlyckan. Är det t.ex. rättvist att en sjuksköterska, som bidrar till hälsan i samhället, får ut mindre att leva för i månaden än någon som jobbar som daytrader och i princip parasiterar på andras arbete?

    Att man har stora inkomster betyder alltså inte att man förtjänar stora inkomster. Ekonomin är inte rättvis. Man kan lika gärna se en progressiv skatt som utjämnande av ekonomins inbyggda orättvisa.
    Håller med. Många höginkomsttagare gör ingen nytta för samhället. Tvärtom.
  • Anonym (ilsk)
    Anonym (Höginkomsttagare) skrev 2018-12-11 22:40:43 följande:

    Ser ut som om det ska jämnas ut något iaf . Fullt rimligt med sänkt skatt för de som betalar absolut mest både i procent och i kronor!


    Eller ska sjukvård mm ges till de som mest behöver den. Sen om du tänker så har ju alla högutbildade fått sin utbildning betald. Det är väl värt en del.
Svar på tråden Orättvist skattesystem