Inlägg från: Anonym (Klart) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Klart)

    Orättvist skattesystem

    Anonym (ttt) skrev 2018-08-13 22:18:27 följande:

    ja det är rimligt att du betalar lite mer i skatt än en sjuksköterska, städerska eller förskolefröken! Du kommer ändå ha mer kvar än de har, efter skatt. 


    Klart du tycker det som inte drabbas av det, en annan betalar mer i skatt än de flesta familjer får i lön totalt.
  • Anonym (Klart)
    Limajo skrev 2018-08-14 07:38:37 följande:

    Vilka meningsfulla saker skulle du lagt pengarna på om du inte betalat så mycket skatt då? Förskolan? Sjukvården? Assistans till funktionshindrade? Försvaret? Miljöskydd? Eller en ny bil och en flådigare villa? En extra thailandsresa?


    Vi lever inte i något överflöd och enda resorna vi gjort senaste tio åren är till finland och frankrike, en gång vardera.

    Vi skänker mycket till olika organisationer och jag volontärarbetar mycket och ställer alltid upp när det behövs folk. Delar ut mat och annat till hemlösa, hjälper nyanlända in i samhället mm.

    Vad gör du själv, mer än att dela med dig av dina fördomar på nätet?
  • Anonym (Klart)
    Limajo skrev 2018-08-14 08:32:32 följande:

    Då undrar jag hur mycket du tror att de flesta familjer i landet tjänar totalt... eller skarvade du lite uppåt där? Och frågan var inte vad du gör nu utan vad du skulle göra med de extra pengarna i och med att du tydligen tycker att du betalar alldeles för mycket skatt?

    Själv är jag nöjd med både den skatt jag betalar (och hur mycket det är är jag mycket väl medveten om efter några år som egenföretagare) och de insatser jag gör för samhället i övrigt och är inte intresserad av att gå in i en godhetstävling med någon högavlönad som gnäller över behöva betala lite extra till det allmänna.


    Det är ingen godhetstävling, du hade förutfattade meningar om mig och jag besvarade dem.

    Ca 75? försvinner i skatt varje månad.

    Jag tycker inte staten har rätt att bestämma vad nästan hälften av lönen ska gå till, framför allt inte när man ser hur hemsk äldrevården för många är och hur skolan bara går neråt. Om de nu ska dra så mycket borde man åtminstone få avgöra vad de pengarna ska gå till, skolan, vården och dyl, det som är över den procent övriga betalar.
Svar på tråden Orättvist skattesystem