• modsey

    Kvoterad familjeförsäkring?

    Självklart kvoterad då det missgynnar samhällsutvecklingen när majoriteten av familjer annars har mamman som tar ut mest. Och eftetsom det är en skattesubventionerad försäkrings är det fullt rikligt anser jag att styra till störst samhällsnytta

  • modsey
    Vujt skrev 2018-08-19 17:52:09 följande:

    Känner till ett par familjer som valt att låta ena föräldern ha ensam vårdnad för att kunna ta hela föräldraledigheten, även ett annat par som funderar på att göra samma sak. Man kan tycka jävligt mycket om hur andra ska och inte ska leva sina liv men människor har en tendens att vilja bestämma själva och hitta vägar att kunna göra så. Ju mer kvoterad föräldraförsäkringen blir desto fler kommer antagligen göra så här. Känns det som något bra tycker ni kvoteringsförespråkare? Ni gillar att påpeka att ni är med och finansierar föräldraförsäkringen, men det är de som inte vill att den kvoteras också. Det är dessutom en väldigt klar majoritet av svenska folket som INTE vill att den kvoteras.


    Tror faktiskt en majoritet ser det spm vettigt att kvotera. Vad jag tycker om dina exempel....hm tja vill de fuska så är det tydligen vikigare än att dela.
  • modsey
    Vujt skrev 2018-08-19 18:17:19 följande:

    Vad du tror är irrelevant. Det har gjorts undersökningar om vad folk tycker om detta och det är upp mot 80% som är emot att kvotera.


    Källa på det
  • modsey
    gbgumman skrev 2018-08-19 21:18:49 följande:

    Om det ändå bara handlade om fusk. Skulle det hända mamman något så utsätter man pappan och barnet för en tuff tid efter.


    Jag vet. Men tydligen är det mindre viktigt för de familjerna....
  • modsey
    Alexi skrev 2018-08-19 21:05:37 följande:

    Alltså, jag som är kraftigt för kvotering tror ändå att det stämmer att en majoritet är emot. Jag brukar följa Försäkringskassan - förälder på FB och det brinner i huvudet på mig när jag läser hur många puckade människor det finns som inte kan tänka en mm utanför boxen.


    Tror faktiskt den yngre generationen är mer för än de äldre. Så troligen ser detta olika ut i olika åldrar. Tror också det är ställt till utbildningsnivå om jag inte minns fel. Där familjer med mindre utbildningsnivå är mer emot kvotering.
  • modsey
    K Kalle skrev 2018-08-20 08:56:12 följande:

    En majoritet av svenskarna var också emot att förbjuda barnaga. Föräldrarna visste bäst, menade man. Staten skulle inte lägga sig i hur föräldrarna uppfostrade sina barn, sa man. Men hur blev det? Den lagen har haft en enorm normerande effekt. Numera tycker därför väldigt få att barnaga är OK.


    Och bilbälteslagen...
Svar på tråden Kvoterad familjeförsäkring?