• Alexi

    Kvoterad familjeförsäkring?

    Självklart ska den kvoterasså mycket som möjligt!

    De flesta som gnäller på den har inte koll på vare sig de ekonomiska förutsättningarna eller syftet med försäkringen.

  • Alexi
    Vujt skrev 2018-08-19 17:52:09 följande:
    Känner till ett par familjer som valt att låta ena föräldern ha ensam vårdnad för att kunna ta hela föräldraledigheten, även ett annat par som funderar på att göra samma sak. Man kan tycka jävligt mycket om hur andra ska och inte ska leva sina liv men människor har en tendens att vilja bestämma själva och hitta vägar att kunna göra så. Ju mer kvoterad föräldraförsäkringen blir desto fler kommer antagligen göra så här. Känns det som något bra tycker ni kvoteringsförespråkare? Ni gillar att påpeka att ni är med och finansierar föräldraförsäkringen, men det är de som inte vill att den kvoteras också. Det är dessutom en väldigt klar majoritet av svenska folket som INTE vill att den kvoteras.
    En majoritet av svenskarna var emot högertrafik också, Alltså visar det att folk tänker på sin egen bekvämlighet i första hand och kan inte se långsiktiga effekter och fördelar av förändrad lagstiftning.

    Och tänk vad bra det gick att skippa plastpåsen på HM när den började kosta pengar..
  • Alexi
    pyret013 skrev 2018-08-19 18:10:55 följande:
    Kvinnor hamnar efter både karriärs- och lönemässigt. De får usla pensioner när det tar majoriteten av fl. Det är ren statistik.

    Sedan så grundläggs många av föräldrarollerna under fl. Många menar annars att det är en så kort tid i barnets liv att det inte påverkar hur den fördelas men det är verkligen inte min erfarenhet. Jag har jobbat med familjerådgivning och det märks tydligt när fl har varit skevt uppdelat. Mannen, som ju av någon jävla anledning aldrig är den som kan ta någon vidare fl, har ingen vidare kontakt med sina barn. Barnen känner inte någon gruntrygghet hos honom. Mamman vågar aldrig lämna barnen med pappan. Mamman fungerar som någon jävla sambandscentral för hemmet, jobbar deltid och har så kass ekonomi så hon känner sig tvingad att stanna kvar i relationen.

    Så ja, när jag röstar så är det för att fl ska delas lika jag vill inte vara med och finansiera en progressiv samhällsutveckling. Det är även därför staten lägger sig i.Varför ska de ge bidrag som försämrar kvinnas position?
    Vad intressant att du faktiskt kan visa på att det gör skillnad i relationerna! Den typen av effekter borde höras mer!
  • Alexi
    modsey skrev 2018-08-19 18:32:43 följande:
    Källa på det
    Alltså, jag som är kraftigt för kvotering tror ändå att det stämmer att en majoritet är emot. Jag brukar följa Försäkringskassan - förälder på FB och det brinner i huvudet på mig när jag läser hur många puckade människor det finns som inte kan tänka en mm utanför boxen.
Svar på tråden Kvoterad familjeförsäkring?