• Platysma

    Kvoterad familjeförsäkring?

    Tycker att försäkringen ska individualiseras helt och att föräldradagarna ska delas lika mellan barnets vårdnadshavare när barnet har fler än en vårdnadshavare. Finns jättemånga goda skäl till det:

    - Barnperspektiv: Barnet har rätt till bägge föräldrar, och barn behöver kvantitetstid.

    - Jämställdhet: Av någon anledning så är det alltid så när det inte passar att dela på föräldraledigheten, att ?för just vår familj så passar det bäst om mamman är hemma?. Slår aldrig fel, och finns otaliga kreativa anledningar som par hittar på. Detta gör att pappor går miste om en nära relation till sina barn, och mammor drabbas ekonomiskt istället. Därtill ökar risken att förhållanden spricker när föräldraledigheten snedfördelas. Alla förlorar.

    - Staten ska inte lägga sig i-bullshit: Staten lägger sig inte i hur du fördelar din tid hemma, förutsatt att du inte vill ha betalt av staten för att vara hemma. Tycker det är rimligt att om man i familjen vill upprätthålla strukturer som betraktas som skadliga i samhället i stort, så får man absolut göra det. Men då får man betala för kalaset själv.

Svar på tråden Kvoterad familjeförsäkring?