• Tecum

    Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000

    ThomasW skrev 2018-08-15 19:48:37 följande:
    Hon borde få betala skadestånd till den hon diskriminerade
    Det hade varit det rimliga! Minns Mp-politikern som inte ville ta kvinnor i hand, han fick foten. Men när en kvinna gör samma sak får hon betalt...
  • Tecum
    Drottningen1970 skrev 2018-08-15 19:56:29 följande:
    Rätt såklart. Det är en absurditet att man ska påtvinga någon, nån typ av kroppskontakt för att kunna få jobb. Ens kroppsliga integritet är absolut.

    Om man inte är helt obildbar så inser man givetvis att påtvingad kroppskontakt inte har något med respekt och hövlighet att göra. Dessa saker kan man visa på många olika sätt.
    Du tänker fel. Problemet är inte att hon inte ville skaka hand utan att hon inte ville skaka hand med en MAN. Alltså könsdiskriminering precis som när Mp-politikern inte ville skaka hand med kvinnor. Absurt att det ska premieras och dessutom gör domen så kort tid innan valet att Sd får x antal procentenheter mer i valet. Är det bra tycker du?

    Hon blir diskriminerad för att hon ev inte får jobbet men samtidigt diskriminerar hon mannen. Ett nollsummespel där inge borde få skadestånd.
  • Tecum
    Anonym (What) skrev 2018-08-16 18:50:03 följande:
    För att det ska räknas som diskriminering så måste det få en negativ konsekvens för den drabbade. Hur påverkade det mannen i fråga negativt att hon inte ville ta i hand?
    Fast nu är det ju inte bara den mannen utan alla män, det är poängen. Nu påstår vissa att hon inte hälsar på kvinnor heller, men i de artiklar jag läst stod det "män".
  • Tecum
    Anonym (What) skrev 2018-08-16 22:16:43 följande:
    Spelar fortfarande ingen roll. Om det ska räknas som diskriminering ska det ha en negativ konsekvens. Hur får det en negativ konsekvens för någon av männen som hon inte tar i hand?
    Det räcker att det upplevs som diskriminerande, åtminstone vad gäller diskriminering av kvinnor och invandrare. Dessutom kan det få negativa konsekvenser om en kund/patient tar illa upp och inte längre anlitar det företaget.
Svar på tråden Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000