Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000

    Rätt såklart. Det är en absurditet att man ska påtvinga någon, nån typ av kroppskontakt för att kunna få jobb. Ens kroppsliga integritet är absolut.

    Om man inte är helt obildbar så inser man givetvis att påtvingad kroppskontakt inte har något med respekt och hövlighet att göra. Dessa saker kan man visa på många olika sätt.

  • Drottningen1970
    Bibbidi skrev 2018-08-15 23:17:02 följande:

    Jag besvarar din fråga med en motfråga:

    Varför ska någon bemötas annorlunda bara för att personen är av ett visst kön?


    Dessa skillnader har vi sedan länge i Sverige. Som man eller kvinna är det exempelvis oacceptabelt att gå in i motsatta könets omklädningsrum. Inte för att vi tycker att det andra könet är mindre värd utan för att det känns för intimt. Dess gränser är flytande världen över och har inget med respekt eller mindre värde att göra. I Holland ska det pussas på kinder i tid och otid, på vissa ställen är det naturligt att umgås så gott som nakna i sociala sammanhang. Och för andra känns alls fysisk kontakt mellan könen som en väldigt intim handling. Om folk inte vill beröra mig pga att det känns intimt eller för att de har asperger eller pga religion är helt skit samma för mig så länge de respekterar mig. Obegripligt hur man kan bli kränkt över en sådan sak eller varför en arbetsgivare skulle välja bort en kompetent arbetstagare för att hen inte låter sig påtvingas oönskad kroppskontakt. Rätten till sin kropp och sina egna integritetsgränser är absolut.
  • Drottningen1970
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 06:24:43 följande:

    Nu var det ju den religiösa kvinnan som kände sig kränkt - och på så sätt erhöll två hela månadslöner.

    Religion är inte vadsomhelst eller *skitsamma* om det i praktiken innebär könsapartheid.


    Hennes potentielle arbetsgivare blev kränkt av att hon vägrade kroppskontakt och valde då att diskriminera henne och avbryts rekryteringen på felaktiga grunder. Vilket därför givetvis anmäldes och straff utdelades.
  • Drottningen1970
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 06:27:46 följande:

    Om kvinnan söker ett jobb där service, bemötande och handskakningar är vardag, vem är då diskriminerad om arbetsgivaren inte anser att hon uppfyller sökkraven?


    Service, bemötande och kundservice går alldeles utmärkt att utföra utan handskakningar. Vad gör de nästa gång nån jävel utan händer söker arbetet?
  • Drottningen1970
    Anonym (DO) skrev 2018-08-16 08:17:32 följande:

    På vilket sätt skulle den bearbetning hon nu eventuellt sysslar med vara värd så mycket som 40 000 kronor?


    Ett missat arbete är värt betydligt mer än 40.000
Svar på tråden Kvinna i Uppsala vägrade skaka hand - nekades jobb och fick 40 000