• Anonym (D)

    Känner mig som en hemsk mamma

    Det äldre syskonet är 1,5 år och extremt krävande. Nu är lillebror här och jag känner mig som världens hemskaste mamma mot honom som får lämna honom skrikandes i säkert 5 min åt gången för att rädda situationen med äldre syskonet. Detta händer alltså flera gånger om dagen. Jag räcker inte till! :( Är så rädd att lillebror ska bli otrygg pga detta.

    Hur gör ni andra som har två barn tätt?

  • Svar på tråden Känner mig som en hemsk mamma
  • Anonym (D)
    elyse skrev 2018-08-16 12:36:23 följande:

    Ha lilla i sele/sjal.


    Jo, men jag får inte till amning i det... det funkar bara när den lilla har närhetsbehov.
  • Anonym (D)
    Anonym (Sus) skrev 2018-08-16 12:47:00 följande:

    Vad är det som är så krävande med den store att du absolut måste ge omedelbar bekräftelse så att den lille får skicka i 5 minuter flera gånger om dagen?


    Ilskna utbrott, härjar runt och förstör och klättrar på möbler som han riskerar att ramla ner och skada sig från etc. Väldigt mycket utbrott just nu...
  • Anonym (D)
    Anonym (amning?) skrev 2018-08-16 13:48:32 följande:

    Är det under amningen som den äldre försvinner ifrån dig och härjar och böker? Eller NÄR är det han är sån?


    Främst under amningen ja, annars springer jag efter honom konstant... så han härjar egentligen annars också men det är då jag inte kan stoppa det lika lätt.
  • Anonym (D)
    Anonym (Vet inte jag) skrev 2018-08-17 23:56:42 följande:

    Har iof flera år mellan mina, min minsta är nu 6 månader, ska aldrig låta honom ligga och skrika 5 minuter.

    Vad är det som gör att du inte kan ta med dig bebisen? Kanske är bättte att låta stora skrika lite än den lilla? Självklart upplever bebisen att du överger den, sen om den får men i framtiden av detta kan nog ingen på FL svara på.


    Det trodde inte jag heller att jag skulle göra innan denna bebis kom. Avskyr skrikmetoder osv. Men! Den stora klättrar upp på möbler där han riskerar att skada sig illa och är riktigt vild. Så jag kan inte bara skita i det. Vi har barnsäkrat så gott det går, men det räcker inte om man inte ska ta bort varenda möbel i huset.
  • Anonym (D)
    Kodia skrev 2018-08-18 10:47:22 följande:

    Jag hade två år mellan mina barn. Jag tror knappt att storebror märkte när jag ammade lillasyster. Då såg jag till att vi satt i soffan och läste bok, tittade på TV, satt på golvet och byggde med Duplo, åt mellanmål eller så.


    Okej... tyvärr är mitt barn en riktig vilde och har inte kommit dit än att han vill sitta still och leka med duplo eller läsa böcker.
Svar på tråden Känner mig som en hemsk mamma