• scanmia

    Känner mig som en hemsk mamma

    Träna på att amma i sele eller sjal. Kan du lätt röra på dig medan du ammar så har du redan vunnit hälften av alla slag. 

    Samla ihop en korg med särskilt roliga leksaker, böcker och gosedjur, som bara kommer fram när du ammar. Såpbubblor är oslagbara. När amningen är slut åker korgen upp på höga hyllan igen så att det blir något särskilt roligt och positivt när småsyskonet behöver äta.

    Ballongtennis. Lite otippat var detta favoritleken när jag ammade lillebror. Jag satt i soffan och storebror flög runt i resten av rummet.

    En annan bra lek är att du greppar tag i storebror och högljutt börjar skrävla om att han absolut inte kan komma loss (när du i verkligheten lätt låter honom slinka undan) och sedan till din stora förvåning upptäcker att han är borta och börjar böna och be att han ska komma tillbaka. Är han för liten för kurragömma? Den är också bra om man behöver lite utrymme. Det går bra att leta med rösten. 

    Har han en docka eller ett gosedjur som han kan amma/mata? 

    Eller kan du tima det så att det är matdags för storebror samtidigt? 

    Leta efter säkra platser där storebror kan härja runt utan att något tar skada. Inhägnad trampolin kan varmt rekommenderas, dagisgårdar (efter stängningsdags alltså), barnsäkrade rum, en liten skogsstig där han kan örla runt... 

    Du är inte en hemsk mamma. Det är stört omöjligt att hålla samma standard på servicen för småsyskon som första barnet åtnjöt. Men å andra sidan så är du betydligt mer erfaren och skicklig den här gången och behöver inte experimentera så mycket. Och småsyskonen har alltid något kul att titta på med storasyskon i närheten.

Svar på tråden Känner mig som en hemsk mamma