• Elcca

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Annanathalia skrev 2018-10-11 09:36:28 följande:

    Hej på er!

    Jag hoppar gärna in här, vi har precis gjort en första IVF omgång och blev gravid, så skönt att det fungerade efter låååång tid och process som vi såklart alla har gemensamt. Dock fick jag missfall igår, herre man tappar ju helt marken under sig. Vilken känslomässig berg och dalbana vi utsätts för. Så idag försöker jag peppa upp mig själv och tänka att nu gör vi ett försök till så fort det går. Super tufft och kommer inte vara mindre livrädd nästa gång såklart.

    Känns skönt att få stöd av er andra som är med om samma process, det känns ju som att alla får barn och är gravida till höger och vänster helt utan problem. Vet att det inte är så men blir tufft.


    Fy va tufft för dig!! Beklagar verkligen. Det är så jävla tungt. Vårt första återinförandet slutade i ett väldigt tidigt missfall och mina två därefter blev ingenting. Fick precis beskedet idag att det sista omgången inte tog sig, så jag är nere på botten idag. Men någonstans hittar man konstigt nog styrkan och kraften att forsätta, för den där önskan om ett barn är sååå stor och kan driva en genom eld och vatten, berg och djupa dalar. Har nu 2 blastocyter o frysen som jag hoppas på! Men man får tillåta sig att vara ledsen och sörja. Jag tror man behöver det för att orka gå vidare! Kram till dig!
  • Elcca
    LimeLime skrev 2018-10-12 10:30:22 följande:

    Alltså dessa ruvardagar.. jag är på RD5 idag och tycker både att tiden går långsamt samtidigt som jag är rädd för testdagen för jag orkar inte få ett ev negativt besked. Dränerande.. skönt att det är fredag iaf. Någon annan som ruvar nu?


    Jag ruvar oxå, eller vad man ska kalla det.

    Har testdag idag, RD 12 med 5dagars. Fick negativt test. Dock har mensen inte kommit, utan hade bara lite ljusrosa Lutinusgojs igår. Så dom ville att jag skulle fortsätta ned Lutinus under helgen och ta ett nytt test på måndag om jag inte fått min mens. Har ni hört om något likanande innan? Känner mig lite förvirrad, för har helt ställt in mig på att jag inte är gravid.
  • Elcca
    Annanathalia skrev 2018-10-13 13:29:39 följande:

    Ush jag förstår det, din stackare! Ja herre gud, vad kan vi göra mer än att försöka klättra upp igen och hitta något nytt sätt att försöka på. Ja det är verkligen så, har gråtit i omgångar i 3 dagar nu, det känns så orättvist, tyckte att det kunde få vara vår tur nu, men men. Kram tillbaka!


    Ja, set tycker jag med men vi får hoppas på nästa gång ist!
  • Elcca

    Hej igen..var ett tag sedan jag skrev här. Har bara velat stänga av allt som jag med IVF att göra ett tag. Men nu är jag förhoppningsvis snart ruvare igen. Och då är bergodalbanan igång igen. Testade idag positivt på ägglossningstest och ska nu vänta 6 dagar på återföring av en fryst blastocyst. Är alltid lika nervigt inför en frysåterföring. Tänk om det inte klarar upptiningen! Gah.

    Och ruvartiden är så fruktansvärd! Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till det denna gången. Blir fjärde försöket för oss. Första gången blev det en kemisk graviditet och de två andra gångerna negativt med blödning innan testdag och blödning flera dagar efter testdag. Någon som kommer ligga i samma fas som jag?

  • Elcca
    Lycksökare89

    [quote=79259587][quote-nick]Lycksökare89 skrev 2018-12-03 19:40:45 följande:

    Jag ligger på soffan och ruvar äntligen. Första behandlingen fick avbrytas då jag inte svarade på den. De vågade inte ge mig så hög dos, då de misstänkte att jag annars skulle bli överstimulerad. Andra behandlingen svarade jag bra på, men på sista ultraljudet upptäckte de att jag fått alldeles för många äggblåsor för att kunna göra en färsk återföring. Det blev totalfrys. Så nu har jag väntat ytterligare två månader för återföring i stimulerad cykel. Nu är det ruvardag 3, och jag tycker tiden går så långsamt. Jag trodde jag skulle ta Lutinus nu, men eftersom jag fått Letrozol behövdes tydligen inte det. Någon annan som varit med om samma sak?


    Hej! Jag har varit med om samma sak vid alla mina återinföringar förutom en!
  • Elcca
    Jooosen skrev 2018-12-10 16:06:24 följande:

    Satte in en blasto precis nyss. Den första dom tinade såg inte bra ut så de tinade den andra (o därmed sista). Redan där fick jag en kass magkänsla .... testdag 26/12. Orimligt långt fram!!


    Då är vi precis i samma fas. Fick oxå tillbaka en upptinad blasto igår..nu väntar låååånga och jobbiga dagar.
  • Elcca
    Jooosen skrev 2018-12-11 20:44:30 följande:

    Urs dessa dagar är jobbiga!! När fick du testdag? Är lite öm på ett ställe vid magen när ja sträcker på mig. Vet inte om d är i eller utanpå haha. Vill bara känna NÅGOT!


    Vi fick testdag 12 dagar efter insättningen, så alltså 22. När ska ni testa?

    Ja, man vill känna massa! Så man kan få ett litet hopp om att det kanske ska gå vägen denna gången.

    Är det första insättningen för er eller har ni gjort flera?

    Det är 4:e för oss..
  • Elcca
    Jooosen skrev 2018-12-11 21:52:17 följande:

    Beklagar att det inte tagit sig ännu. Detta är en mardröm. Fått 2 dagars eller blasto innan? Har ett misslyckat färskt försök med tvådagars i oktober. Frös två st femdagars och en klarade upptining. Testdag 26/12... tagit tre ovitrelle, senaste igår så ingen idé att tjuvtesta pga hcg i sprutan. Vart går ni? Kram, hoppas för oss ! Tar du hormon fresten?


    Tack! <3

    Vid första behandlingen blev jag överstumulerad så det blev totalfrys av 2 st blasto. Fick tillbaka ett som jag tjuvtestade positivt med, blev överlycklig och tog ut segern i förskott. Fick sen en blödning på testdagen och testade negativt. Andra va blastisen fick jag tillbaka och fick blödning innan testdag. Andra behandlingen gick bättre, men de odlade vidare mina till dag 5 varpå 3 klarade sig. Så fick tillbaka ett färskt, som inte heller tog sig. Men fick ingen mens på testdagen pga den äckliga lutinusen. Och är nu inne på mina frysta blastisar. Är en onekligen en tuff resa!

    Tar inga hormoner nu, men har en stimulerad cykel med både provera och letrozol. Har PCOS. Så vi har både manlig och kvinnlig faktor. Ni då?

    Vi går på Sahlgrenska, ni?

    Kram!
  • Elcca
    Jooosen skrev 2018-12-12 10:06:22 följande:

    Rd 2 idag och äl+7 om man kan räkna så! Känner du något i brösten alls? Mina är typ ovanligt platta jag. De brukar vara svullna efter ägglossning. Så hur många har ni kvar i frysen nu? Vi har inga så måste genomgå äggplock (som va d värsta någonsin). Vi har inga kända fel någon av oss så är oförklarliga... går på Sophiahemmet i Stockholm!


    Jag känner inget alls i brösten, men är nog för tidigt om det nu skulle ha tagit sig. Är oxå på RD 2 men ägglossning +9, gjorde insättningen på 6 dagar efter positivt test.

    Vi har ett till i frysen. Men jag hoppas såklart att det blir kvar där ett tag och blir ett eventuellt syskon till den här blaston.

    Hade du ett jobbigt äggplock? Mitt första va också fruktansvärt. Hade såååå ont. Men andra va helt okej. Bad om att få lugnade innan och det var det bästa beslutet.
  • Elcca
    Jooosen skrev 2018-12-12 22:50:19 följande:

    Ja mitt med. Mina äggstockar låg högt upp så var svåra att nå. Tjöt mig igenom allt o hade riktigt ont typ 8 dagar efteråt... skönt o höra att det kan kännas bättre :) kommer du tjuvtesta?


    Usch ja! Sjukt vad man ska behöva utsättas för.

    Nej, jag kommer inte tjuvtesta. Jag har gjort det en gång och då tagit ut segern i förskott för att sen bli så sjukt besviken och ledsen. Känns bättre för mig att invänta testdag och har det misslyckats så kommer oftast mensen innan och ändå talar om att det misslyckats. Känns bättre för mig på något sätt. Rädd att bli besviken över tjuvtestet! Kan ju visa falskt åt båda hållen. Vad har du för tanke kring det?
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF