• Camii80

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    Jooosen skrev 2018-10-21 10:36:47 följande:

    Rd11 med tvådagars. Känner inget!! I en vanlig cykel borde mens komma idag eller imorn. Känner mig helt som vanligt :/. Känns som det gått åt skogen. Hur mår ni andra ruvare?? Alltså inte ens lutinus känner jag av.......


    RD6 med 5-dagars och känner inte heller utav ngt alls (vare sig en potentiell grav eller Lutinus) förutom sjukt ömma bröst men det har jag haft sedan Gonal-F injektioner så jag vet inte om det, nu, har med graviditeten att göra eller om det är kopplat till mensen som ska komma om tre dagar (i normala fall får jag väldigt ömma bröst en vecka innan mens) Så jag var i samma tankebana som du - att allt gått åt skogen. Det är det mentala som spökar. Man är så sjukt inställd på att man ska ha symptomer och det hjälper inte att läsa trådar där den ena efter den andra skriver om vilka symptomer de har och själv sitter man i soffan och inte känner av ett s*it. Man grubblar är orolig, blir stressad och tankarna börjar snurra. Men man måste också komma ihåg att inte alla får några tidiga gravsymptomer heller. Så, jag har börjat försöka, med betoning på försöka, att tänka annorlunda ist - nämligen att inte tänka på det alls, låta naturen göra sitt (låter skitenkelt men det är raka motsatsen!!) För de tankarna måste ju ge en bättre miljö för ägget att vara i än i en som konstant är stressad (inte nog med att hela IVF-upplevelsen är stressande nog eftersom vi vet exakt tidpunkt när allt sker...) Vi två är kanske några av de som inte får några symptomet förrän senare? Hos oss får TDen utvisa.
  • Camii80
    Jooosen skrev 2018-10-21 13:43:30 följande:

    Ja urs!! När är din testdag? Är det första ivf? Ja något litet hopp inom en säger ju att man kanske är en av dom som inte känner ett skit... men innerst inne är jag otroligt negativ. Har du något i frysen? Ja tjuvtestade negativt på äp+9. Nu vågar ja inte testa mer :/ håll ut kram!!


    Jag har TD 31/10 så det är en bra bit kvar :/ och sambon och jag har sagt att vi inte kommer att testa oss förrän TD. Jag har försökt smita in några försök med att få honom att vi testar oss lite tidigare, men han är stenhård, haha. 31/10 it is :) Ja, vårat första IVF så känslorna är all over the place. Bokstavligen!!

    Jag vill inte heller erkänna det men jag är nog ganska negativ innerst inne själv men det är ju för att jag inte har några symptom. Och jag har aldrig varit gravid förut heller så jag vet inte ens hur man ska känna sig om det gick till på naturlig väg... Men vi kan inte ge upp hoppet förrän vi får det svart på vitt och det finns ju en testdag av en anledning.

    Vi fick 1 i frysen. Vi hade 5st som skulle ligga i en dag till efter insättningen och jag trodde innerligt att det skulle bli fler än ett. Tyvärr kom inga av de 5 till frysen och det gjorde mig riktigt ledsen när vi fick brevet, men samtidigt måste man komma ihåg att vi fick ett och det krävs ju bara ETT guldägg som tar oss dit vi vill :)

    Kram!!
  • Camii80
    Jooosen skrev 2018-10-21 15:54:22 följande:

    Okej fy vilken väntan! Har ni fått någon diagnos innan ivf?


    Ja, det är ju en bit dit, men som uttrycket säger - den som väntar på ngt gott, eller i detta fall, på ett + ... :) Blodprovet som togs på mig visar en äggreserv som ligger på under medel för kvinnor i min ålder - 38år. Det förklarar en del till varför jag och sambon aldrig blev gravida på naturlig väg under 1.5år... Det hade nog kunnat gått men kunnat lika gärna ta 2år till och det ville vi inte vänta med. Fick ni någon diagnos innan starten?
  • Camii80
    Jooosen skrev 2018-10-22 19:09:53 följande:

    Urs jag oxå känt mensvärk idag på morgonen. Mina bröst känns typ knappt fylliga - precis som när mensen ska sätta igång. Hur känns dina bröst? Vilken ruvardag är du på idag? Kram


    Hur har det gått? Har mensen kommit? Håller tummarna för att den håller sig borta!!!
  • Camii80
    Jooosen skrev 2018-10-23 08:38:54 följande:

    Nej ingen mens! Men är säker på att den håller sig borta pga lutinus... själv då??


    Pust och stön. Alla dessa "orosmoment" man måste stå ut med! :)

    Nope, inget än så länge, men jag har några dagar kvar.
  • Camii80
    Jooosen skrev 2018-10-24 09:40:34 följande:

    Japp mensen kom med råge igår... så ska bli uppringd kl ett idag. Ska fråga då. Ja precis, det stämmer. Och sedan på sista vul bestämmer ni när äl sprutan ska tas! Ska du börja med stop sprutan idag?


    Usch, vad trist att höra!

    Men vad kan man göra mer än att samla kraft och hopp och börja om på nytt? Det får helt enkelt bli din tur nästa omgång!!

    Hade ni några frysta eller kommer ni köra om protokollet?
  • Camii80
    MiMaMi82 skrev 2018-10-24 14:23:12 följande:

    Hej
    Hoppar in i denna tråd jag med. Vi gör ivf på Sophiahemmet och just nu är jag på RD10. Vår testdag är inte förrän på RD19 vilket känns bisarrt lång tid att vänta. Fler som har lika lång väntan? Efter en vecka med Lutinus fick jag otroligt ont i brösten, knappt så armarna kunde hållas mot sidorna men nu börjar det göra mindre ont. Men det känns ju väldigt tudelat att bröstömmandet avtar, även om jag intellektuellt vet att de ömmade pga Lutinus. Men jisses vad man letar andra symtom och känner efter konstant om inte något känns lite annorlunda, fast det gör det ju tyvärr inte. Är vårt första ivf-försök.


    Hej! Välkommen :)

    Jag har TD på RD16 och vad jag kan läst till mig så brukar det vara ganska normalt runt TD på RD16-18 (?), men det varierar säkert hos alla. ET 15/10 och TD 31/10 så här väntas det också. 

    Håller med dig gällande symptomen. Jag har haft otroliga stora och ömma bröst under Gonal-F tiden fram tills ungefär nu. Inga BH'ar har passat så jag har varit tvungen att köpa nya... Men ömmandet har avtagit, dock inte försvunnit, här med. 

    Vårt första IVF här med.
  • Camii80
    LinneaWookie skrev 2018-10-24 16:41:14 följande:

    Alltså nu igår kväll och även lite idag har det känts som massiva hugg lååångt nere i livmodern någonstans, nästan nere i underlivet. Jag blev lite rädd igår när jag låg i badet och det verkligen smärtade rejält, men jag har inte haft någon som helst blödning sedan ET så det känns som att det kanske bara är ett tecken på att något växer där inne? Är nu på ruvardag 11. Någon som känt liknande?


    Jag hade liknande känningar igår kväll och idag på jobbet fast kring äggstockarna. Dock tror jag själv att det har att göra med att jag vanligtvis ska få mensen om en dag eller två, så jag tolkar det som det.
  • Camii80
    En som längtar skrev 2018-10-25 16:53:43 följande:

    Hej! Jag har nu i flera dagar suttit och läst olika grupper och har fastnat här i denna grupp 

    Detta är min första IVF.

    Den 26/9 så var jag på första samtalet och gick igenom behandlingen som läkaren satt mig på. Korta protokollet. Nu skulle jag "bara" vänta på min mens. Läkaren ville att jag skulle ta om några blodprover och jag blev orolig att min mens skulle hinna komma innan svaren kommit in. Behandling kunde påbörjas när svar kommit på blodproven. Jag hann iaf få svar på proverna innan mensen kom så jag var överlycklig. Nu har jag iaf tagit mig igenom alla sprutor, tagit mig igenom ÄP och i måndags 22/10 så sattes ett 3-dagars embryo med 8 celler tillbaka (ET), ett färsk försök, visst kallas de ET då?  

    Just nu är jag på RD 3 och har fått TD den 9/11. Jag håller helt med om att de känns jättelångt då det till och med går över månadsgränsen! haha. Men jag försöker tänka på annat 


    ET står för EmbryoTransfer, så yepp, det är då ett befruktat ägg återförs :)

    Vi håller tummar och tår! :)
  • Camii80
    MiMaMi82 skrev 2018-10-25 08:44:43 följande:

    Tack =)

    Vi hade också ET 15/10. Men TD 2/11. Därav att det känns jättelångt när det till och med gick över månadsgränsen haha.

    Jag kände inget alls under Gonal-F men Lutinus känner jag av mer. Även aningens sveda (lite som urinvägsinfektion light) när det rinner ut.

    Håller tummarna för oss bägge!


    Glöm inte tårna! Dubbelt upp liksom, haha :D
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF