• Camii80

    IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF

    God morgon!
    Tänkte jag skulle hoppa in här jag med Glad

    Jag och min sambo påbörjade vår utredning i slutet på Maj via Sophiahemmet. Efter tester, ultraljud och ett evigt väntande (kändes det som) så fick vi klartecken och påbörjade hormonsprutorna i fredags 27/9. Det korta protokollet. Jag har läst på lite runt i de olika forumen och det verkar som om jag får en relativ hög dos med Gonal-F, 375ml nämligen. Någon annan som har lika hög dos?

    Som säkert de flesta känt här inne så har man nästan sett fram emot sprutorna med en skrämmande förtjusning? Jag trodde det skulle göra mycket ondare än det gjorde. Är inte alls spruträdd men att göra det på sig själv, eller sambon i detta fall med, känns mer "intimt". Någon som "känt av" hormonsprutorna ännu? 

    Ska på ultraljud på torsdag 4/10 och se hur allt utvecklar sig. Spännande!!
    Om allt går som det ska så har vi prel.tid för äggutplock 10/10.

    Roligt att få hänga med alla andras berättelser också. Jag har ju inte så många att dela med mig av mina tankar och känslor heller, för jag och sambon har valt att inte berätta att vi genomgår detta, förutom till några få. 
    Hoppas innerligt att det går vägen för alla här inne! {#emotions_dlg.flower}

  • Camii80
    Camii80 skrev 2018-09-30 11:10:25 följande:

     Jag har läst på lite runt i de olika forumen och det verkar som om jag får en relativ hög dos med Gonal-F, 375ml nämligen. Någon annan som har lika hög dos?

    375IE ska det ju självklart stå...


  • Camii80
    God kväll!
    Läser att det är många som både haft äggplock samt ruvning på G de senaste dagarna. Kul!! {#emotions_dlg.flower}

    Har själv haft äggplock idag och vi fick ut 12 ägg. Dock en tämligen lite obehaglig upplevelse för min del pga en 2.5cm cysta som sitter lite i vägen vid vänster äggstock. Obestämd Men det gick vägen till slut. Otroligt nyfiken på hur många av äggen som kvalificerade sig till rond 2... Så om allt går som det ska är det insättning på fredag. Annars söndag. Spännande tider vi alla har framför oss!! 
  • Camii80
    celiasilver skrev 2018-10-10 21:21:35 följande:

    Hallå!

    Det lät inte kul med en cysta mitt upp i allt, gjorde de något åt den eller lät de den vara. 

    Vad roligt iaf med äggen :)  när får du reda på hur det gick med dom?


    Nej, de gjorde ingenting och kommer inte göra ngt åt den heller då den inte är farlig på ngt sätt.

    Om vi inte hör ngt från kliniken imorgon så får vi reda på det när vi ska dit imorgon eftermiddag för insättning. Annars skulle de ringa mellan 10-12 och då blir det insättning på söndag istället.
  • Camii80
    celiasilver skrev 2018-10-12 07:47:34 följande:

    Skönt att det inte var något allvarligt. 

    Vad spännande för dig :) Hur känns det?  Vilken klinik går du på? 

    Lycka till :)


    God morgon!

    Det känns spännande samtidigt som det känns lite overkligt. Det var ju inte så länge sedan man satt där i ett första möte med läkaren och nu är det dags för embryoåterföring.

    Fick precis samtal från kliniken och vår tid är flyttad till måndag. Av 12 ägg befruktades 7 ägg och 7 ägg utvecklas precis som de ska.

    Vi går på Sophiahemmet.
  • Camii80

    Ägginsättning idag och kan härmed kallas mig "ruvare" ????

    En insättning, en i frysen samt 5st som vi får svar på imorgon om de också åker in i frysen.

  • Camii80
    vill2017 skrev 2018-10-15 14:27:26 följande:
    Men gud vilka bra resultat! Jag är jätterädd för att det är mins ägg som är dåligs och att det typ bara ska vara döda russin när de kommer ut:(

    Vet inte vilka sprutor än. Ska till Sophiahemmet i morgon för samtal inför behandling. De har varit otroligt bra med att kunna ge snabba tider. Var du nöjd med äggplocket?

    Ungefär hur många dagar går det från första sprutan till äggplock?
    Det är jättelätt att säga att man inte ska vara jätterädd, men jag tror nog att alla som genomgår IVF för första gången är jätterädda, nervösa och spända inför vad som komma skall. Det var iaf jag, Huvudet var ju full av alla möjliga tankar och scenarios - Är det jag som är steril? Har sambon slöa simmare? Kommer IVF ens att funka på oss? osv..

    Nu fick vi reda på att jag "lider" utav utebliven ägglossning vissa månader så jag var ju helt inställd på att detta inte kommer att funka på mig alls. Man läser ju om alla som får så fina resultat och det gör det hela inte enklare direktGlad Och man vågar inte hoppas heller. När jag väl började med sprutorna och var på UL innan äggplock visade det sig att jag hade en del blåsor. Av de blåsorna fick vi ut 12 ägg varav 7 befruktades. Detta kom som en smärre chock,eftersom jag i normala fall inte ens släpper ett ägg i månaden! Men man glömmer bort lite att det är ju faktiskt hormonsprutor man tar.

    Idag var det insättning med 1 ägg och 1 till frysen och 5st som vi får svar på via brev om även de åkt in i frysen.

    Så stressa inte upp dig Glad Det kommer att gå vägen!!

    Har själv SH som klinik och kan inte vara ngt annat än supernöjd med de!!

    Lycka till imorgon!
  • Camii80
    LimeLime skrev 2018-10-18 17:07:36 följande:

    Så glad!! + på första ivf-försöket (men också väldigt orolig för missfall..)


    GRATTIS !!
  • Camii80
    H@llon skrev 2018-10-20 16:40:29 följande:

    Jag har tagit Gonal-F i 9 dagar nu (idag blir tionde) och jag är så trött, helt dränerad på energi. Trötthet står inte med som biverkning på FASS. Är det någon annan som upplevt/upplever detta?


    Hej, jag var också supertrött under tiden jag tog Gonal-F. Somnade i soffan innan 19 på kvällarna och hade svårt att gå upp i tid på morgonen.
  • Camii80
    Lilla Gs mamma skrev 2018-10-20 19:16:21 följande:

    Någon som gjort flera försök och vet om kroppen måste återhämta sig mellan, så det måste gå en eller flera cykler innan man gör ett nytt försök?


    Jag frågade faktiskt läkaren, efter insättningen, när man kunde starta om protokollet ifall det inte gick vägen, om man måste låta kroppen vila osv. och hon sa att det inte behövs utan man kan starta direkt vid första mensen igen.
Svar på tråden IVF start i HÖST - vi som ska göra vår första IVF