Inlägg från: JodiBabe |Visa alla inlägg
  • JodiBabe

    skvallra för chefen eller ej?

    Hej TS
    Detta låter som vuxenmobbning och rent principiellt tycker jag du ska ta upp det med chefen. 

    Om chefen ser dig som besvärlig eller negligerar problemet så är det dags för dig att söka efter ett nytt arbete. Du kommer inte vinna där om inte chefen tar dig på allvar.

    Din kollega låter som en energitjuv och mobbare. Rekommenderar alltid "Energitjuvar" av Ingalill Roos, bra bok.

  • JodiBabe

    PS. Blir väldigt brydd av att du ser det som "skvallra för chefen". Det du beskriver hos din kollega är inte ett normalt beteende. Det handlar inte om att skvallra, det handlar om att ha en normal arbetsplats. Det är din störda kollega som har det avvikande beteendet.

  • JodiBabe
    fiffffi skrev 2018-09-09 14:15:17 följande:
    tack för svar. Ja hon är en mobbare, men det värsta är att hon är fast besluten om att hon alltid har rätt, i allt, så hon skulle inte komma på tanken att hon skulle kunna agera fel eller att hon sårar nån. Jag har efter hennes utbrott varit artig och professionell mot henne när jag varit tvungen att prata med henne, men jag har inte aktivt sökt hennes sällskap, för energitjuvar slutade jag umgås med för många år sen. Tyvärr så märker jag att hon har gått ut med nåt liknande som"hon (jag) vill inte umgås med OSS" till tjejgänget...hon frågar dem runt mig om de vill med på lunch, men inte mig osv..så jag har fått lägga energi på att vara extra trevlig mot alla för att åtminstone i handling motbevisa henne... Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra mer än att bara fortsätta vara supertrevliga jag mot alla...
    Usch! Stackare! Vilket hemskt beteende från henne. Ännu ett bevis på att det handlar om vuxenmobbning, där hon dessutom försöker få med sig de andra. Har också varit utsatt för det av en kvinnlig kollega som såg till att alla gick när jag åt lunch.

    Låter som det tar mkt energi att vara jättetrevlig för att motbevisa. Kanske du kan testa och vara dig själv bara, det sanna brukar ju till slut skina igenom. Säkert är det fler som ogillar denna besserwisser, men ingen vågar säga.

    Jag tycker fortfarande du ska ta upp detta på ett sakligt sätt med chefen. Men att du då är konkret och nämner hur hon skrek på dig på mötet, öppet undviker att fråga om du ska med på lunch och du har säkert andra bevis på hur hon agerat. Möjligen nämna att du får känslan att hon hittar på saker om dig, men min erfarenhet är att chefer inte alltid fattar vad man menar om man uttrycker en "vibb". 

    Men min tips är iaf att du är saklig och berättar för chefen. Om chefen bemöter dig bra, vilket ju faktiskt kan vara en möjlighet, så kommer du säkert känna dig mer stärkt.

    Inte för att du gör det, men TVIVLA INTE PÅ DIG SJÄLV i detta! Vissa säger ju att man ska skriva upp alla tjuvnyp vuxenmobbaren gör, så att man kan bevisa att alla småglirningar på lång sikt är en del av ett mönster. 

    KRAM! Står bakom dig!
  • JodiBabe
    fiffffi skrev 2018-09-15 11:18:59 följande:
     Nu har läget löst sig och jag vill säga tack till alla som stöttat och varit schyssta, lova mig att på Måndag när vi går till jobbet ska vi försöka lyfta varann, uppmuntra varann, stötta och peppa! Det gick nån kampanj med t-shirts som trycktes upp med texten "du får sitta här" menandes att alla skulle sitta med på rasten, såna skulle man ha, ingen ska känna sig utanför! Kram!
    Hur löste det sig? :) Vad hände?
  • JodiBabe
    fiffffi skrev 2018-09-15 13:46:03 följande:
    Framförallt har jag förlåtit henne trots att hon inte har sagt förlåt. Jag var ju arg besviken på henne efter mötet och sade också det till henne . Däremot så kommer jag aldrig att släppa henne inpå mig igen. Jag vet ännu inte om chefen har pratat med henne men jag behandlar henne som en kollega punkt slut, eftersom många tycker om mig så koncentrerar jag mig på att umgås med dem och utesluter självklart inte henne. Skulle det hända igen (3:e gången gillt!)så kommer jag att gå till facket och troligtvis anmäla henne för kränkande särbehandling. Tack igen för din support!! :) kram!
    Kram! Skönt att det har löst sig! Hoppas det fortsätter på detta sätt!

    Ha en härlig höst! :)
Svar på tråden skvallra för chefen eller ej?