Inlägg från: Anonym (Abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Abc)

    skvallra för chefen eller ej?

    fiffffi skrev 2018-08-25 13:45:29 följande:

    skulle vara intressant om också någon chef svarade hur hen skulle hantera en sån situation?


    Jag skulle uppskatta om du kom och berättade för mig om vad som hänt, det här är typiskt såna saker som vi inte ser och alla blir arga på att vi inte agerar på. Man måste berätta för att få hjälp. Jag skulle inte agera direkt på "rykten" även om jag skulle tro dig. Med agera menar jag då att ta ett samtal med den som beter sig illa. Utan jag skulle försöka att vara lite mer närvarande för att själv se vad som händer. Även om personen i fråga säkert skulle skärpa till sig om jag var närvarande så skulle tendenserna säkert lysa igenom. Efter det finns det flera olika sätt att agera beroende på beteende. Enskilt samtal, styra upp tonen på mötena när det urartar, ha genomgång på nästa gruppmöte (som vi har en gång i månaden) om hur vi beter oss mot varandra eller annat lämpligt angripssätt. Allt beroende på vad som passar just den personen.
  • Anonym (Abc)

    Absolut inte fel att nämna namnet. Jag har haft ett antal personer som kommit till mig och nämnt andra personer. Att de inte går att få tag på för akuta frågor (på arbetstid), att kompetensen är för låg för deras arbetsuppgifter, att de kan vara otrevliga mot externa parter o.dyl. 

    Jag brukar tacka för att de säger till och sedan i vissa fall stämma av med den person som berättat för mig vad de är ok att jag gör med informationen. Är det kompetensbrist det handlar om så är det alltid att jag tar en personlig avstämning med personen ifråga för att se hur den själv känner och hur vi går vidare. 

    Om det handlar om uppförande vill oftast personen som sagt till inte att jag har en personlig avstämning för den är rädd att den andra personen kan förstå vem som sagt vad. Så där blir det oftast så att jag kör någon form av teamgrej istället. 

  • Anonym (Abc)
    fiffffi skrev 2018-09-08 16:31:05 följande:

    ja så nu har jag tagit upp det med cehefen. Denne lyssnade och förstod. Jag sa att jag helst inte vill tänka så mycket på detta längre utan vill lägga det bakom mig, men att jag förväntar mig och litar på att han tar hand om det . Han skulle snacka med henne, men frågan är om han har gjort det för människan är precis lika obehaglig som förut. Så vad göra?


    Chefen kommer säkert återkomma till dig och fråga om du märker någon förändring, om inte så kan du ta upp det vid tillfälle igen. Om ni har någon avstämning inbokad så kan du passa på att fråga även det här i samband med det. Det är inte säkert att han pratat med henne ännu heller utan först vill försöka iaktta och se med egna ögon om möjligt eller att han vet att han kanske behöver boka in en avstämning med henne om annat inom kort och vill ta det här samtidigt.
  • Anonym (Abc)
    fiffffi skrev 2018-09-09 16:40:13 följande:

    Jag hoppas ju på att han tar upp det...


    Nu när jag läst lite mer och förstår att det faktiskt handlar om mobbing så tycker jag du ska be om att få prata med chefen igen. Säg att du har tänkt mer på det och läst på och insett att det faktiskt handlar om mobbing. Bra om du kan googla lite också, då kan du säkert hitta någon punktlista med exempel på mobbing på arbetsplatsen där du kanske har konkreta kopplingar att göra till kollegans beteende.

    Ange då också att du vill att hr ska kopplas in men att du inte vet om det är bäst att du går dit själv eller om chefen gör det (och det är såklart bäst om chefen gör det, det är inget du ska behöva dra i själv) men det är bra om du har attityden att chefen är på din sida och du ber om hjälp. En mindre bra chef kan i annat fall bli defensiv och känna sig anklagad.

    Din taktik att vara extra trevlig mot alla är förövrigt bra om det kommer till en situation att det handlar om din eller hennes trovärdighet.

    Om inget händer skulle jag råda dig att byta jobb innan du blir alltför nedbruten.
Svar på tråden skvallra för chefen eller ej?