• Lady Anne

    Ni som har barn som lägger sig tidigt

    Säger som SilverEmma. Våra har alltid lagt sig tidigt, men det har också alltid fungerat jättebra att stanna uppe de gånger det varit något speciellt på gång.

  • Lady Anne
    Vinterankan skrev 2018-09-04 19:39:28 följande:

    Jag hade ambitionen när vi fick vårt första barn att vi skulle ha tydliga rutiner. Men då vi helt enkelt inte är rutinmänniskor så lyckades vi aldrig med det vilket jag är enormt glad för.

    På helgen tex så kan vi äta lunch när som helst ca 11-14, middag mellan 17-20 och lägga sig mellan 21-01 utan att det är några egentliga problem. Lite trött dagen efter om man lägger sig sent, men det blir ingen katastrof. Det ena barnet är känsligare för mat än det andra men det är inte så att vi behöver anpassa särskilt för det utan han kan få lite frukt eller så vid behov.

    När vi är på semester i varmare länder så anpassar de sig också direkt till att ha en siesta mitt på dagen och gå ut till middagen vid 20 och traska runt en halvtimme för att hitta rätt ställe. Kan tillägga att de är i lågstadieåldern nu men det har varit liknande även när de var yngre.

    Sedan finns det såklart en baksida och det är att vi antagligen under deras första år haft det lite jobbigare än de mer rutinfasta människorna vid läggning på vardagar då man ju måste tänka på nästa dag på ett annat sätt. Men det gick över i ca 5-årsåldern.


    Jag är extrem rutinmänniska, och har alltid haft mycket tydliga rutiner med mina barn, men när jag läser ditt inlägg så tänker jag ändå så här, att om man inte själv är så mycket för rutiner, då kanske det bara blir jobbigt att vara rutinfast med barnen? :) Man fostrar ju ändå barnen in i familjegemenskapen på något sätt, med allt vad det innebär av matvanor och rutiner och smak och annat. Så trots att rutiner fungerat ypperligt i vår familj och trots att jag själv är tacksam över att det gjort det, så betyder inte det att jag tycker att rutiner är det bästa i alla familjer.

    Vi har vänner som gör på alla möjliga olika sätt vad gäller rutiner och läggtider, och vi har lyckats umgås med dem ändå genom åren. Allt löser ju sig. Man får vara lite flexibel bara. If there's a will, there's a way, som det heter.
Svar på tråden Ni som har barn som lägger sig tidigt