Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Ni som har barn som lägger sig tidigt

    ALM82 skrev 2018-09-03 12:57:20 följande:

    Tack alla för svar!
    Som förstagångsförälder så är man ju lite oerfaren och jag har alltid undrat. För alla säger ju att det är så viktigt med rutiner, men det fungerar ju inte om man kanske är borta 2 kvällar i veckan. För oss så passar det bra med läggtid runt kl 21, just nu åtminstone, sen får vi se hur det blir!


    Tänk rytm istället för rutiner. Att hitta en rytm som fungerar för alla är viktigt, sedan kan det, när barnen blir äldre, vara mer viktigt för vissa barn att ha rutiner, för andra räcker det med att det finns en rytm.
    Skillnaden mellan rutiner och rytm är att rutiner är något man skapar. rytm behöver man inte skapa. Ibland fungerar inte rytmen av olika skäl, då kan man försökta styra om den.
  • sextiotalist
    ALM82 skrev 2018-09-03 11:43:10 följande:

    Hej!

    Har en snart 4 månader gammal bebis här hemma och börjar så smått tänka på sovtider/rutiner. Vi har redan börjat lägga henne runt samma tid varje kväll, det blir vid 20.30-21.30. 

    Jag har läst att många med lite äldre barn lägger dom redan vid kl 19. Jag tänker ju då att vi säkert kommer att komma i samma sits en dag. 

    Vad gör ni då om ni måste bort på kvällen? Vi bor inte i Sverige och här så umgås man liksom vid den tiden, är man bortbjuden så är det ofta till kl 19-19.30. 
    Sover barnen i vagnen då eller får de vara uppe lite längre just den kvällen?


    Och för oss har detta med att vara borta på kvällen fungerat utmärkt, sonen somnade när han var trött, oavsett var vi var någonstans, då sov han i sin vagn. Ibland kunde han bli lite övertrött och då blev det en promenad och då varvade han ner och somnade.
Svar på tråden Ni som har barn som lägger sig tidigt